Κρυπτονομίσματα: Ακόμα ένα «κανόνι» μετά την FTX - Πτώχευσε και η BlockFi με αξία 4,8 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Ακόμα ένα «κανόνι» μετά την FTX - Πτώχευσε και η BlockFi με αξία 4,8 δισ. δολάρια
Η BlockFi κατέθεσε αίτημα πτώχευσης και προστασίας από τους δανειστές της, υπό το άρθρο 11 της σχετικής νομοθεσίας των ΗΠΑ.  Η αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 4,8 δισ. δολάρια.

Τελευταία ενημέρωση: 17:38

Ακόμα μια εταιρεία κρυπτονομισμάτων οδηγείται σε πτώχευση, μετά από την αναταραχή που έχει προκαλέσει στον κόσμο των crypto η κατάρρευση της FTX.com.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του decrypt.co, η BlockFi κατέθεσε αίτημα πτώχευσης και προστασίας από τους δανειστές της, υπό το άρθρο 11 της σχετικής νομοθεσίας των ΗΠΑ. Η αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 4,8 δισ. δολάρια, εκτιμά το PitchBook.

Παράλληλα, η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις των υπαλλήλων της.

Στο αίτημα που υπέβαλε σε δικαστήριο του Νιού Τζέρσεϊ, η εταιρεία αφήνει να εννοηθεί πως έχει πάνω από 100.000 πιστωτές, ανέφερε το CNBC. Το «μεγαλύτερο» άνοιγμα υποχρεώσεων της BlockFi της προ πιστωτή της υπολογίζεται σε εκατ. δολάρια.

Η BlockFi ήταν από τις πρώτες εταιρείας που είχε «σώσει» ο επικεφαλής της FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φρέιντ, δίνοντας 240 εκατ. δολάρια για τη διάσωση της από τη χρεοκοπία. Αργότερα, το CNBC είχε μεταδώσει πως η πραγματική αξία του deal μεταξύ της FTX και της BlockFi ανερχόταν μεταξύ των 25 και 50 εκατ. δολαρίων.

Σημειώνεται πως η BlockFi ανέστειλε τη δυνατότητα ανάληψης των πελατών στην πλατφόρμα της στις 11 Νοεμβρίου, όταν «έσκασε» η κατάρρευση της FTX μέσω του παρόμοιου αιτήματος πτώχευσης που κατέθεσε η δεύτερη, προκαλώντας μεγάλη αναταραχή στην αγορά των crypto.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Zhao (Binance): Αφήσαμε την FTX να μεγαλώσει, πριν αρχίσουμε να θέτουμε ερωτήματα - Περισσότερη διαφάνεια στα crypto

«Καπνός» 1,4 τρισ. δολάρια από την αγορά των crypto φέτος - Σε χαμηλό διετίας το Bitcoin

Εκτινάχθηκε η αποτίμηση των ελληνικών startups την τελευταία 5ετία

gazzetta
gazzetta reader insider insider