Bitcoin: Ξεπέρασε τα 25.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Ξεπέρασε τα 25.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούνιο
Και το Ether έσπασε το φράγμα των 2.000 δολαρίων, για πρώτη φορά από τις 31 Μαΐου.

Το Bitcoin έσπασε το φράγμα των 25.000 δολαρίων, έστω και πρόσκαιρα, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, λαμβάνοντας ώθηση από τα τα πιο ήπια από το αναμενόμενο, στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Bloomberg, στην άνοδο της τιμής συμβάλει και η διαδικασία αναβάθμισης του Ethereum

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα την Κυριακή γνώρισε άνοδο που έφτασε στο 2,2%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 25.031 δολάρια- την υψηλότερη από τις 13 Ιουνίου. Νωρίτερα διαπραγματευόταν στην Νέα Υόρκη έναντι 24.750 δολαρίων, γνωρίζοντας άνοδο για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, χάρις στα στοιχεία του δείκτη καταναλωτή που ήταν καλύτερα του αναμενόμενου.

Και το Ether κέρδισε 2%, με την τιμή του να φτάνει τα 2.030,50 δολάρια, έχοντας ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια το Σάββατο για πρώτη φορά από τις 31 Μαΐου. Το Ether λαμβάνει ώθηση από την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του λογισμικού blockchain που χρησιμοποιεί, η οποία έχει γίνει γνωστή ως «Merge» (η συγχώνευση).

Τα crypto δυσκολεύτηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον πεισματικά υψηλό πληθωρισμό, με τις τιμές του Bitcoin, του Ether και άλλων κρυπτονομισμάτων να πέφτουν περισσότερο από 50%. Με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να είναι κάτω από τις προσδοκίες την περασμένη εβδομάδα, ανοίγοντας δυνητικά το δρόμο για λιγότερο επιθετικές ενέργειες από τη Fed, τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου όπως ο δείκτης Nasdaq 100 έχουν περάσει σε θετικό έδαφος, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των κερδών στον τομέα των crypto.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider