Κρυπτονομίσματα: Tα χειρότερα στην αγορά είναι πίσω μας, λέει ο ιδρυτής της SkyBridge Capital

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Tα χειρότερα στην αγορά είναι πίσω μας, λέει ο ιδρυτής της SkyBridge Capital
Ο Σκαραμούτσι σχολίασε τα παραπάνω με το bitcoin  να εξακολουθεί να είναι μειωμένο κατά 66% από την κορύφωσή της αξίας του τον Νοέμβριο, διαπραγματευόμενο περίπου στα 23.227 δολάρια την Τετάρτη, μία ημερήσια άνοδο της τάξης του 1%.  

Tα χειρότερα για την αγορά των κρυπτονομισμάτων έχουν ήδη περάσει, πιστεύει ο επενδυτής και ιδρυτής της SkyBridge Capital, Άντονι Σκαραμούτσι, έχοντας αφήσει πίσω την πτώχευση των Three Arrows, Celsius και Voyager.

Ο Σκαραμούτσι σχολίασε τα παραπάνω με το bitcoin να εξακολουθεί να είναι μειωμένο κατά 66% από την κορύφωσή της αξίας του τον Νοέμβριο, διαπραγματευόμενο περίπου στα 23.227 δολάρια την Τετάρτη, μία ημερήσια άνοδο της τάξης του 1%.

«Πιστεύουμε ότι η μόχλευση έχει εκτιναχθεί υπέρ το δέον», δήλωσε ο Σκαραμούτσι σε συνέντευξή του στο MarketWatch.

Προσέθεσε πως είναι πιθανό το bitcoin να υποχωρήσει, αλλά «δεν νομίζω ότι θα πέσει κάτω από το χαμηλό που έφτασε σε αυτόν τον κύκλο, το οποίο ήταν περίπου στα 17.500 δολάρια».

«Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας για την εύλογη αξία αγοράς που βασίζονται στην αποδοχή, το μέγεθος των πορτοφολιών, τις περιπτώσεις χρήσης, την ανάπτυξη των πορτοφολιών, πιστεύουμε ότι η δίκαιη αγοραία αξία για το bitcoin αυτή τη στιγμή είναι περίπου 40.000 δολάρια», είπε ο Σκαραμούτσι. Ενώ συμπλήρωσε ότι η αντίστοιχη του ether είναι στα περίπου 2.800 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, οι αναλήψεις στο fund Legion Strategies της Skybridge παραμένουν ανενεργές, σύμφωνα με τον ίδιο. Η εταιρεία έκανε την κίνηση να διατηρήσει ανέπαφη τη σύνθεση του fund αφού η Morgan Stanley το έθεσε σε σύσταση sell, εκ των οποίων περίπου το 20% αφορούσε ιδιωτικές επενδύσεις, είπε ο Σκαραμούτσι.

«Πρέπει να είμαστε φερέγγυοι. Ακόμα και όλοι οι πελάτες μας και εγώ μαζί δεν μπορούμε να κάνουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις να πάνε πολύ ψηλά», σύμφωνα με τον επενδυτή. «Δεν μπορώ να αφήσω τους πάντες να βγουν αυτή τη στιγμή μέχρι να έχουμε την κατάλληλη δικαιοσύνη και ισορροπία στο fund».

Περίπου το 18% του fund αφορούσε επενδύσεις που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin και ιδιωτικών επενδύσεων σε εταιρείες όπως το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX, ανέφερε.

Το ταμείο βρίσκεται στη διαδικασία πώλησης ορισμένων από τις ιδιωτικές του επενδύσεις. «Μόλις έχουμε ρευστότητα σε αυτές τις επενδύσεις, θα αφήσουμε όποιον θέλει να βγει», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Rebound στις αγορές με «καύσιμο» από το Ethereum Merge βλέπει η JPMorgan

Bitcoin και ethereum προς το κλείσιμο του καλύτερου μήνα από το 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider