Bitcoin: Νέα πτώση 3%- Λίγο κάτω από τα 29.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Νέα πτώση 3%- Λίγο κάτω από τα 29.000 δολάρια
Αν το μεγαλύτερο crypto χάσει το όριο των 30.000 δολαρίων, οι αναλυτές θεωρούν επόμενη γραμμή άμυνας τα 20.000 δολάρια.

Τα κρυπτονομίσματα κατέγραψαν πτώση το Σάββατο, στον απόηχο της κατάρρευσης του TerraUSD και της πιο ασταθούς εβδομάδας για τις συναλλαγές Bitcoin τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια.

Η τιμή του Bitcoin, του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, είχε πέσει 3% κάτω από τα 29.000 δολάρια λίγο μετά το μεσημέρι στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την τιμολόγηση που καταρτίστηκε από το Bloomberg. Το Ether διατηρήθηκε σταθερά κάτω από το όριο των 2.000 $ περίπου στα 1.967 $.

Η εξάλειψη του αλγοριθμικού stablecoin TerraUSD και του «αδερφού» του Luna, εξαφάνισε περισσότερα από 270 δισεκατομμύρια δολάρια από τη συνολική αξία ενός τρισεκατομμυρίων δολαρίων της συνολικής αξίας των κρυπτονομισμάτων. Οι εβδομαδιαίες αυξομειώσεις του Bitcoin- ενδεικτικό της τεράστιας μεταβλητότητας- ήταν οι υψηλότερες των δύο τελευταίων ετών, από τότε που το Bloomberg άρχισε να καταγράφει για πρώτη φορά δεδομένα.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι το όριο των 30.000 δολαρίων του Bitcoin θα «έχει μεγάλη αντίσταση» και εάν οι τιμές συνεχίσουν να σταθεροποιούνται κάτω από αυτό το όριο τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει νέα πτώση. «Αν τα πράγματα επιδεινωθούν περαιτέρω, η επόμενη γραμμή στήριξης θα έφτανε περίπου τα 20.000 δολάρια, που ήταν το υψηλό όλων των εποχών την περίοδο 2017/2018», πρόσθεσαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider