Bitcoin: Θα το υιοθετήσουν 3 ακόμη χώρες ως επίσημο νόμισμα το 2022;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Θα το υιοθετήσουν 3 ακόμη χώρες ως επίσημο νόμισμα το 2022;
Τι προβλέπει ο CEO της deVere Group.

Το bitcoin θα υιοθετηθεί ως επίσημο νόμισμα από επιπλέον 3 χώρες το 2022, προβλέπει ο CEO ενός παγκόσμιου χρηματοοικονομικού κολοσσού.

Η τόσο αισιόδοξη για το bitcoin πρόβλεψη από τον Nigel Green της deVere Group, μιας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες χρηματοοικονομικών συμβούλων στον κόσμο, έρχεται να υπερθεματίσει μετά από αντίστοιχη δήλωση που έκανε την Κυριακή ο Πρόεδρος του Ελ Σλαβαδόρ, της χώρας που αναγνώρισε πρώτη το κρυπτονόμισμα ως επίσημο μέσο συναλλαγών

Απευθυνόμενος στους 3,2 εκατομμύρια followers που έχει στο Twitter, ο Πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε ανήρτησε στο Twitter μια σειρά προβλέψεων για το bitcoin και μία εξ αυτών ήταν ότι «2 ακόμη χώρες θα το υιοθετήσουν ως επίσημο νόμισμα». Μία άλλη ήταν ότι η αξία του κρυπτονομίσματος θα φτάσει το ορόσημο των 100.000 δολαρίων φέτος.

Στον δρόμο που χάραξε το Ελ Σαλβαδόρ

Το Ελ Σαλβαδόρ έγραψε ιστορία τον Σεπτέμβριο, καθώς έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε το bitcoin ως επίσημο νόμισμα, μαζί με το αμερικανικό δολάριο.

Ο Green είπε: «Έχω την πεποίθηση ότι ο νέος, αντισυμβατικός Πρόεδρος Μπουκέλε είναι σωστός όταν λέει ότι θα υιοθετήσουν κι άλλες χώρες το bitcoin ως επίσημο νόμισμα το 2022. Αλλά θα το πάω ακόμη πιο μακριά. Πιστεύω ότι είναι πιθανό τρεις επιπλέον χώρες να ακολουθήσουν την πρωτοποριακή, διορατική κίνηση του Ελ Σαλβαδόρ στον δρόμο προς την ψηφιακή εποχή».

Και συνέχισε: «Οι χώρες χαμηλού εισοδήματος υποφέρουν εδώ και καιρό επειδή τα νομίσματά τους είναι αδύναμα και εξαιρετικά ευάλωτα στις αλλαγές της αγοράς και αυτό πυροδοτεί ραγδαίο πληθωρισμό. Για αυτό και οι περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες εξαρτώνται απο μεγάλα νομίσματα 'πρώτης τάξης', όπως το αμερικανικό δολάριο, για να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές τους».

«Ωστόσο, η εξάρτηση από το νόμισμα μιας άλλης χώρας συνοδεύεται επίσης από, συχνά πολύ κοστοβόρα, προβλημάτων. Ένα ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ, για παράδειγμα, θα επιβαρύνει τις οικονομικές προοπτικές των αναδυόμενων αγορών, καθώς οι αναπτυσσόμενες χώρες έχουν αναλάβει τόσο πολύ χρέος σε δολάρια τις τελευταίες δεκαετίες».

Ο επικεφαλής της deVere πρόσθεσε: «Υιοθετώντας το κρυπτονόμισμα ως νόμιμο χρήμα, αυτές οι χώρες αποκτούν αμέσως ένα νόμισμα που δεν επηρεάζεται από τις συνθήκες της αγοράς εντός της δικής τους οικονομίας, ούτε απευθείας από την οικονομία μιας άλλης χώρας.

«Το Bitcoin λειτουργεί σε παγκόσμια κλίμακα και ως εκ τούτου επηρεάζεται από ευρύτερες, παγκόσμιες οικονομικές αλλαγές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider