Κρυπτονομίσματα
27-09-2021 | 10:03

Κρυπτονομίσματα: Μεγάλα ανταλλακτήρια εμποδίζουν τους Κινέζους χρήστες να εγγραφούν

Newsroom
Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Μεγάλα ανταλλακτήρια εμποδίζουν τους Κινέζους χρήστες να εγγραφούν
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Huobi, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια του κόσμου, σταμάτησε να ανοίγει λογαριασμούς για χρήστες που βρίσκονται στην ηπειρωτική Κίνα μετά την ανανέωση της προσπάθειας καταστολής των ψηφιακών νομισμάτων από το Πεκίνο. 

Την Παρασκευή η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) κήρυξε παράνομες όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τα ψηφιακά νομίσματα. Επίσης, έβαλε στο στόχαστρο τα υπεράκτια ανταλλακτήρια που παρέχουν υπηρεσίες σε Κινέζους χρήστες.

Το Huobi, ένα από αυτά τα ανταλλακτήρια, ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τις εγγραφές νέων χρηστών από την ηπειρωτική Κίνα. Η διαχειρίστρια εταιρεία θα κλείσει επίσης τους υφιστάμενους λογαριασμούς σταδιακά έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2021.

Στο μεταξύ, το Binance, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια του κόσμου, ανακοίνωσε ότι οι λογαριασμοί που χρησιμοποιούν κινεζικούς αριθμούς τηλεφώνου έχουν μπλοκαριστεί. Επίσης η εφαρμογή του Binance δεν διατίθεται πλέον για «κατέβασμα» στην Κίνα.

«Η Binance λαμβάνει τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης πολύ σοβαρά και δεσμεύεται να ακολουθήσει τις απαιτήσεις των τοπικών ρυθμιστικών αρχών όπου και αν δραστηριοποιείται«, δήλωσε εκπρόσωπος στο CNBC.

«Οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και τα μη τραπεζικά ιδρύματα δεν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε δραστηριότητες και συναλλαγές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα», ανέφερε η PBOC σε Q&A στην ιστοσελίδα της. Όλα τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin και του tether, δεν είναι νομίσματα και δεν μπορούν να κυκλοφορούν στην αγορά, ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα, προσθέτοντας ότι όλες οι συναλλαγές που σχετίζονται με αυτά, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών που παρέχονται από πλατφόρμες του εξωτερικού σε κατοίκους της Κίνας, θεωρούνται παράνομες οικονομικές δραστηριότητες. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.