Δύο αθλητικές εταιρείες startup άντλησαν 900 εκατ. δολάρια, με «φόντο» τα κρυπτονομίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο αθλητικές εταιρείες startup άντλησαν 900 εκατ. δολάρια, με «φόντο» τα κρυπτονομίσματα
Η γαλλική Sorare, μια εταιρεία fantasy ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε την Τρίτη, ότι άντλησε 680 εκατ. δολάρια, με κύριο επενδυτή την SoftBank.

Δύο startup στον κλάδο των NFT (non-fungible token), με ειδίκευση στον αθλητισμό, άντλησαν 900 εκατ. δολάρια από πρόσφατους γύρους χρηματοδοτήσεων, επιβεβαιώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον της αθλητικής βιομηχανίας για τα προϊόντα κρυπτονομισμάτων.

Η καναδική Dapper Labs, που φτιάχνει ψηφιακές κάρτες μπάσκετ, συγκέντρωσε 250 εκατ. δολάρια, με κύριο επενδυτή την Coatue και με τη συμμετοχή funds όπως το Bonda και τον GIG. Τα 250 εκατ. έρχονται να ανεβάζουν την αξία της εταιρείας στα 7,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στελέχη της Dapper Labs που μίλησαν στο CNBC.

Ακόμα, η γαλλική Sorare, μια εταιρεία fantasy ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε την Τρίτη, ότι άντλησε 680 εκατ. δολάρια, με κύριο επενδυτή την SoftBank. Μεταξύ των επενδυτών στην Sorare είναι και ο νυν Γάλλος διεθνής, Αντουάν Γκριεζμάν, και ο Άγγλος πρώην αμυντικός Ρίο Φέρντιναντ.

Έτσι, η αξία της Sorare ανέρχεται πλέον σε 4,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, ούσα μια εκ των μεγαλύτερων startup στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider