Τα McDonald's ενθαρρύνουν την ηλεκτροκίνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα McDonald's ενθαρρύνουν την ηλεκτροκίνηση
Η ηλεκτροκίνηση έχει τεθεί ψηλά στην αντζέντα των κυβερνητικών πολιτικών.

Η ηλεκτροκίνηση έχει τεθεί ψηλά στην αντζέντα των κυβερνητικών πολιτικών και οι επιχειρήσεις να αναπροσαμόζουν τα πλάνα τους (η Volkswagen ετοιμάζει νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα), προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες καταναλωτικές τάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ακόμη και οι αλυσίδες εστίασης υιοθετούν ακόμη πιο «πράσινες» στρατηγικές. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελούν τα McDonald's στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία σχεδιάζουν να εκαταστήσουν σημεία ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα σε νέα drive-thru εστιατόρια.

Ο γίγαντας γρήγορου φαγητού συνεργάζεται με μια εταιρεία που ονομάζεται InstaVolt, η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία. Οι υποοδομές φόρτισης θα εισαχθούν επίσης σε υπάρχοντα εστιατόρια όπου είναι εφικτό.

Σε μια δήλωση, ο Paul Pomroy, διευθύνων σύμβουλος της McDonald's UK & Ireland, δήλωσε ότι η "όρεξη" για ηλεκτρικά οχήματα, την οποία περιέγραψε ως «κεντρικό μέρος των προσπαθειών του Ηνωμένου Βασιλείου για την οικοδόμηση μιας πιο πράσινης θέσης COVID-19», αυξάνεται.

«Αυτή η συνεργασία ίναι ένα πραγματικό βήμα προς τα εμπρός για όσους ήδη οδηγούν ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και για άτομα που σκέφτονται να το κάνουν», πρόσθεσε.

Η McDonald's ανέφερε ότι η τεχνολογία ταχείας φόρτισης από την InstaVolt θα μπορούσε να προσφέρει φόρτιση σε επίπεδο 80% μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Παράλληλα, η εταιρεία δήλωσε ότι η συνεργασία της με την InstaVolt θα «αυξήσει την προσβασιμότητα της ταχείας φόρτισης για οδηγούς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχοντας ένα δίκτυο βολικών και αναγνωρίσιμων τοποθεσιών πέρα ​​από πρατήρια καυσίμων, κατοικημένους δρόμους και χώρους εργασίας».

Ενώ η πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας σχετίζεται με την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου - η οποία φιλοξενεί ήδη πολλά σημεία φόρτισης στο McDonald's - τα τελευταία χρόνια η εταιρεία εισήγαγε αντίστοιχες εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Κάτω Χωρών και της Σουηδίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider