Σύμπραξη της Aramco με Renault και Geely για την παραγωγή κινητήρων

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύμπραξη της Aramco με Renault και Geely για την παραγωγή κινητήρων
Εργοστάσιο κινητήρων Renault
Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί από την σύμπραξη των τριών ομίλων θα κατασκευάζει ετησίως περισσότερους από 5 εκατ. κινητήρες εσωτερικής καύσης και υβριδικά σύνολα

Στη δημιουργία κοινοπραξίας με αντικείμενο την παραγωγή κινητήρων αλλά και κιβωτίων οχημάτων, συμφώνησαν η σαουδαραβική Aramco με τον γαλλικό όμιλο Renault Group και την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely. Στην εταιρεία που θα δημιουργηθεί Renault και Geely θα έχουν ίδιο μερίδιο, ενώ η Aramco υπέγραψε επιστολή προθέχεων για την απόκτηση ενός μειοψηφικού ποσοστού.

Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην παραγωγή κινητήρων για οχήματα, τόσο εσωτερικής καύσης (ICE) όσο και υβριδικής τεχνολογίας. Η πετρελαϊκή Aramco θα επενδύσει στη νέα εταιρεία και θα συμμετέχει στον τομέα R&D για συνθετικά καύσιμα και τεχνολογίες υδρογόνου επόμενης γενιάς.

Η κοινοπραξία θα έχει 17 εργοστάσια και πέντε κέντρα R&D σε τρεις ηπείρους, με ετήσια δυνατότητα παραγωγής άνω των 5 εκατ. κινητήρων εσωτερικής καύσης, υβριδικών και plug-in υβριδικών αλλά και κιβωτίων μετάδοσης, προμηθεύοντας περισσότερες από 130 χώρες.

«Η συνεργασία με την Aramco θα ενισχύσει περαιτέρω την κοινή προσπάθεια με το Geely Group και θα μας προσφέρει προβάδισμα στην “κούρσα” προς την παραγωγή ICE με χαμηλές εκπομπές ρύπων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Renault Group, Λούκα ντε Μέο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider