Στα 13 δισ. δολάρια αποτιμάται η Zeekr - Αξίζει περισσότερο από την Xpeng

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 13 δισ. δολάρια αποτιμάται η Zeekr - Αξίζει περισσότερο από την Xpeng
Το 2010, η Geely με έδρα την Κίνα απέκτησε τη σουηδική μάρκα αυτοκινήτων Volvo, η οποία προηγουμένως ανήκε στη Ford Motor.

Η Zeekr δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποτιμάται, πλέον, στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια και αξίζει περισσότερο από την Xpeng, η οποία είχε χρηματιστηριακή αξία 8,01 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το CNBC, η Zeekr δεν είναι ακόμη εισηγμένη στο χρηματιστήριο, αλλά η Geely είχε κάνει γνωστό τον περασμένο Δεκέμβριο ότι η μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπέβαλε εμπιστευτικά αίτηση για μια IPO στις ΗΠΑ.

Nio και Li Auto αξίζουν περισσότερα από τη Zeekr, με 17,22 δισ. δολάρια και 25,22 δισ. δολάρια αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon.

Η Zeekr ανακοίνωσε ότι οι νέοι επενδυτές της περιλαμβάνουν τον Αμνόν Σάσουα, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης Mobileye, ενώ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για τεχνολογική ανάπτυξη και σχεδιάζει να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά φέτος.

Η Geely ίδρυσε τη μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων Zeekr το 2021. Η εταιρεία άρχισε να παραδίδει το κουπέ Zeekr 001 τον Οκτώβριο και έχει παραδώσει περισσότερες από 80.000 μονάδες έκτοτε. Η τιμή του Zeekr 001 κυμαίνεται μεταξύ 300.000 γιουάν (43.915 δολαρίων) και 386.000 γιουάν. Για πρόχειρη σύγκριση, το μοντέλο Y της Tesla ξεκινά από 261.900 γιουάν. Το πολύ μεγαλύτερο όχημα πολλαπλών χρήσεων Zeekr 009 ξεκίνησε τις παραδόσεις τον Ιανουάριο με τις τιμές να ξεκινούν από 499.000 γιουάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αύξηση 50% στην κυκλοφορία νέων αυτοκινήτων στους ελληνικούς δρόμους τον Ιανουάριο

O Όμιλος Volskwagen επιταχύνει την πορεία του προς την ηλεκτρική μετάβαση

Volvo: Άλμα σχεδόν 15% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider