Audi: Σταματά το 2033 την παραγωγή μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Audi: Σταματά το 2033 την παραγωγή μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης
Audi εργοστάσιο Βρυξελλών
Μέχρι το 2029, όλα τα εργοστάσια της γερμανικής μάρκας θα παράγουν τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Το πλάνο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων από τα εργοστάσιά της, παρουσίασε η Audi. Η μάρκα με έδρα το Ίνγκολσταντ έχει θέσει ως στόχο από το 2026 και μετά θα λανσάρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Για ορισμένα βέβαια χρόνια θα συνεχίσει να κατασκευάζει και αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης (συμβατικά ή υβριδικά).

Όπως έκανε γνωστό, το 2029 τα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και το 2033 θα σταματήσει οριστικά η παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρα βενζίνης ή diesel.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου Vorsprung 2030, η Audi κάνει τα επόμενα βήματα για την προετοιμασία των εργοστασίων της ενόψει της παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων. 'Ηδη τα εργοστάσια στο Μπέλινγκερ Χέφεν (βόρεια της Στουτγάρδης) και στις Βρυξέλλες κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ το 2023 θα προστεθεί και αυτό στο Ίνγκολσταντ, όπου θα παράγεται το νέο Q6 e-tron. Θα ακολουθήσουν οι μονάδες στο Nέκαρσουλμ (Γερμανία), το Σαν Χοσέ Τσιάπα (Μεξικό) και το Γκιέρ (Ουγγαρία).

«Βήμα – βήμα, όλες οι μονάδες παραγωγής θα περάσουν στο μέλλον», δήλωσε ο Γκερντ Βάλκερ, μέλος του ΔΣ της Audi για την Παραγωγή και τα Logistics. «Δεν επιλέγουμε μεμονωμένα έργα-φάρους σε νέες τοποθεσίες. Αντίθετα, επενδύουμε στα υπάρχοντα εργοστάσιά μας, ώστε να καταλήξουν να είναι εξίσου αποτελεσματικά και ευέλικτα με τις νέες μονάδες παραγωγής. Ο δρόμος που ακολουθεί η Audi εξοικονομεί πόρους και επιταχύνει τον μετασχηματισμό μας σε έναν πάροχο βιώσιμης, πολυτελούς κινητικότητας».

Σύμφωνα με τον Βάλκερ η Audi θα επενδύσει 500 εκατ. ευρώ στην εκπαίδευση των εργαζομένων της πάνω στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Audi Γκερντ Βάλκερ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider