Στρατηγικής σημασίας η αγορά της Ινδίας για την Stellantis

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στρατηγικής σημασίας η αγορά της Ινδίας για την Stellantis
Η τοπική αγορά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο στρατηγικό πλάνο Dare Forward 2030 του Ομίλου.

Τη σημασία που έχει η Ινδία για την Stellantis, επεσήμανε ο Κάρλος Ταβάρες. Σε συναντήσεις που είχε με δημοσιογράφους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας διεθνώς, τόνισε ότι υπάρχει δέσμευση για ενίσχυση της παρουσίας στην τοπική αγορά. «Η Ινδία αποτελεί έναν κεντρικό πυλώνα του στρατηγικού πλάνου Dare Forward 2030», ανέφερε ο Ταβάρες. Οι εταιρείες που αποτελούν τον Όμιλο Stellantis έχουν επενδύσει συνδυαστικά στην Ινδία περισσότερα από 1 δισ. ευρώ από το 2015 έως σήμερα, για να ενισχύσουν την παρουσία τους στη χώρα.

Η Stellantis λειτουργεί στην Ινδία τρία εργοστάσια, ένα digital hub και ένα κέντρο λογισμικού, καθώς και δύο Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D). Ήδη οχήματα και εξαρτήματα που κατασκευάζονται στην Ινδία δεν προορίζονται μόνο για την τοπική αγορά, αλλά εξάγονται επίσης σε άλλες χώρες.

Η σημασία που δίνει η Stellantis στην Ινδία φαίνεται από το γεγονός ότι είναι η μόνη χώρα όπου κατασκευάζονται τέσσερα μοντέλα της Jeep εκτός Βόρειας Αμερικής (Wrangler, Compass, Meridian και Grand Cherokee) αλλά και το Citroen C5 Aircross εκτός Γαλλίας.

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ενισχύει την παρουσία της στην Ινδία, την πέμπτη μεγαλύτερη παγκοσμίως (πίσω από τις Κίνα, ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία), με 3 εκατ. πωλήσεις ετησίως. Πρόσφατα το Volkswagen Group ανακοίνωσε την παροχή εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων στην Mahindra.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider