Xpeng: Εγκαινιάζει το πρώτο κατάστημα χωρίς προσωπικό εκτός Κίνας - «Άνοιγμα» στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Xpeng: Εγκαινιάζει το πρώτο κατάστημα χωρίς προσωπικό εκτός Κίνας - «Άνοιγμα» στην Ευρώπη
Η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων θέλει να ενισχύσει την διεθνή της παρουσία και επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών της.

Να ανοίξει το πρώτο του κατάστημα χωρίς προσωπικό εκτός της Κίνας σχεδιάζει να ανοίξει στην Ευρώπη, αυτή την εβδομάδα, η Xpeng.

Η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων θέλει να ενισχύσει την διεθνή της παρουσία και επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών της. Το νέο κατάστημα θα βρίσκεται στην Στοκχόλμη, ενώ έχει υπογράψει συμφωνία και με την Bilia, μία μεγάλη αντιπροσωπία αυτοκινήτων στη Σουηδία, για την πώληση των αυτοκινήτων της.

Παρουσία και στην Ολλανδία

Παράλληλα, σύμφωνα με το CNBC, η κινεζική εταιρεία έχει επίσης υπογράψει συμφωνία με την Emil Frey στην Ολλανδία και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση σχεδιάζει να ανοίξει το δικό της κατάστημα στη χώρα, κοντά στη Χάγη, τον Μάρτιο του 2022.

Στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει τις πωλήσεις εκτός Κίνας, φτάνοντας μέχρι και το 50% των συνολικών πωλήσεων οχημάτων.

Η κινεζική εταιρεία άρχισε την αποστολή αυτοκινήτων στη Νορβηγία τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ μια άλλη κινεζική εταιρεία ηλεκτροκίνησης, η Nio, άρχισε τις παραδόσεις οχημάτων στο Όσλο από τον Σεπτέμβριο του 2021. Με τον αντιπρόεδρο Μπρίαν Γκου να υπογραμμίζει τη θέληση της κινεζικής εταιρείας ηλεκτροκίνησης, Xpeng, να γίνει ένας παγκόσμιος παίχτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Volvo: Επενδύσεις σχεδόν 1 δισ. ευρώ για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider