Η Audi αποφασίζει την άνοιξη εάν θα μπει στην Formula 1

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Audi αποφασίζει την άνοιξη εάν θα μπει στην Formula 1
Εκπρόσωπος της Audi ανέφερε ότι το θέμα θα τεθεί στο Δ.Σ. της Volkswagen στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Στο τέλος του α' τριμήνου ή στην αρχή του β' τριμήνου του 2022 θα ληφθεί η απόφαση για το εάν η Audi θα μπει στην Formula 1, δήλωσε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας σχολιάζοντας δημοσίευμα της FAZ.

Η γερμανική εφημερίδα ανέφερε νωρίτερα την Τετάρτη πως ο όμιλος της Volskwagen θα λάβει μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου την απόφαση για το εάν θα «συμπράξει» την Audi και την Porsche για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας στην F1.

Ο εκπρόσωπος της Audi ανέφερε στο Reuters ότι το θέμα θα τεθεί στο Δ.Σ. της Volkswagen στα τέλη του ερχόμενου μήνα, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα.

Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν πως το εν λόγω θέμα συζητήθηκε στην ηγεσία της Volkswagen στο τέλος του 2021 και το ερωτηματικό που υπάρχει είναι το εάν η είσοδος στην F1 θα αλλάξει τον στόχο της VW για μετάβαση στα συνθετικά καύσιμα έως το 2026.

Στέλεχος της Porsche ανέφερε πως η απόφαση για τη δημιουργία ομάδας με την Audi στην F1 εκτιμάται και πως δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο επί του θέματος.

Οι εξελίξεις έρχονται μετά από τους νέους κανόνες για τους κινητήρες των μονοθεσίων που δημοσίευσε η FIA. ο πρόεδρος της Audi, Μάρκους Ντούεσμαν, μαζί με τον υπεύθυνο του τεχνικού τμήματος της φίρμας, Όλιβερ Χόφμαν, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με τους νέους κανονισμούς κινητήρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Audi είναι έτοιμη να μπει στη Formula 1

gazzetta
gazzetta reader insider insider