Αυτοκίνητο
21-12-2021 | 15:02

H Audi είναι έτοιμη να μπει στη Formula 1

Κώστας Παστρίμας
Μοιράσου το
H Audi είναι έτοιμη να μπει στη Formula 1
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Formula 1 αναμένεται να δει τον αριθμό των κατασκευαστών που αγωνίζονται να αυξάνεται από το 2026, με την Audi να κάνει τη μεγάλη της είσοδο. Η πρόθεση της Audi δημοσιοποιήθηκε λίγες ημέρες αφότου οριστικοποιήθηκαν από τη FIA οι κανονισμοί των κινητήρων για το 2026.    

Μεγάλος στόχος των κανονισμών ήταν να προσελκύσουν νέους κατασκευαστές που θα πλαισιώσουν τις Ferrari, Renault και Mercedes. H Honda αποχώρησε στο τέλος της φετινής χρονιάς, έπειτα από 7 χρόνια στη Formula 1. Η πρόκληση που είχαν μπροστά τους οι υπεύθυνοι διαμόρφωσης κανονισμών ήταν μεγάλη, όμως κατάφεραν όπως δείχνουν τα πράγματα να προσελκύσουν τον Όμιλο Volkswagen.    

Εικόνα

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο πρόεδρος της Audi, Μάρκους Ντούεσμαν, μαζί με τον υπεύθυνο του τεχνικού τμήματος της φίρμας, Όλιβερ Χόφμαν, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με τους νέους κανονισμούς κινητήρων. Μαζί με την Audi και η Porsche εξέταζε σοβαρά την εμπλοκή της στη Formula 1.    

Οι Ντούεσμαν και Χόφμαν σε επιστολή τους προς τον CEO της Formula 1, Στεφάνο Ντομενικάλι και τον τέως πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ, πως οι επερχόμενοι κανονισμοί είναι δίκαιοι για νέους και υπάρχοντες κατασκευαστές και καλύπτουν τις προσδοκίες της Audi.    

Πλέον το ζήτημα θα περάσει στο διοικητικό συμβούλιο της Audi που θα αποφασίσει για το αν θα εγκρίνει την είσοδο της γερμανικής φίρμας στη Formula 1. Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στον Ιανουάριο.   

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.