Το BMW Group εξασφάλισε ημιαγωγούς μέσω σημαντικής συμφωνίας με προμηθευτές

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το BMW Group εξασφάλισε ημιαγωγούς μέσω σημαντικής συμφωνίας με προμηθευτές
Τριμερής συμφωνία με τον κατασκευαστή microchip INOVA Semiconductors και το χυτήριο ημιαγωγών της GlobalFoundries.

Το BMW Group κινείται στρατηγικά προς τη λύση των προβλημάτων που δημιουργεί η κρίση ημιαγωγών. Ο γερμανικός όμιλος διερευνά νέους τρόπους συνεργασίας με προμηθευτές και, όταν πρόκειται για εξαρτήματα στρατηγικής σημασίας, εμπλέκεται όλο και πιο στενά στο δίκτυο προμηθευτών. Θέλοντας να διασφαλίσει την προμήθεια ημιαγωγών μακροπρόθεσμα, η εταιρεία έχει συνάψει άμεση συμφωνία με τον προμηθευτή microchip υψηλής τεχνολογίας INOVA Semiconductors και την Globalfoundries, έναν κατασκευαστή ημιαγωγών με πολλές δυνατότητες και χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία εγγυάται στο BMW Group την παροχή αρκετών εκατομμυρίων microchips το χρόνο. Τα microchips θα χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία ISELED smart LED που αναπτύχθηκε από κοινού με το BMW Group, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην BMW iX ενώ θα επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα. Οι παραδόσεις της BMW iX στους πελάτες ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου.

Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, κάθε αυτοκίνητο περιέχει αρκετές χιλιάδες ημιαγωγούς που είναι απαραίτητοι για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτοί εξυπηρετούν διάφορες λειτουργίες, εκτελώντας υπολογισμούς και ελέγχους σε υπολογιστές, αποθηκεύοντας δεδομένα ή ακόμα και να διαχειρίζονται πολλαπλά καθήκοντα ταυτόχρονα. Το μερίδιο των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στα οχήματα προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω στο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider