O CEO της VW επικρίνει τις υπηρεσίες της Ionity, της οποίας η VW είναι συνιδιοκτήτης

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O CEO της VW επικρίνει τις υπηρεσίες της Ionity, της οποίας η VW είναι συνιδιοκτήτης
Ο Χέρμπερτ Ντις έκανε ταξίδι στην Ευρώπη με ένα Volkswagen ID.3 αλλά δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος με τις υπηρεσίες της Ionity.

Πριν από λίγα χρόνια τέσσερις κατασκευαστές, οι BMW, Ford, Mercedes και Volkswagen ίδρυσαν την Ionity, που είναι μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το 2020 στους μετόχους της εταιρείας προστέθηκε και η Hyundai.

Ο Χέρμπερτ Ντις, που είναι ο CEO της Volkswagen, αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι στην Ευρώπη με ένα ηλεκτρικό VW ID.3. Όπως είναι φυσικό, σε διάφορα σημεία της διαδρομής χρειάστηκε να φορτίσει το αυτοκίνητο. Είναι επίσης φυσικό ότι προτίμησε να χρησιμοποιήσει τους φορτιστές της Ionity, που εν μέρει ανήκει στην εταιρεία που διοικεί.

Όταν, όμως, προσπάθησε να φορτίσει στο Brenner, που είναι ένα ορεινό πέρασμα ανάμεσα στην Αυστρία και στην Ιταλία, δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες της Ionity και δεν το έκρυψε, απαντώντας σε ένα ποστ στο Linkedin. Σε αυτήν του την ανάρτηση ο Ντις έγραψε ότι και οι φορτιστές ήταν λίγοι σε αριθμό , οπότε πήγε παρακάτω στο Trento στην Ιταλία. Εκεί βγήκε φορτιστές, εκ των οποίων ένας δεν λειτουργούσε, αλλά δεν βρήκε ούτε τουαλέτες ούτε κάποιο μέρος να πάρει έναν καφέ για όση ώρα θα περίμενε να φορτίσει.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο Ντις έγραψε: «Πολύ λίγοι σταθμοί φόρτισης στο Brenner! Μόνο 4 και σίγουρα όλοι σταματούν στο εμπορικό κέντρο. Ήταν γεμάτοι. Έτσι, πήγαμε στο Τrento. Ακόμα και μετά την περσινή αρνητική κριτική, δεν υπήρχαν τουαλέτες ούτε καφές, ένας φορτιστής εκτός λειτουργίας. Λυπηρό θέαμα. Αυτή σίγουρα δεν είναι εμπειρία ποιοτικής υπηρεσίας φόρτισης ΙΟΝΙΤΥ!».

Η κριτική αυτή από τον Ντις έρχεται σε μια χρονική στιγμή που στο διεθνή Τύπο πληθαίνουν οι αναφορές ότι η Volkswagen εξετάζει το ενδεχόμενο να μη συνεχίσει να επενδύει στην Ionity αλλά ετοιμάζεται να αναπτύξει το δικό της δίκτυο φόρτισης στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider