Αυξάνει την προσφορά της για τη Lamborghini η Quantum Group

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει την προσφορά της για τη Lamborghini η Quantum Group
H ελβετική εταιρία δεν πτοείται από την απόρριψη του Ομίλου VW και προσφέρει 1-2 δισ. Ευρώ επιπλέον

Πριν από λίγο καιρό είδε το φως της δημοσιότητας ότι η ελβετική εταιρεία συμμετοχών Quantum Group είχε καταθέσει στον Όμιλο Volskwagen προσφορά εξαγοράς της Lamborghini έναντι 7,5 δισ. Ευρώ. Η προσφορά αυτή είχε πάει στη VW από τον Φεβρουάριο αλλά μόλις πρόσφατα έγινε γνωστή. Γνωστή έγινε και απάντηση της Audi, στην οποία ανήκει η Lamborghini, που ήταν απορριπτική: «Η Lamborghini δεν είναι προς πώληση».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Quantum Group, Ρέι Σταρκ, δήλωσε στο Reuters ότι η προσφορά ισχύει και μπορεί να μεγαλώσει: «Φυσικά η προσφορά μας εξακολουθεί να ισχύει. Εμείς μελετήσαμε προσεκτικά και ζυγίσαμε την απόφασή μας για τη Lamborghini και καταθέσαμε την προσφορά μας. Έχουμε τη θέληση να διαπραγματευτούμε. Είτε πρόκειται για επενδύσεις, εγγυήσεις ή την τιμή αγοράς., είμαστε προετοιμασμένοι».

Ο Σταρκ είπε ότι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ένα ή δύο δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον για να καλύψουν τις επενδύσεις και να εγγυηθούν τις θέσεις εργασίας στη Lamborghini. «Πιστεύουμε ότι είναι μια δίκαιη πρώτη προσφορά, η αποτίμηση που κάναμε είναι η συνήθης για τις μάρκες πολυτελείας».

Μετά τη «στεγνή» άρνηση της Audi στην πρώτη προσφορά, θεωρείται δύσκολο ότι αυτή η αναθεώρηση από τη μεριά της Quantum θα αλλάξει την κατάσταση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρόταση 7,5 δισ. ευρώ στην Volkswagen για την εξαγορά της Lamborghini

gazzetta
gazzetta reader insider insider