Νέα μοντέλα Mitsubishi για την Ευρώπη από τη... Renault

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα μοντέλα Mitsubishi για την Ευρώπη από τη... Renault
Η Mitsubishi είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι σταματά την εξέλιξη αυτοκινήτων για την ευρωπαϊκή αγορά, όχι όμως και την παρουσία της σε αυτή.

Τον Ιούλιο του 2020 -σε συνέχεια του νέου στρατηγικού προγράμματος διαχωρισμού των αγορών στις οποίες θα δραστηριοποιείται κάθε μάρκα της Συμμαχίας Renault, Nissan και Mitsubishi ανάλογα με τις επιδόσεις της σε αυτές- είχε ανακοινωθεί ότι η Mitsubishi θα σταματήσει την εξέλιξη νέων μοντέλων για την ευρωπαϊκή αγορά, ώστε να επικεντρωθεί σε αυτές της Ασίας και των ΗΠΑ.

Επισήμως πλέον, σύμφωνα με ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα της συμμαχίας των τριών εταιρειών, η Mitsubishi θα διατηρήσει όχι μόνο την after sales αλλά και την εμπορική της παρουσία στην Ευρώπη, μέσω της διάθεσης μοντέλων που θα κατασκευάζει η Renault αλλά θα διαφοροποιεί αισθητικά και λειτουργικά η ιαπωνική μάρκα, ώστε να ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Τα μοντέλα που αναμένονται

Προς το παρόν και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα μοντέλα αυτά θα είναι δύο, στην κατηγορία των SUV και με μέγεθος ανάλογο αυτού του σημερινού Eclipse Cross. Το λανσάρισμά τους έχει προγραμματιστεί για το 2023, όταν προφανώς θα αποσυρθεί το άνωθεν μοντέλο της Mitsubishi, ίσως και το ASX.

insider

Ο προφανής στόχος της ενέργειας αυτής είναι αφενός να μην χαθούν οι μικρές συγκριτικά αλλά σημαντικές πωλήσεις της Mitsubishi στην Ευρώπη, που για το 2020 ξεπέρασαν μόλις τις 101.000 χιλιάδες, μειωμένες κατά 29,6% σε σχέση με αυτές του 2019, αφετέρου να μην επιβαρυνθεί η ιαπωνική μάρκα με τα τεράστια έξοδα εξέλιξης εκδόσεων των μοντέλων της για την Ευρώπη, λόγω των πολύ αυστηρών προτύπων εκπομπής ρύπων.

Η κίνηση αυτή, όπως τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση της νέας αυτής πρακτικής, είναι σε απόλυτη συνάφεια με τη νέα στρατηγική της Συμμαχίας που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο του 2020. Με βάση αυτή, το Groupe Renault, η Nissan Motor Co., Ltd. και η Mitsubishi Motors, συνεχίζουν να εργάζονται σε διάφορες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την πραγματοποίηση περαιτέρω ανάπτυξης των τριών εταιρειών, αξιοποιώντας τις γεωγραφικά ηγετικές τους θέσεις.

Διαβάστε επίσης

H ηλεκτρική BMW iX3 ήρθε και κοστίζει από 64.200 ευρώ (pics & vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider