Δεν θα λανσάρει πλέον νέα μοντέλα η Mitsubishi στην Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν θα λανσάρει πλέον νέα μοντέλα η Mitsubishi στην Ευρώπη
Με μια πολύ λιτή ανακοίνωση, η Mitrsubishi Motors Corporation ενημέρωσε σήμερα ότι σταματά την παρουσίαση νέων μοντέλων της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η Mitsubishi προχωρά σε αλλαγή του λειτουργικού της μοντέλου σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το οποίο δεν θα παρουσιάσει νέα μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά. Θα συνεχίσει όμως τη διάθεση της σημερινής γκάμας, καθώς και την πλήρη υποστήριξη όσων έχουν αγοράσει, ή θα αγοράσουν στο μέλλον κάποιο από τα μοντέλα της.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου σχεδίου ανάκαμψης το οποίο ονόμασε «Small but Beatuful»!!!, θα επικεντρωθεί στις δραστηριότητές της στην νοτιοανατολική Ασία, στην Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Νότια Αμερική.

Αναφορικά με την Ευρώπη, σε μια πολύ ολιγόλογη ανακοίνωση 100 περίπου λέξεων, αναφέρει ότι σταματά την παρουσίαση νέων μοντέλων, παράλληλα όμως θα συνεχίσει να πουλά αυτά της υφιστάμενης γκάμας της, προφανώς για όσο υπάρχει στοκ.

Επίσης θα συνεχίσει να υποστηρίζει με υπηρεσίες after sales και ανταλλακτικά τους υφιστάμενους κατόχους, αλλά και αυτούς που θα αγοράσουν εντός του τρέχοντος έτους.

Απόφαση της συμμαχίας

Η πρόσφατη στρατηγική της συμμαχίας των Renault – Nissan – Mitsubishi, έκανε λόγο για μάρκες leader και follower στην παγκόσμιες αγορές. Αυτό σημαίνει ότι καθεμία από τις μάρκες της συμμαχίας, θα αφήνεται να αναπτυχθεί στις αγορές που έχει την πιο ισχυρή παρουσία, ενώ οι άλλες θα ακολουθούν ή απλά δεν θα συμμετέχουν σε αυτές. Έτσι, στην Ευρώπη η leader μάρκα είναι η Renault, στις ΗΠΑ η Nissan και στη νοτιονατολική Ασία, πλέον, η Mitsubishi.

Η Mitsubishi στην Ελλάδα

Μετά την ανακοίνωση της Mitsubishi Motors Corporation ότι σταματά την παρουσίαση νέων μοντέλων στην Ευρώπη, η ελληνική αντιπροσωπεία πήρε τη σκυτάλη παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξυπηρέτηση των κατόχων Mitsubishi. Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«H Mitsubishi Motors Corporation ανακοίνωσε πρόσφατα το νέο μεσοπρόθεσμο πλάνο της, στόχος του οποίου είναι η βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, δίνοντας έμφαση στις ενέργειες μείωσης του λειτουργικού κόστους και του κόστους παραγωγής, καθώς και στον επανασχεδιασμό της στρατηγικής της στις επιμέρους αγορές αναλόγως των εκάστοτε ευκαιριών και ρίσκων».

«Στο πλαίσιο αυτό, μια σειρά από παράγοντες με κυριότερο τον αυστηρό κανονισμό CAFÉ για την μείωση των ρύπων CO2που έχει επιβληθεί στις αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη και ο οποίος οδηγεί σε ιδιαίτερα αυξημένα κόστη παραγωγής, αναγκάζουν τον ιαπωνικό κολοσσό να προσαρμόσει ανάλογα τη γκάμα των μοντέλων που θα διατίθενται τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη».

«Η Mitsubishi Motors Corporation διαβεβαιώνει τόσο τους υπάρχοντες όσο και τους μελλοντικούς αγοραστές των προϊόντων της ότι οι υπηρεσίες after sales (διάθεση ανταλλακτικών και τεχνική υποστήριξη) θα συνεχίσουν να παρέχονται απρόσκοπτα στις επιμέρους Ευρωπαϊκές αγορές καθώς τα οχήματα της θα εξακολουθούν να παράγονται και να διατίθενται σε άλλες αγορές. Αντίστοιχα, η Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, Επίσημος Εισαγωγέας της Mitsubishi Motors από το 1963 στην Ελλάδα δεσμεύεται προς τους υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες που την εμπιστεύονται ότι θα συνεχίζει να υποστηρίζει τόσο τις πωλήσεις των διαθέσιμων μοντέλων της μάρκας όσο και τις υπηρεσίες after sales μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider