10 κορυφαία νέα μοντέλα για το 2021

Νικόλαος Γιαννούλας
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
10 κορυφαία νέα μοντέλα για το 2021
Το 2021 φέρνει μαζί του και μία νέα «σοδειά» μοντέλων υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών, που απευθύνονται σε ένα πιο περιορισμένο αγοραστικό κοινό. Δείτε δέκα τέτοια αυτοκίνητα, που πιστεύουμε ότι θα ξεχωρίσουν και εξηγούμε και τους λόγους.

Πάνω από 100 νέα μοντέλα αναμένεται να λανσαριστούν το 2021 στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να καλύπτουν όλα τα γούστα και τα βαλάντια των ενδιαφερόμενων πολιτών.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ωστόσο ορισμένα οχήματα εξαιτίας των κορυφαίων προδιαγραφών τους, τα οποία δεν έχουν απλά και μόνον εμπορική σημασία για τους κατασκευαστές τους, αλλά τους προσδίδουν και το απαραίτητο κύρος στις εξαιρετικά απαιτητικές premium κατηγορίες. Εμείς επιλέξαμε δέκα τέτοια αυτοκίνητα και εξηγούμε και τους λόγους!

Aποτελεί ένα από τα αυτοκινητιστικά highlights του 2021, Το γερμανικό μοντέλο διαθέτει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την Porsche Taycan και διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 590 ίππων, χάρη στους οποίους επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3,5’’, ενώ πιάνει τα 240 χλμ./ώρα. Η αυτονομία του σύμφωνα με τον τυποποιημένο κύκλο μετρήσεων WLTP ανέρχεται σε περίπου 430 χλμ., με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα είναι σχετικά συγκρατημένος ο οδηγός του με το γκάζι.

 

To δεύτερο ηλεκτρικό SUV της BMW αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2021 και θεωρείται κομβικό για τη μάρκα, επειδή θα χρησιμοποιεί πάτωμα που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιείται για μοντέλα συμβατικής τεχνολογίας. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος άνω των 500 ίππων, που επιτρέπουν στο βάρους άνω των 2,5 τόνων όχημα να επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 5’’, ενώ η αυτονομία του ξεπερνά τα 600 χλμ.

 

Μέχρι τώρα περιοριζόταν η γκάμα της DS σε SUV, όμως με την DS 9 αποκτά πλέον μία λιμουζίνα πολυτελείας με χαρακτηριστική γαλλική άνεση και κομψότητα και στόχο να κερδίσει μερίδια κυρίως από τον γερμανικό ανταγωνισμό. Το μήκους 4,93 μ. αυτοκίνητο προσφέρει τεράστιους χώρους χάρη στο μεταξόνιο των 2,90 μ., θα λανσαριστεί αρχικά μόνον ως Plug –in υβριδικό με συνολική ισχύ 225 ίππων και έως 50 χλμ. αυτονομία μόνον με τον ηλεκτροκινητήρα των 110 ίππων.

 

Η ηλεκτροκίνητη εκδοχή της Mustang εξελίχθηκε μετά από «δημοψήφισμα» μεταξύ χιλιάδων ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Κίνα. Η Mustang Mach – E ποντάρει στη δυναμική οδική συμπεριφορά της και θα διατίθεται σε διάφορες εκδοχές με τη βασική πισωκίνητη των 269 ίππων να προσφέρει 440 χλμ. αυτονομία και να κοστίζει στο εξωτερικό από περίπου 47.000 ευρώ.

 

To νέο supercar είναι το δυνατότερο μοντέλο στη γκάμα της ιταλικής μάρκας, εφοδιάζεται με τεχνολογία Formula 1 και έχει μόλις 1,22 μ. ύψος. Καρδιά της MC20 αποτελεί ο νέος τρίλιτρος V6 με την ονομασία ‘’Nettuno΄΄, που αποδίδει 630 ίππους ισχύ και επιτρέπει την επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε κάτι λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

 

Αποτελεί επί της ουσίας ένα αγωνιστικό μοντέλο για τις πίστες με άδεια κυκλοφορίας και σε δημόσιους δρόμους. Ο βενζινοκινητήρας Biturbo – V8  των τεσσάρων λίτρων και των 730 ίππων «ευθύνεται» για ταχύτητες άνω των 325 χλμ./ώρα, ενώ το προηγμένο αεροδυναμικό πακέτο με ρυθμιζόμενες αεροτομές φροντίζει για εκπληκτικά αποθέματα πρόσφυσης.

 

H έβδομη γενιά της ναυαρχίδας με σήμα το αστέρι έχει μήκος 5,13 μ. στην «κανονική» εκδοχή της και έναν εξαιρετικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,22. Εφοδιάζεται με έως πέντε οθόνες και κάμερες που παρακολουθούν βιομετρικά στοιχεία του οδηγού για να αναγνωρίσουν έγκαιρα την κόπωση, διαθέτει προηγμένες αεραναρτήσεις και κινητήρες από 286 ίππους και άνω. Προβλέπεται επίσης και Plug – in υβριδική εκδοχή με έως 100 χλμ. ηλεκτρική αυτονομία.

 

To ιαπωνικό coupe θα συνδυάζει κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία από μοντέλα των προηγούμενων γενιών, όπως το 240 Ζ, ωστόσο θα ξεχωρίζει με το δυναμικό και μοντέρνο ντιζάιν του. Κινητήρας Twin-Turbo V6, πιθανότατα με 400 ίππους σύμφωνα με τον κωδικό 400 Ζ, ενώ στο εσωτερικό του θα κυριαρχεί η ψηφιακή τεχνολογία με ανάλογες οθόνες αφής.

 

Η πεντάθυρη λιμουζίνα της θυγατρικής της Volvo είναι 100% ηλεκτροκίνητη και οι τιμές της θα ξεκινούν από περίπου 55.000 ευρώ. Το Polestar 2 εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής ισχύος 408 ίππων και προσφέρει αυτονομίες της τάξης των 470 χιλιομέτρων, ενώ ξεχωρίζει με τον σκανδιναβικής έμπνευσης σχεδιασμό του.

 

To νέο SUV της αμερικανικής Tesla μπορεί να φιλοξενήσει έως επτά επιβάτες, είναι τετρακίνητο χάρη στην ύπαρξη δύο ηλεκτροκινητήρων (ανά ένας στον μπροστινό και πίσω άξονα), ενώ επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3,7’’ και προσφέρει 505 χλμ. αυτονομία. Διακρίνεται για τους χώρους του, ενώ η Tesla εγγυάται κορυφαία επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου διακομίστηκε σε νοσοκομείο

23:45

Για πρώτη φορά σε Γερμανία και Γαλλία ο Πολωνός πρόεδρος για θέματα ασφάλειας και τη Mercosur

23:30

Λιθουανία: Μαθήματα συναρμολόγησης, προγραμματισμού και χειρισμού drones για παιδιά άνω των 10 ετών

23:26

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τάιλερ Ρόμπινσον για τη δολοφονία Κερκ – Ενδέχεται να αντιμετωπίσει την θανατική ποινή

23:11

Wall Street: Επιφυλακτικότητα πριν από την απόφαση της Fed

23:00

ΕΟΤ: Δράση εξοικείωσης τουριστικών πρακτόρων της Τουρκίας στη Λήμνο

22:43

Νετανιάχου: Το πλήγμα στη Ντόχα κατά της Χαμάς ήταν δικαιολογημένο

22:33

Πετρέλαιο: Κέρδη σχεδόν 2% για το WTI λόγω των ουκρανικών επιθέσεων στα ρωσικά διυλιστήρια

22:26

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Παλαιόπολη Άνδρου - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

22:24

Ισραήλ: Δύο χρόνια συνεχούς κλιμάκωσης του πολέμου στη Γάζα – Η στάση των ΗΠΑ

22:13

Κλήρωση Τζόκερ: Δείτε τα αποτελέσματα - Οι αριθμοί που κερδίζουν

21:55

Τραμπ: Παρατείνει το deadline πώλησης του TikTok έως τις 16 Δεκεμβρίου

21:31

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό - Πρώτη φορά πάνω από τα 3.700 δολάρια

21:24

Φάμελλος: Η ΔΕΘ οφείλει να παραμείνει δημόσια

21:07

Γκουτέρες: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

20:55

Κάλας: Η κλιμάκωση των επιχειρήσεων στη Γάζα θα επιδεινώσει την ήδη απελπιστική κατάσταση

20:53

Καλαφάτης: Προϋπόθεση προόδου και ανάπτυξης στη χώρα μας η στήριξη του υγιούς επιχειρείν

20:48

Ευλογιά των προβάτων: 8 ερωταπαντήσεις από το ΥΠΑΑΤ - Τι πρέπει να κάνουν οι κτηνοτρόφοι

20:26

Συρία: Ο στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο της χώρας

20:17

Ο εκλεκτός του Τραμπ ορκίστηκε εγκαίρως για τη συνεδρίαση της Fed

20:02

Ο Πούτιν παρακολούθησε τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας-Λευκορωσίας - Συμμετείχαν Αμερικανοί παρατηρητές

19:52

Χατζηδάκης για εξαγορά HSBC Μάλτας από Credia Bank: Σημαντικά οφέλη για το Δημόσιο και την ελληνική οικονομία

19:47

Νετανιάχου: Το Ισραήλ πρέπει να γίνει «Αθήνα και σούπερ-Σπάρτη» για να αντιμετωπίσει την απομόνωση

19:44

Τσιάρας: Καταστροφικό για γεωργία και κτηνοτροφία ένα lockdown λόγω ζωονόσων

19:35

Reuters: Η Ρωσία μπορεί να μειώσει την εξόρυξη πετρελαίου εξαιτίας των επιθέσεων ουκρανικών drones

19:31

Παπασταύρου: Σε χρόνο ρεκόρ η εκκίνηση έργων πρόληψης και αποκατάστασης στον πυρόπληκτο Φενεό

19:18

Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες με πιέσεις στις τράπεζες

19:12

CrediaBank: Στα 200 εκατ. ευρώ το τίμημα για την HSBC Μάλτας

19:10

Intralot: Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των ομολογιούχων

18:46

«Ένα λιοντάρι έφυγε»: Μέριλ Στριπ, Τζέιν Φόντα και Ντόναλντ Τραμπ αποχαιρετούν τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ

gazzetta
gazzetta reader insider insider