Tα 5 ηλεκτρικά αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς με τη μεγαλύτερη αυτονομία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Tα 5 ηλεκτρικά αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς με τη μεγαλύτερη αυτονομία
Μπορούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του σήμερα να ξεφύγουν από τα στενά όρια της πόλης; Την απάντηση δίνουν πέντε μοντέλα με αυτονομία που ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα.

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πριν χρειαστεί εκ νέου φόρτιση; Η απάντηση αυτή μπορεί να είναι εύκολη με βάση τα στοιχεία που δίνει κάθε κατασκευαστής. Αλλά και πολύ δύσκολη, καθώς οι αντικειμενικές συνθήκες κίνησης μπορούν να περιορίσουν σημαντικά την αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, στην πόλη με τα συνεχή σταμάτα ξεκίνα, συνήθως οι υποσχέσεις του κατασκευαστή τηρούνται. Στον αυτοκινητόδρομο όμως, με τη συνεχή κατανάλωση ενέργειας, τις μεγάλες ταχύτητες, την πολύ μικρή ανάκτηση (κατά το φρενάρισμα ή το ρολάρισμα) και την αναγκαστική χρήση του κλιματισμού, η αυτονομία μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Ακόμα και έτσι όμως, υπάρχουν σήμερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά που μπορούν, χωρίς το άγχος της αυτονομίας, να κινηθούν και εκτός των ορίων της πόλης, καθώς η αυτονομία τους ξεπερνά αρκετά τα 300 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών του. Ας τα γνωρίσουμε.

Διαθέτει δύο κινητήρες που αποδίδουν μαζί 400 ίππους και 696 Nm ροπής. Σε σχέση με τα μεγαλύτερα EQC της Mercedes και e-tron της Audi έχει πιο σπορ χαρακτήρα, αλλά μικρότερους χώρους. Η τιμή του δεν διαφοροποιείται σημαντικά από τον προαναφερόμενο ανταγωνισμό, καθώς ξεκινά από τα 85.300 ευρώ.

Το μεγάλο SUV της Audi, με μήκος 4,9 μέτρα, προσφέρει απλόχερα χώρους, πολυτέλεια, επιδόσεις. Με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ένα σε κάθε άξονα, έχει μέγιστη ισχύ 408 ίππους και θηριώδη ροπή 664 Nm. Η μπαταρία των 95 Kwh του χαρίζει μεγάλη αυτονομία, αλλά θέλει και ικανό ταχυφορτιστή για να γεμίσει σε λογικό χρόνο. Κοστίζει από 84.890 ευρώ.

Τα μεγάλα SUV έχουν την τιμητική του ως ηλεκτρικά και η Mercedes δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός νυμφώνα. Το EQC διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες μέγιστης ισχύος 408 ίππων, που αποδίδουν τεράστια ροπή 760 Νm, για να κινούν ταχύτατα των 4,761 μέτρων αμάξωμα που ζυγίζει περίπου 2,5 τόνους. Στη χώρα μας διατίθεται ήδη με τιμή από 86.636 ευρώ.

Όπως και το Corsa-e, έτσι και το Peugeot e-208 έχει ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 136 ίππων, με μέγιστη ροπή 260Nm. Εδώ όμως τελειώνουν και οι ομοιότητες, καθώς η Peugeot προβάλει έναν πιο premium χαρακτήρα, κυρίως χάρη στην επιλογή υλικών στο εσωτερικό, στο 3d i-cockpit και τη σπορτίφ αισθητική. Οι τιμές και εδώ ξεκινούν από τα 29.900 ευρώ.

Μόλις έφτασε στη χώρα μας, με 136 ίππους ισχύος και 260Nm ροπή, που του εξασφαλίζουν εξαιρετικές επιδόσεις και ιδίως επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει. Παρότι μικρό έχει μεγάλη αυτονομία 330 χιλιομέτρων και η τιμή του ξεκινά οριακά κάτω από τα 30.000 ευρώ, στα 29.900.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ινδοί και Αμερικανοί εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν για ανάλυση στοιχείων της πτώσης του αεροσκάφους της Air India τον Ιούνιο

23:27

Ιταλία: Ο Τραμπ κατέστησε σαφές ότι η Ευρώπη του χρειάζεται λίγο ή και καθόλου

23:15

Χανιά: Νεκρός 45χρονος αθλητής ΑμεΑ σε τροχαίο

22:47

Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών στην Αττική

22:16

Ινδονησία: Οι νεκροί από τις πλημμύρες ξεπέρασαν τους 900

21:47

Κατάρ: Κρίνει ότι η εκεχειρία στη Γάζα δεν είναι πλήρης χωρίς πλήρη απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων

21:18

Συνελήφθη 62χρονος που οδηγούσε ανάποδα φορτηγό με επικαθήμενο στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών–Θεσσαλονίκης

20:57

Σαρκοζί: Εκδίδει βιβλίο για την 20μερη φυλάκισή του

20:52

Λιθουανία: Έκλεισε το αεροδρόμιο του Βίλνιους λόγω ύποπτων αερόστατων στον εναέριο χώρο του

20:37

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ένταση και επεισόδια στην πορεία – Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας

20:22

Ανασκόπηση Μητσοτάκη στο Tik Τok για τα πεπραγμένα του 2025

20:18

Τραγωδία με 18 νεκρούς μετανάστες νότια της Ιεράπετρας

20:13

Netflix: Η συμφωνία απόκτησης της Warner Bros δεν είναι στρωμένη με... ροδοπέταλα

19:53

Η Ελλάδα επιστρέφει στις ναυπηγήσεις και πρωταγωνιστεί στη θαλάσσια επιβατική μεταφορά στην ΕΕ

19:44

Στα αγροτικά μπλόκα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ

19:41

LAMDA Development: Ανακοίνωση για δυστύχημα σε εργοτάξιο του Ελληνικού με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εργάτη

19:25

Ζελένσκι: Δηλώνει ότι είχε ουσιαστική τηλεφωνική συνομιλία με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ

19:00

Ο πληθωρισμός ήρθε για να μείνει – Σε δεύτερη μοίρα η «μάχη κατά της ακρίβειας»

18:46

Μασκ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να καταργηθεί

18:13

Airbus: Το ρίσκο του να επαφίεται σχεδόν αποκλειστικά για κέρδη στα Α320

17:47

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαντλεί τις προοπτικές της χώρας

17:31

Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για μόνιμη κατοικία συνταξιούχων

17:14

Φάμελλος: Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και μας αφορά όλους

17:00

Τιμολόγια ρεύματος: Αύξηση 3% τον Νοέμβριο – Κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε.

16:47

ΜΕΤΕΟ: Ξεπέρασε τα 260 χιλιοστά το ύψος βροχής στη Βλυχάδα Αττικής

16:39

Χαρδαλιάς: Η Αττική άντεξε, παρά τις αστοχίες και αυθαιρεσίες δεκαετιών

16:31

Τεχνητή νοημοσύνη: Η παραγωγικότητα και το μέρισμα ανάπτυξης στην Ευρώπη

16:17

Μαρινάκης: Ανοιχτοί στον διάλογο με τους αγρότες - Είναι μονόδρομος η εφαρμογή του νόμου

16:10

Κατάρ: Προγραμματισμένη αύξηση παραγωγής LNG θα μειώσει την επίδραση μελλοντικών μειώσεων στις τιμές πετρελαίου

16:06

Κάλας: Οι ΗΠΑ παραμένουν ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Ευρώπης

gazzetta
gazzetta reader insider insider