Tα 10 best seller του γαλλικού ομίλου PSA

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Tα 10 best seller του γαλλικού ομίλου PSA
Ο γαλλικός όμιλος σχεδιάζει τη συγχώνευση με την Fiat Chrysler. Δείτε, ποια ήταν τα δέκα εμπορικότερα μοντέλα όλων των εταιρειών του κατά τους πρώτους 9 μήνες του έτους.

Ο όμιλος PSA είναι προσανατολισμένος κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά, η οποία βρίσκεται εφέτος σε κρίση. Ενας από τους βασικούς λόγους μάλιστα, που επιδιώκει τη συγχώνευση με τον όμιλο Fiat Chrysler, είναι να καταφέρει να μειώσει αυτή την εξάρτηση και να ανοιχτεί προς άλλες μεγάλες αγορές, όπως η αμερικανική, αξιοποιώντας τη δυναμική παρουσία της Jeep και της Chrysler εκεί. Στην PSA ανήκουν οι μάρκες Peugeot, Citroen, DS και Opel, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε, ποια είναι συνολικά τα δέκα δημοφιλέστερα μοντέλα τους το πρώτο 9μηνο του τρέχοντος έτους.

Η νέα γενιά του αδελφού μοντέλου του Opel Corsa λανσάρεται αυτές τις ημέρες στην αγορά. Ωστόσο το απερχόμενο 208 αποδείχθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή λίρα εκατό για την Peugeot, μιας και παρέμεινε με διαφορά το εμπορικότερο μοντέλο της. Συγκεκριμένα, το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου πωλήθηκαν 194.527 Peugeot 208 και αναμένεται πλέον να πάρει τη σκυτάλη το μοντέλο νέας γενιάς.

Λανσαρίστηκε πριν δυόμιση χρόνια, παραμένει ωστόσο πάντα μοντέρνο και επίκαιρο. Το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου πωλήθηκαν 186.736 Citroen C3, που αντιστοιχούν σε μία αύξηση 4,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και πιστοποιούν, ότι παραμένει η ραχοκοκαλιά της Citroen.

Το Opel Corsa νέας γενιάς ανανεώθηκε ριζικά και βασίζεται σε πάτωμα της PSA, ενώ έχει τεχνολογικά στενή συγγένεια με το Peugeot 208. Τα έχει πάει εφέτος καλά, αν και ένα μεγάλο μέρος των 180.743 πωλήσεών του αφορά το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς.

Ψηφίστηκε το 2017 «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και αποτελεί έναν από τους πυλώνες της επιτυχημένης πορείας της Peugeot τα τελευταία χρόνια. Εφέτος έχει πουληθεί έως και τον Σεπτέμβριο 165.249 Peugeot 3008, ενώ του χρόνου θα κυκλοφορήσει και η Plug-in υβριδική εκδοχή του.

Αν και αναμένεται σύντομα ο διάδοχός του, που θα διαθέτει και ηλεκτροκίνητη έκδοση, συνεχίζει να κρατά γερά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού. Απόδειξη οι 138.526 πωλήσεις του από την αρχή της χρονιάς έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το γαλλικό compact μοντέλο είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα με τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της γαλλικής μάρκας. Οι πωλήσεις του άγγιξαν τους πρώτους εννέα μήνες του 2019 σχεδόν τις 120.000 μονάδες.

Το κόμπακτ μοντέλο βασίζεται ακόμη σε πλατφόρμα της General Motors και αποτελεί ένα από τα τελευταία κατάλοιπα της εποχής, όπου η Opel ανήκε στον αμερικανικό όμιλο. Τους πρώτους εννέα μήνες του έτους πωλήθηκαν 116.344 Opel Astra, δηλαδή 15,5% λιγότερα σε σχέση με πέρυσι, όμως μόλις πρόσφατα λανσαρίστηκε στην αγορά το ανανεωμένο μοντέλο.

Στη χώρα μας δεν έχουν ιδιαίτερη πέραση τα επιβατηγά βανάκια, που προέρχονται από αντίστοιχα επαγγελματικά, όμως στο εξωτερικό έχουν το δικό τους πιστό κοινό. Ιδιαίτερα το Berlingo, που ξεχωρίζει και αισθητικά από τα αντίστοιχα πολυμορφικά μοντέλα, γι αυτό και είχε πωλήσεις της τάξης των 107.921 τεμαχίων.

Το Crossland X μοιράζεται πολλά ίδια μέρη με το Peugeot 2008, το οποίο θα κατασκευάζεται μελλοντικά και στο Άιζεναχ της Γερμανίας. Oι 95.884 πωλήσεις του το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου σημαίνουν αύξηση 32,1% σε σχέση με πέρυσι.

Το νέο SUV της Citroen γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και οι 85.134 πωλήσεις του κατά τους πρώτους 9 μήνες του έτους συνιστούν 353% αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τον επόμενο χρόνο αναμένεται, να τα πάει ακόμη καλύτερα, αφού θα λανσαριστεί στην αγορά και η Plug-in υβριδική του έκδοση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:12

DBRS: Αμετάβλητη η αξιoλόγηση ΒΒΒ (stable) για την Ελλάδα -

23:11

Wall Street: Η χειρότερη εβδομάδα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο

23:00

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει πως βάζει στο στόχαστρο «μονάχα στρατιωτικούς στόχους»

22:51

Ο Λευκός Οίκος υποβαθμίζει τις πληροφορίες ότι η Ρωσία ενημερώνει το Ιράν για αμερικανικούς στόχους

22:37

Ισραήλ: «Συντρίβουμε το καθεστώς» στο Ιράν

22:21

Ιταλία: Aπέπλευσε η φρεγάτα Federico Martinengo με προορισμό την Κύπρο

22:11

Πτώση 2,4% σε εβδομαδιαία βάση για τον χρυσό

22:06

Έλληνες πολίτες επαναπατρίστηκαν από το Ομάν, με πτήση της SKY express

21:55

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

21:42

Τσίπρας: Νέο κόμμα όταν θα έχουμε ομάδα που θα κερδίσει

21:28

Επικοινωνία Μακρόν με τον πρωθυπουργό του Ιράκ και με ευρωπαίους ηγέτες

21:21

Η τουρκική ΜΙΤ ζήτησε βοήθεια από τη βρετανική ΜΙ6 στην προστασία του Σύρου προέδρου Σάρα

21:03

Με ράλι 43ετίας το πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 35,63% για το WTI - Ξεπέρασε τα 90 δολάρια

20:59

Reuters: Το Ισραήλ στηρίζει τους Κούρδους για την κατάληψη περιοχών του Ιράν

20:45

Λευκός Οίκος: Σε 4 με 6 εβδομάδες το τέλος του πολέμου - «Οι IRGC χτύπησαν βάση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη»

20:37

Ράλι τετραετίας για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο - Εβδομαδιαίο άλμα 67%

20:29

ΗΠΑ: Η υπηρεσία τελωνείων δεν διαθέτει τα τεχνικά μέσα για να ξεκινήσει την επιστροφή δασμών

20:19

CNN: Η Κίνα ενδέχεται να βοηθήσει το Ιράν οικονομικά και με εξαρτήματα πυραύλων

20:09

Η άγνωστη «Έριν Μπρόκοβιτς» της Πολωνίας στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου

19:59

AEGEAN: Επιπλέον ακυρώσεις πτήσεων από και προς Ισραήλ, Ιράκ, Λίβανο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία

19:51

ΗΠΑ: Οι ιρανικές επιθέσεις εναντίον αμάχων δεν θα μείνουν αναπάντητες, δηλώνει ο διοικητής της CENTCOM

19:45

FedHATTA: Δεν έχουν καταγραφεί ακυρώσεις στα οργανωμένα ταξίδια

19:35

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα

19:31

Τραμπ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες απομακρύνουν χιλιάδες ανθρώπους από χώρες της Μέσης Ανατολής

19:21

Ευρωαγορές: Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο

19:13

Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

19:07

Γερμανία: Ξεκινά το μεγάλο crash test για Μερτς, Βερολίνο και Ευρώπη

18:52

Τηλεδιάσκεψη Λάιεν - Κόστα με ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής τη Δευτέρα (9/3)

18:42

Η επιχειρηματικότητα ως δείκτης γυναικείας ενδυνάμωσης

18:30

ΓΑΔΑ: Συνελήφθη ο άνδρας με τις τρεις χειροβομβίδες - Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη

gazzetta
gazzetta reader insider insider