Tα 10 best seller του γαλλικού ομίλου PSA

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Tα 10 best seller του γαλλικού ομίλου PSA
Ο γαλλικός όμιλος σχεδιάζει τη συγχώνευση με την Fiat Chrysler. Δείτε, ποια ήταν τα δέκα εμπορικότερα μοντέλα όλων των εταιρειών του κατά τους πρώτους 9 μήνες του έτους.

Ο όμιλος PSA είναι προσανατολισμένος κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά, η οποία βρίσκεται εφέτος σε κρίση. Ενας από τους βασικούς λόγους μάλιστα, που επιδιώκει τη συγχώνευση με τον όμιλο Fiat Chrysler, είναι να καταφέρει να μειώσει αυτή την εξάρτηση και να ανοιχτεί προς άλλες μεγάλες αγορές, όπως η αμερικανική, αξιοποιώντας τη δυναμική παρουσία της Jeep και της Chrysler εκεί. Στην PSA ανήκουν οι μάρκες Peugeot, Citroen, DS και Opel, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε, ποια είναι συνολικά τα δέκα δημοφιλέστερα μοντέλα τους το πρώτο 9μηνο του τρέχοντος έτους.

Η νέα γενιά του αδελφού μοντέλου του Opel Corsa λανσάρεται αυτές τις ημέρες στην αγορά. Ωστόσο το απερχόμενο 208 αποδείχθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή λίρα εκατό για την Peugeot, μιας και παρέμεινε με διαφορά το εμπορικότερο μοντέλο της. Συγκεκριμένα, το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου πωλήθηκαν 194.527 Peugeot 208 και αναμένεται πλέον να πάρει τη σκυτάλη το μοντέλο νέας γενιάς.

Λανσαρίστηκε πριν δυόμιση χρόνια, παραμένει ωστόσο πάντα μοντέρνο και επίκαιρο. Το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου πωλήθηκαν 186.736 Citroen C3, που αντιστοιχούν σε μία αύξηση 4,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και πιστοποιούν, ότι παραμένει η ραχοκοκαλιά της Citroen.

Το Opel Corsa νέας γενιάς ανανεώθηκε ριζικά και βασίζεται σε πάτωμα της PSA, ενώ έχει τεχνολογικά στενή συγγένεια με το Peugeot 208. Τα έχει πάει εφέτος καλά, αν και ένα μεγάλο μέρος των 180.743 πωλήσεών του αφορά το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς.

Ψηφίστηκε το 2017 «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και αποτελεί έναν από τους πυλώνες της επιτυχημένης πορείας της Peugeot τα τελευταία χρόνια. Εφέτος έχει πουληθεί έως και τον Σεπτέμβριο 165.249 Peugeot 3008, ενώ του χρόνου θα κυκλοφορήσει και η Plug-in υβριδική εκδοχή του.

Αν και αναμένεται σύντομα ο διάδοχός του, που θα διαθέτει και ηλεκτροκίνητη έκδοση, συνεχίζει να κρατά γερά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού. Απόδειξη οι 138.526 πωλήσεις του από την αρχή της χρονιάς έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το γαλλικό compact μοντέλο είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα με τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της γαλλικής μάρκας. Οι πωλήσεις του άγγιξαν τους πρώτους εννέα μήνες του 2019 σχεδόν τις 120.000 μονάδες.

Το κόμπακτ μοντέλο βασίζεται ακόμη σε πλατφόρμα της General Motors και αποτελεί ένα από τα τελευταία κατάλοιπα της εποχής, όπου η Opel ανήκε στον αμερικανικό όμιλο. Τους πρώτους εννέα μήνες του έτους πωλήθηκαν 116.344 Opel Astra, δηλαδή 15,5% λιγότερα σε σχέση με πέρυσι, όμως μόλις πρόσφατα λανσαρίστηκε στην αγορά το ανανεωμένο μοντέλο.

Στη χώρα μας δεν έχουν ιδιαίτερη πέραση τα επιβατηγά βανάκια, που προέρχονται από αντίστοιχα επαγγελματικά, όμως στο εξωτερικό έχουν το δικό τους πιστό κοινό. Ιδιαίτερα το Berlingo, που ξεχωρίζει και αισθητικά από τα αντίστοιχα πολυμορφικά μοντέλα, γι αυτό και είχε πωλήσεις της τάξης των 107.921 τεμαχίων.

Το Crossland X μοιράζεται πολλά ίδια μέρη με το Peugeot 2008, το οποίο θα κατασκευάζεται μελλοντικά και στο Άιζεναχ της Γερμανίας. Oι 95.884 πωλήσεις του το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου σημαίνουν αύξηση 32,1% σε σχέση με πέρυσι.

Το νέο SUV της Citroen γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και οι 85.134 πωλήσεις του κατά τους πρώτους 9 μήνες του έτους συνιστούν 353% αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τον επόμενο χρόνο αναμένεται, να τα πάει ακόμη καλύτερα, αφού θα λανσαριστεί στην αγορά και η Plug-in υβριδική του έκδοση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:20

Ρωσία: Θα δώσει στις ΗΠΑ αποδείξεις του φερόμενου ουκρανικού πλήγματος στην κατοικία του Πούτιν

17:18

ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στο Κραν Μοντανά: Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από το τραγικό συμβάν

17:07

Τι «αποκαλύπτει» το heatmap της πενταετούς ανόδου στο ΧΑ

16:59

ΥΠΕΞ Ιταλίας: Οι ΗΠΑ θα μειώσουν τους δασμούς στα ζυμαρικά

16:51

Ουκρανία: Καταδικάζει ρωσική επίθεση με drone σε ενεργειακές υποδομές

16:43

Γκίκας: Οι Έλληνες ναυτικοί είναι αυτοί που έχουν κάνει τη ναυτιλία μας μεγάλη και κραταιά

16:24

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Μαρία Σάκκαρη: Παντρεύονται το 2027

16:15

Ιράν: Ένας νεκρός από τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας

15:57

Αναδιάταξη της καταναλωτικής συμπεριφοράς: Το αποτύπωμα του 2025 και οι προσδοκίες για το 2026

15:42

Ταϊβάν: Εντείνονται οι φόβοι για κινεζική εισβολή

15:23

Καιρική ανασκόπηση 2025: 9 στους 12 μήνες με θερμοκρασίες υψηλότερες από το κανονικό

15:10

Γερμανία: Νεκροί δυο 18χρονοι εξαιτίας δυστυχημάτων κατά τη διάρκεια ρίψεων πυροτεχνημάτων

14:49

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς»

14:32

ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες καταδικάζει νόμο του Ισραήλ που κόβει το ρεύμα και το νερό στις εγκαταστάσεις της UNRWA

14:16

Βρετανία: Το 2025 καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός μεταναστών που έφτασαν στη χώρα μέσω Μάγχης

14:00

Παπαθανάσης: Μεταρρυθμιστικό πλεόνασμα δημιουργεί η επιτυχής υλοποίηση του ΑΠΔΕ το 2025

13:46

Πρωτοχρονιάτικος καφές στο Κολωνάκι για Τασούλα, Μητσοτάκη, Κακλαμάνη και Γεωργιάδη

13:31

Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά

13:21

Λαγκάρντ: Η ένταξη της Βουλγαρίας στο ευρώ είναι ένας ισχυρός συμβολισμός για την Ευρώπη

13:11

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ εξαίρει τους στρατιωτικούς του που πολεμούν «σε ξένη γη»

12:58

Οι τράπεζες αλλάζουν «κοστούμι» και αναδιαμορφώνουν το μοντέλο εργασιών τους

12:39

ΥΠΕΞ: Συγχαρητήρια και θερμές ευχές στην Κύπρο για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

12:23

Σαουδική Αραβία: Νέο ρεκόρ με 356 εκτελέσεις το 2025

12:10

Ισραήλ: Οι αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ

11:56

Απακαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας

11:44

ΔΟΔ: Σε 128 ανήλθαν οι θάνατοι δημοσιογράφων παγκοσμίως το 2025

11:40

Η ΕΕ προειδοποιεί ότι οι εξελίξεις στην Υεμένη θέτουν σε κίνδυνο τη «σταθερότητα» του Κόλπου

11:28

ΗΠΑ: Ο Ζοχράν Μαμντάνι ορκίστηκε δήμαρχος της Νέας Υόρκης

11:17

Τα επτά ορόσημα της αγοράς ενέργειας για το 2026

11:01

4 ελληνικές πόλεις που είναι πιο όμορφες τον χειμώνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider