Τα 10 μοντέλα αυτοκινήτων που έσπασαν ταμεία στην Ελλάδα το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 μοντέλα αυτοκινήτων που έσπασαν ταμεία στην Ελλάδα το 2019
Με βάση της πωλήσεις λιανικής στους ιδιώτες αγοραστές, σας παρουσιάζουμε τα μοντέλα που βρέθηκαν στο top ten.

Το 2019, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι πωλήσεις λιανικής νέων αυτοκινήτων –αυτές δηλαδή προς ιδιώτες αγοραστές- ξεπέρασαν το ποσοστό των εταιρικών, σηματοδοτώντας μια πιο ουσιαστική ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς. Οι λιανικές πωλήσεις είναι αυτές που καταδεικνύουν περισσότερο τις πραγματικές προτιμήσεις των Ελλήνων οδηγών, καθώς προκύπτουν από τη στάθμιση μιας πλειάδας αναγκών και παραγόντων. Αντίθετα, το κυρίαρχο στοιχείο των εταιρικών πωλήσεων είναι οικονομοτεχνικό.

Το πρώτο εννεάμηνο του 2019, τα μοντέλα που προτίμησαν οι Έλληνες οδηγοί είναι μικρά αυτοκίνητα πόλης και ορισμένα SUV, τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Ας δούμε όμως αναλυτικά το κάθε ένα από αυτά.

Το Yaris έχει «ρίξει γύρο» σε κάθε αντίπαλο στην πίστα των πωλήσεων λιανικής –ακόμα και στο δεύτερο. Παρότι έχει ανακοινωθεί ο διάδοχός του, που θα δούμε μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, το μοντέλο συνεχίζει να συγκινεί. Highlight η υβριδική του εκδοχή, ενώ οι τιμές του ξεκινούν από τις 11.550 ευρώ.

Ακόμα ένα μοντέλο με το διάδοχο να έχει φανεί στη γωνία. Οι πωλήσεις του ωστόσο δεν φαίνεται να κάμπτονται, χάρη στην πολύ καλή τιμολογιακή πολιτική, τους μεγάλους χώρους και τις πολλές εκδόσεις. Διατίθεται και σε έκδοση διπλού καυσίμου –βενζίνης/LPG- με κόστος που ξεκινά από τις 11.580 ευρώ.

Ο απόλυτος κυρίαρχος εδώ και πολλά χρόνια στα SUV αλλά και στην κατηγορία C των μικρών – μεσαίων αυτοκινήτων, τα πάει ακόμα καλύτερα στις λιανικές από ότι στις συνολικές πωλήσεις, όσον αφορά την κατάταξή του. Πολλές οι εκδόσεις του με εξαιρετικούς νέους κινητήρες και τιμές που ξεκινούν από 20.490 ευρώ.

Το μικρό VW παίζει πολύ ψηλά σε κάθε λίστα πωλήσεων και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και από αυτή των λιανικών. Δημοφιλές και όχι τυχαία, διαθέτει πλειάδα εκδόσεων, μεγάλους χώρους, κορυφαία ποιότητα και σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και diesel. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 12.950 ευρώ.

Σε σχέση με τις συνολικές πωλήσεις η Hyundai δείχνει ιδιαίτερη δυναμική στις λιανικές, όπου διακρίνεται και με το i20. Το μοντέλο είναι πραγματικά πασπαρτού, καθώς βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας του σε όποιο τομέα και αν το συγκρίνεις. Οι τιμές του επίσης είναι ιδιαίτερα λογικές, καθώς ξεκινούν από τα 11.840 ευρώ.

Μόνο Hyundai και Toyota έχουν δύο μοντέλα τους στο top 10 των ταξινομήσεων λιανικής, στοιχείο που δείχνει πολλά για το πόσο έχουν κερδίσει αμφότερες τους Έλληνες οδηγούς. Το μικρότερο των Hyundai είναι ανταγωνιστικό σε όλα τα επίπεδα και παραμένει αρκετά προσιτό σε κόστος, καθώς οι τιμές του ξεκινούν από τα 10.590 ευρώ.

Το συμπαγές και ρηξικέλευθο SUV της Toyota συγκινεί ιδιαίτερα του ιδιώτες αγοραστές. Ειδικά στην υβριδική του εκδοχή, είναι πολύ άνετο στην οδήγηση και ταυτόχρονα ιδιαίτερα οικονομικό. Οι τιμές ξεκινούν από τις 20.770 ευρώ και εκτός από υβριδικό, διατίθεται επίσης με κινητήρα βενζίνης turbo 1.2 λίτρων 116 ίππων. Επίσης σε έκδοση 4WD.

Το διαχρονικά αγαπημένο SUV της Suzuki συνδυάζει συμπαγείς διαστάσεις, μεγάλους χώρους, πλούσιο εξοπλισμό και πολύ λογικές τιμές που ξεκινούν από τις  19.090 ευρώ. Σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, διαθέτει κινητήρες βενζίνης 1.0 και 1.4 λίτρων turbo, με ισχύ 112 και 140 ίππους.

Το κομψό, ευρύχωρο και άνετο Citroen είναι λογικό να κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού και να βρίσκεται στο top ten τόσο των συνολικών, όσο και των λιανικών πωλήσεων. Το μοντέλο διατίθεται με πλειάδα ισχυρών και οικονομικών κινητήρων βενζίνης και diesel, με τιμές που ξεκινούν από τα 12.210 ευρώ.

Το μικρό Peugeot απαντάται ψηλότερα στη λίστα των συνολικών πωλήσεων –καθώς βρίσκεται στην 5η θέση- ωστόσο η είσοδός του στη δεκάδα, ενώ ο διάδοχός του μας χτυπά ήδη την πόρτα, είναι μια μεγάλη επιτυχία. Μέχρι την έναρξη των πωλήσεων του νέου 208, το υφιστάμενο συνεχίζει με κινητήρες βενζίνης και diesel. Τιμή εκκίνησης τα 12.900 ευρώ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:06

Τα βομβαρδισμένα λιμάνια σε Ουκρανία και Ρωσία «μπλοκάρουν» τα σιτηρά – Η σοδειά δεν φεύγει, οι αγρότες δεν μπορούν να σπείρουν

09:03

Καταβλήθηκαν οι πρώτες οικονομικές ενισχύσεις σε πυρόπληκτους στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας

08:47

Ψυττάλεια 3.0: Τα 500 εκατ. ευρώ, οι καθυστερήσεις και ο δρόμος μέχρι την κατασκευή

08:33

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές - Ποιοι θα δουν αυξήσεις έως και 35% στα ποσά που λαμβάνουν

08:31

Δασμοί των ΗΠΑ 50% σε καναδικά προϊόντα - Ναυάγησαν οι συνομιλίες

08:19

Τράπεζες: Το πάρτι των μετόχων συνεχίζεται – Πόσα θα πάνε σε μέρισμα και buybacks

08:05

Καύσιμα: Έξι μήνες πολέμου στην αντλία - Στο +15% η βενζίνη, στο +29% το diesel

23:58

Iσραήλ: «Ο επόμενος ΓΓ του ΟΗΕ να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και να σταθεί απέναντι στον αντισημιτισμό»

23:45

Πρίγκιπας Χάρι, Έλτον Τζον και άλλες διασημότητες θα πληρώσουν 9,5 εκατ. λίρες στη Daily Mail

23:34

Η Λάιεν καταδικάζει μαζί με ευρωπαϊκές χώρες το σχέδιο του Ισραήλ για τη Δυτική Όχθη

23:18

Wall Street: Crypto και πρώτες ύλες στήριξαν την αγορά - Απώλειες στην εβδομάδα

22:56

Apple: Περικοπές άνω των 200 θέσεων εργασίας σε Siri και Vision Pro

22:43

Τουρκία για Νετανιάχου: «Χρησιμοποιεί μικροπολιτικές τακτικές για εκλογικά οφέλη»

22:21

ΟΗΕ: Η Ροντρίγκες Μπίρκετ προηγείται στη δεύτερη άτυπη ψηφοφορία του ΣA για τον επόμενο Γενικό Γραμματέα

22:00

Πετρέλαιο: Άλμα άνω του 6% στην εβδομάδα για το Brent υπό τον φόβο νέων κυρώσεων στο Ιράν

21:43

Χάλκινος ο Λευτέρης Πετρούνιας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ

21:33

Εβδομαδιαία κέρδη 5% για τον χρυσό

21:18

Μέλη του ΝΑΤΟ συζητούν επιλογές για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς εμπλοκή της Συμμαχίας

20:54

Ντάλιο: «Πουλήστε ομόλογα, αγοράστε χρυσό και Bitcoin καθώς πλησιάζει κρίση χρέους»

20:35

Γαλλία 2027: Όλοι οι «παλιοί» θέλουν το Ελιζέ - Γιατί η εμπειρία γίνεται το νέο trend

20:27

Ρωσία: Το υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτήρισε το Mediazona «ξένο πράκτορα»

20:07

Πρόστιμο 825 εκατ. ευρώ στην Uber από την Ολλανδία για παραβίαση του GDPR

19:54

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 28 Αυγούστου

19:45

Σουηδία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από επίθεση με σπαθί σε λύκειο

19:27

Broadcom: Συζητά χρηματοδότηση 80 δισ. δολαρίων για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

19:23

Ουκρανία: Έξι νεκροί και 91 τραυματίες από ρωσική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Κρίβιι Ριχ

19:09

Ευρωαγορές: Κέρδη μετά το αρνητικό 7x7 αλλά απώλειες στην εβδομάδα

18:59

«Αντισημίτης δικτάτορας» ο Ερντογάν, λέει ο Νετανιάχου

18:43

Κροατία: Υπό κράτηση Ουκρανός ύποπτος για την έκρηξη στον αγωγό Nord Stream

18:24

BBC: Οι ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία έφθασαν τους 241.088 στρατιωτικούς


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider