Τα 10 μοντέλα αυτοκινήτων που έσπασαν ταμεία στην Ελλάδα το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 μοντέλα αυτοκινήτων που έσπασαν ταμεία στην Ελλάδα το 2019
Με βάση της πωλήσεις λιανικής στους ιδιώτες αγοραστές, σας παρουσιάζουμε τα μοντέλα που βρέθηκαν στο top ten.

Το 2019, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι πωλήσεις λιανικής νέων αυτοκινήτων –αυτές δηλαδή προς ιδιώτες αγοραστές- ξεπέρασαν το ποσοστό των εταιρικών, σηματοδοτώντας μια πιο ουσιαστική ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς. Οι λιανικές πωλήσεις είναι αυτές που καταδεικνύουν περισσότερο τις πραγματικές προτιμήσεις των Ελλήνων οδηγών, καθώς προκύπτουν από τη στάθμιση μιας πλειάδας αναγκών και παραγόντων. Αντίθετα, το κυρίαρχο στοιχείο των εταιρικών πωλήσεων είναι οικονομοτεχνικό.

Το πρώτο εννεάμηνο του 2019, τα μοντέλα που προτίμησαν οι Έλληνες οδηγοί είναι μικρά αυτοκίνητα πόλης και ορισμένα SUV, τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Ας δούμε όμως αναλυτικά το κάθε ένα από αυτά.

Το Yaris έχει «ρίξει γύρο» σε κάθε αντίπαλο στην πίστα των πωλήσεων λιανικής –ακόμα και στο δεύτερο. Παρότι έχει ανακοινωθεί ο διάδοχός του, που θα δούμε μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, το μοντέλο συνεχίζει να συγκινεί. Highlight η υβριδική του εκδοχή, ενώ οι τιμές του ξεκινούν από τις 11.550 ευρώ.

Ακόμα ένα μοντέλο με το διάδοχο να έχει φανεί στη γωνία. Οι πωλήσεις του ωστόσο δεν φαίνεται να κάμπτονται, χάρη στην πολύ καλή τιμολογιακή πολιτική, τους μεγάλους χώρους και τις πολλές εκδόσεις. Διατίθεται και σε έκδοση διπλού καυσίμου –βενζίνης/LPG- με κόστος που ξεκινά από τις 11.580 ευρώ.

Ο απόλυτος κυρίαρχος εδώ και πολλά χρόνια στα SUV αλλά και στην κατηγορία C των μικρών – μεσαίων αυτοκινήτων, τα πάει ακόμα καλύτερα στις λιανικές από ότι στις συνολικές πωλήσεις, όσον αφορά την κατάταξή του. Πολλές οι εκδόσεις του με εξαιρετικούς νέους κινητήρες και τιμές που ξεκινούν από 20.490 ευρώ.

Το μικρό VW παίζει πολύ ψηλά σε κάθε λίστα πωλήσεων και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και από αυτή των λιανικών. Δημοφιλές και όχι τυχαία, διαθέτει πλειάδα εκδόσεων, μεγάλους χώρους, κορυφαία ποιότητα και σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και diesel. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 12.950 ευρώ.

Σε σχέση με τις συνολικές πωλήσεις η Hyundai δείχνει ιδιαίτερη δυναμική στις λιανικές, όπου διακρίνεται και με το i20. Το μοντέλο είναι πραγματικά πασπαρτού, καθώς βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας του σε όποιο τομέα και αν το συγκρίνεις. Οι τιμές του επίσης είναι ιδιαίτερα λογικές, καθώς ξεκινούν από τα 11.840 ευρώ.

Μόνο Hyundai και Toyota έχουν δύο μοντέλα τους στο top 10 των ταξινομήσεων λιανικής, στοιχείο που δείχνει πολλά για το πόσο έχουν κερδίσει αμφότερες τους Έλληνες οδηγούς. Το μικρότερο των Hyundai είναι ανταγωνιστικό σε όλα τα επίπεδα και παραμένει αρκετά προσιτό σε κόστος, καθώς οι τιμές του ξεκινούν από τα 10.590 ευρώ.

Το συμπαγές και ρηξικέλευθο SUV της Toyota συγκινεί ιδιαίτερα του ιδιώτες αγοραστές. Ειδικά στην υβριδική του εκδοχή, είναι πολύ άνετο στην οδήγηση και ταυτόχρονα ιδιαίτερα οικονομικό. Οι τιμές ξεκινούν από τις 20.770 ευρώ και εκτός από υβριδικό, διατίθεται επίσης με κινητήρα βενζίνης turbo 1.2 λίτρων 116 ίππων. Επίσης σε έκδοση 4WD.

Το διαχρονικά αγαπημένο SUV της Suzuki συνδυάζει συμπαγείς διαστάσεις, μεγάλους χώρους, πλούσιο εξοπλισμό και πολύ λογικές τιμές που ξεκινούν από τις  19.090 ευρώ. Σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, διαθέτει κινητήρες βενζίνης 1.0 και 1.4 λίτρων turbo, με ισχύ 112 και 140 ίππους.

Το κομψό, ευρύχωρο και άνετο Citroen είναι λογικό να κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού και να βρίσκεται στο top ten τόσο των συνολικών, όσο και των λιανικών πωλήσεων. Το μοντέλο διατίθεται με πλειάδα ισχυρών και οικονομικών κινητήρων βενζίνης και diesel, με τιμές που ξεκινούν από τα 12.210 ευρώ.

Το μικρό Peugeot απαντάται ψηλότερα στη λίστα των συνολικών πωλήσεων –καθώς βρίσκεται στην 5η θέση- ωστόσο η είσοδός του στη δεκάδα, ενώ ο διάδοχός του μας χτυπά ήδη την πόρτα, είναι μια μεγάλη επιτυχία. Μέχρι την έναρξη των πωλήσεων του νέου 208, το υφιστάμενο συνεχίζει με κινητήρες βενζίνης και diesel. Τιμή εκκίνησης τα 12.900 ευρώ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Τσίπρας: Η ΕΛ.Α.Σ γεννήθηκε για να επανιδρύσει μια ισχυρή προοδευτική παράταξη

23:53

Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στην Ευρώπη

23:45

Netflix: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη τριμήνου, έχασε τα έσοδα - Πτώση 7% της μετοχής

23:28

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση drones «καμικάζι» προς την Ελλάδα

23:11

Wall Street: Η πτώση 5% των chip κοκκίνισε τους δείκτες

22:53

Ιράν: Οι δικαστικές αρχές διαψεύδουν την αποφυλάκιση Αμερικανίδας που είχε ανακοινώσει ο Τραμπ

22:35

Βρετανία: Σχεδιάζεται απαγόρευση πώλησης σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη

22:17

Μουντιάλ: «Παρών» στον τελικό Αργεντινή-Ισπανία ο Τραμπ

22:12

Μητσοτάκης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τα πάντα, αλλά κρύβει μεγάλους κινδύνους

21:59

Πετρέλαιο: Πτώση σχεδόν 1% αλλά παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα

21:40

Χρυσός: Έπεσε κάτω από τα 4.000 δολάρια λόγω Ιράν και πιθανής αύξησης επιτοκίων

21:22

Απολύθηκε ο χειριστής του οτοκιού του Τραμπ επειδή έβαζε στοιχήματα για το περιεχόμενο των ομιλιών του

21:10

Η efood περνά στην SSW Partners μετά το deal της Delivery Hero με την Uber

21:02

Συλλήψεις σε Καβάλα και Κομοτηνή για πρόκληση πυρκαγιών

20:53

Χατζηδάκης: «Η ευρωπαϊκή εισαγγελία οφείλει να είναι προσεκτική»

20:42

Κύμα αμερικανικών επιθέσεων κοντά στο Ορμούζ - Λευκός Οίκος: Το Ιράν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία

20:37

Reuters: Αμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ στις 23 Ιουλίου - Πιθανή νέα αύξηση τον Σεπτέμβριο

20:23

Bally’s Intralot: H Deutsche Bank απέκτησε 1,9 εκατομμύρια μετοχές

20:14

Ο Ζελένσκι όρισε υπουργό Άμυνας τον ασκώντα χρέη επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) Γιεβγκένιι Χμάρα

20:12

Τι οδηγεί τους Ευρωπαίους στις κινεζικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου

20:06

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Σοφό Ασπροπύργου

19:51

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για τις αιτήσεις ενίσχυσης αγοράς λιπασμάτων

19:43

Φωτιά στην Εργάνη Ροδόπης - Επιχειρούν εναέρια μέσα

19:29

Η Ουκρανία αρνείται την ευθύνη για την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

19:20

Ιράν: Αμερικανικοί πύραυλοι έπληξαν το νησί Κεσμ

19:14

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα με φόντο γεωπολιτική και μάκρο

19:01

Η Κομισιόν αξιολογεί θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου στην Ελλάδα

18:57

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη

18:52

Prodea: Στις 31 Ιουλίου η πρόωρη αποπληρωμή ομολόγου 120 εκατ.

18:50

Καταγγελία της ΕΚΠΟΙΖΩ για χρεωστικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider