Έξι ανατρεπτικά αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι ανατρεπτικά αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ
Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση, ότι στην επόμενη ταινία του θα οδηγεί ο Πράκτορας 007 μία ηλεκτρική Aston Martin. Ωστόσο στο παρελθόν είχε καθίσει ο Τζέιμς Μποντ στο τιμόνι και άλλων ανατρεπτικών μοντέλων.

O Tζέιμς Μποντ λατρεύει τα δυνατά ποτά, τις ωραίες γυναίκες και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Ο μυστικός πράκτορας της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας της Αγγλίας δεν είχε δώσει ποτέ μέχρι σήμερα την εντύπωση του πράσινου οικολόγου, ωστόσο στην επόμενη ταινία του θα οδηγεί –για πρώτη φορά- ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Πρόκειται για μία Aston Martin Rapide E, η οποία αποδίδει 610 ίππους με τη βοήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων και θα παρουσιαστεί στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ θα πωλείται σε τιμές γύρω στις 290.000 ευρώ.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν είναι πάντως ο πρώτος διδάξας, καθώς ο Πράκτορας 007 και η Aston Martin συνδέονται διαχρονικά με στενούς δεσμούς. Ο Σιν Κόνερι είχε οδηγήσει ήδη το 1964 στην ταινία «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος» μία Aston Martin DB5 εξοπλισμένη με πολυβόλα, εκτινασσόμενο κάθισμα, σπρέι λαδιού, οθόνη ραντάρ, κλπ., ενώ από το 2002 και μετά δεν γυρίστηκε ούτε μία ταινία του Τζέιμς Μποντ χωρίς τη συμμετοχή τουλάχιστον μίας Aston Martin. H Rapide E είναι πάντως το πρώτο οικολογικό όχημα του διασημότερου πράκτορα του πλανήτη, ο οποίος έχει καθίσει βεβαίως και στο τιμόνι άλλων μοντέλων με ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, όπως τα έξι που ξεχωρίσαμε.

Το Renault 11 δεν ανήκει στα αυτοκίνητα, που πρέπει να τα θυμάσαι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Ωστόσο ένα τέτοιο μοντέλο έγινε διάσημο συμμετέχοντας σε μία από τις συναρπαστικότερες καταδιώξεις αυτοκινήτων μεταξύ όλων των ταινιών του Πράκτορα 007. Στο τιμόνι του γαλλικού μοντέλου καθόταν ο διάσημος κασκαντέρ Ρεμί Ζουλιέν, ο οποίος είδε πρώτα να χάνει το Renault R11 την οροφή του και αργότερα το πίσω μέρος του αμαξώματος μαζί με τους δύο τροχούς. Ωστόσο, ακόμη και με μισό αυτοκίνητο συνέχισε να καταδιώκει ο οδηγός του την Γκρέις Τζόουνς, που υποδύεται στην ταινία τον ρόλο της κακιάς.

Όταν μιλάς για τον Πράκτορα 007 και τη Lotus, το μυαλό σου πηγαίνει αυτόματα στη λευκή Esprit, που συμπρωταγωνίστησε στην ταινία «Η κατάσκοπος που με αγάπησε» και είχε την ικανότητα να καταδύεται σαν υποβρύχιο μέσα στο νερό. Αυτό αδικεί ωστόσο τη ρουμπινί Lotus Esprit Turbo με τα πέδιλα του σκι στο πίσω μέρος της, η οποία περιλαμβάνεται στα αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ με το εντυπωσιακότερο στυλ.

Το σεληνιακό όχημα Moon Buggy αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ξεχωριστά στην ιστορία όλων των ταινιών του Τζέιμς Μποντ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον βοήθησε σαν όχημα διαφυγής, ενώ εξίσου εντυπωσιακό με το φουτουριστικό όχημα ήταν το σεληνιακό τοπίο, που δημιούργησαν οι σκηνογράφοι.

Το σοκαριστικό δεν ήταν μόνον το γεγονός, ότι ένας Βρετανός μυστικός πράκτορας κάθισε στο τιμόνι ενός αμερικανικού Muscler Car. Πολύ χειρότερο ήταν το λάθος, που έγινε από τον σκηνοθέτη κατά το μοντάζ της ταινίας. Συγκεκριμένα, η Mustang Mach 1 προσπαθεί κάποια στιγμή να ξεφύγει από την Αστυνομία του Λας Βέγκας, ανασηκώνεται στους δύο δεξιούς τροχούς της, για να περάσει μέσα από ένα πολύ στενό δρομάκι και βγαίνοντας από αυτό εξακολουθεί να στηρίζεται μόνον σε δύο τροχούς, αλλά αυτή τη φορά στους αριστερούς της!

Ιστορία έγραψαν οι καταδιώξεις του Πράκτορα 007 στην ινδική πόλη Ουνταϊπούρ με την αναβαθμισμένη έκδοση ενός τρίκυκλου ταξί. Το όχημα ανήκε στον ντόπιο πράκτορα Βιγιάι, που βοηθούσε τον Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Οκτόπουσσι» στις περιπέτειές του επί ινδικού εδάφους, ενώ το συγκεκριμένο τρίκυκλο διέθετε καινοτόμα τεχνολογία, εξελιγμένη από τον αντίστοιχο μίστερ «Q» της Ινδίας.

Ελληνικού ενδιαφέροντος ήταν το κίτρινο Citroen 2CV, με το οποίο επιδόθηκε ο Ρότζερ Μουρ ακόμη και σε χαμηλές πτήσεις στα γυρίσματα της ταινίας «Για τα μάτια σου μόνο», στην Κέρκυρα. Για τις εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης είχε εφοδιαστεί το γαλλικό μοντελάκι με ενισχυμένο κινητήρα 54 ίππων από τη Citroen GS, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε μία ειδική εργοστασιακή έκδοση του 2CV σε κίτρινο χρώμα, με το σήμα του 007 και τρύπες στο αμάξωμα, οι οποίες  –υποτίθεται ότι- προέρχονταν από σφαίρες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:44

Σαράντης: Στα 0,3754 ευρώ/μετοχή καθαρά το μέρισμα για το 2025 - Από 4/5 η αποκοπή

16:41

Κρεμλίνο: «Τα ρωσικά στρατεύματα θα μείνουν στο Μαλί για να πολεμήσουν τον εξτρεμισμό»

16:40

ΥΠΕΘΟΟ-ΑΑΔΕ: Μετάθεση προθεσμιών για τη δήλωση και πληρωμή 1ης δόσης φόρου πλοίων Α’

16:26

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969 οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

16:16

Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Συζητήθηκε αύξηση επιτοκίων - Υψηλή αβεβαιότητα για το outlook

16:11

Η αγορά πετρελαίου μπροστά στην πραγματικότητα του Ορμούζ

15:51

ΗΠΑ: Στο 3,2% ο δομικός PCE τον Μάρτιο - Ανάπτυξη 2% το α' τρίμηνο

15:39

Οι επενδύσεις «ανάχωμα» στην κρίση για το ΑΕΠ - Οι κίνδυνοι για το 2026

15:28

Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ με «οδυνηρά πλήγματα» σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης

15:22

Conrad Athens The Ilisian: Ένα σύγχρονο Urban Resort στην καρδιά της Αθήνας

15:17

Ξεκίνησε η έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

15:15

Έβδομη «παύση» στα επιτόκια από ΕΚΤ: SOS για πληθωρισμό - ανάπτυξη λόγω ράλι ενέργειας

15:10

Κάλας για επικοινωνίες Τραμπ - Πούτιν: «Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα που αφήνουν»

15:06

Ουκρανία: Δεν θα ξεφορτώσει στο Ισραήλ το πλοίο που μεταφέρει κλεμμένα από τη Ρωσία σιτηρά

15:04

Vouchers ως 21.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για δημιουργία επιχείρησης - Ποιοι μπορούν να μετέχουν

14:59

Helleniq Energy: Επενδύει στη νέα γενιά με θερινό Πρόγραμμα πρακτικής «Empowering Interns»

14:51

Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Τα πρώτα πρόστιμα σε δύο εταιρείες τροφίμων για αθέμιτη κερδοφορία

14:50

Για πρώτη φορά, όλες οι νικήτριες του Green Nobel είναι γυναίκες

14:45

Μεγάλου (Πειραιώς): Δεν φρενάρει η πιστωτική επέκταση, πιθανός ωφελημένος της κρίσης η Ελλάδα

14:30

Κικίλιας για ναυτιλία και ενεργειακή μετάβαση: «Χρειάζονται ρεαλιστικές λύσεις που να μην επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες»

14:26

ΥΠΕΘΟΟ: Παράταση της υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αιγιαλού

14:22

Θεμιστοκλέους: Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών

14:19

Δελφοί - Γαλαξίδι: Μια υπέροχη εκδρομή για την άνοιξη

14:17

Καφούνης για 4ήμερη εργασία: Δεν μπορεί να είναι προτεραιότητα η επιβολή πρόσθετων βαρών

14:14

ΕΥΔΑΠ: Επιτάχυνση επενδυτικού προγράμματος και νέες υποδομές – Πώς «γράφουν» τα οικονομικά με επιπλέον 78 εκατ. έσοδα

14:13

Αμετάβλητα στο 3,75% τα επιτόκια της BoE

14:08

Δυναμική η παρουσία της ΕΕΑΑ στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

14:01

Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ αμφισβητεί ότι οι ΗΠΑ μπορούν να παίξουν ρόλο μεσολαβητή σε συγκρούσεις

13:54

Ευρωζώνη: Ισχνή αύξηση 0,1% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο

13:51

Μεσοπρόθεσμος Προϋπολογισμός: 3,2% πληθωρισμός και 2% ανάπτυξη φέτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider