Έξι ανατρεπτικά αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι ανατρεπτικά αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ
Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση, ότι στην επόμενη ταινία του θα οδηγεί ο Πράκτορας 007 μία ηλεκτρική Aston Martin. Ωστόσο στο παρελθόν είχε καθίσει ο Τζέιμς Μποντ στο τιμόνι και άλλων ανατρεπτικών μοντέλων.

O Tζέιμς Μποντ λατρεύει τα δυνατά ποτά, τις ωραίες γυναίκες και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Ο μυστικός πράκτορας της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας της Αγγλίας δεν είχε δώσει ποτέ μέχρι σήμερα την εντύπωση του πράσινου οικολόγου, ωστόσο στην επόμενη ταινία του θα οδηγεί –για πρώτη φορά- ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Πρόκειται για μία Aston Martin Rapide E, η οποία αποδίδει 610 ίππους με τη βοήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων και θα παρουσιαστεί στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ θα πωλείται σε τιμές γύρω στις 290.000 ευρώ.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν είναι πάντως ο πρώτος διδάξας, καθώς ο Πράκτορας 007 και η Aston Martin συνδέονται διαχρονικά με στενούς δεσμούς. Ο Σιν Κόνερι είχε οδηγήσει ήδη το 1964 στην ταινία «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος» μία Aston Martin DB5 εξοπλισμένη με πολυβόλα, εκτινασσόμενο κάθισμα, σπρέι λαδιού, οθόνη ραντάρ, κλπ., ενώ από το 2002 και μετά δεν γυρίστηκε ούτε μία ταινία του Τζέιμς Μποντ χωρίς τη συμμετοχή τουλάχιστον μίας Aston Martin. H Rapide E είναι πάντως το πρώτο οικολογικό όχημα του διασημότερου πράκτορα του πλανήτη, ο οποίος έχει καθίσει βεβαίως και στο τιμόνι άλλων μοντέλων με ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, όπως τα έξι που ξεχωρίσαμε.

Το Renault 11 δεν ανήκει στα αυτοκίνητα, που πρέπει να τα θυμάσαι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Ωστόσο ένα τέτοιο μοντέλο έγινε διάσημο συμμετέχοντας σε μία από τις συναρπαστικότερες καταδιώξεις αυτοκινήτων μεταξύ όλων των ταινιών του Πράκτορα 007. Στο τιμόνι του γαλλικού μοντέλου καθόταν ο διάσημος κασκαντέρ Ρεμί Ζουλιέν, ο οποίος είδε πρώτα να χάνει το Renault R11 την οροφή του και αργότερα το πίσω μέρος του αμαξώματος μαζί με τους δύο τροχούς. Ωστόσο, ακόμη και με μισό αυτοκίνητο συνέχισε να καταδιώκει ο οδηγός του την Γκρέις Τζόουνς, που υποδύεται στην ταινία τον ρόλο της κακιάς.

Όταν μιλάς για τον Πράκτορα 007 και τη Lotus, το μυαλό σου πηγαίνει αυτόματα στη λευκή Esprit, που συμπρωταγωνίστησε στην ταινία «Η κατάσκοπος που με αγάπησε» και είχε την ικανότητα να καταδύεται σαν υποβρύχιο μέσα στο νερό. Αυτό αδικεί ωστόσο τη ρουμπινί Lotus Esprit Turbo με τα πέδιλα του σκι στο πίσω μέρος της, η οποία περιλαμβάνεται στα αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ με το εντυπωσιακότερο στυλ.

Το σεληνιακό όχημα Moon Buggy αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ξεχωριστά στην ιστορία όλων των ταινιών του Τζέιμς Μποντ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον βοήθησε σαν όχημα διαφυγής, ενώ εξίσου εντυπωσιακό με το φουτουριστικό όχημα ήταν το σεληνιακό τοπίο, που δημιούργησαν οι σκηνογράφοι.

Το σοκαριστικό δεν ήταν μόνον το γεγονός, ότι ένας Βρετανός μυστικός πράκτορας κάθισε στο τιμόνι ενός αμερικανικού Muscler Car. Πολύ χειρότερο ήταν το λάθος, που έγινε από τον σκηνοθέτη κατά το μοντάζ της ταινίας. Συγκεκριμένα, η Mustang Mach 1 προσπαθεί κάποια στιγμή να ξεφύγει από την Αστυνομία του Λας Βέγκας, ανασηκώνεται στους δύο δεξιούς τροχούς της, για να περάσει μέσα από ένα πολύ στενό δρομάκι και βγαίνοντας από αυτό εξακολουθεί να στηρίζεται μόνον σε δύο τροχούς, αλλά αυτή τη φορά στους αριστερούς της!

Ιστορία έγραψαν οι καταδιώξεις του Πράκτορα 007 στην ινδική πόλη Ουνταϊπούρ με την αναβαθμισμένη έκδοση ενός τρίκυκλου ταξί. Το όχημα ανήκε στον ντόπιο πράκτορα Βιγιάι, που βοηθούσε τον Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Οκτόπουσσι» στις περιπέτειές του επί ινδικού εδάφους, ενώ το συγκεκριμένο τρίκυκλο διέθετε καινοτόμα τεχνολογία, εξελιγμένη από τον αντίστοιχο μίστερ «Q» της Ινδίας.

Ελληνικού ενδιαφέροντος ήταν το κίτρινο Citroen 2CV, με το οποίο επιδόθηκε ο Ρότζερ Μουρ ακόμη και σε χαμηλές πτήσεις στα γυρίσματα της ταινίας «Για τα μάτια σου μόνο», στην Κέρκυρα. Για τις εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης είχε εφοδιαστεί το γαλλικό μοντελάκι με ενισχυμένο κινητήρα 54 ίππων από τη Citroen GS, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε μία ειδική εργοστασιακή έκδοση του 2CV σε κίτρινο χρώμα, με το σήμα του 007 και τρύπες στο αμάξωμα, οι οποίες  –υποτίθεται ότι- προέρχονταν από σφαίρες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:51

H βίλα του Μπερλουσκόνι στην Σαρδηνία πωλείται στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ

23:40

Ιράν: Καλεί τις ΗΠΑ να αποφεύγουν ερμηνείες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το κείμενο του μνημονίου συνεννόησης

23:25

Micron: Άλμα 12% της μετοχής μετά τον τετραπλασιασμό των εσόδων

23:14

Στάρμερ: Θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό για την Άμυνα πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

23:10

Wall Street: Δεν έπεισε το rebound του Nasdaq - Αρνητικό 3×3

22:55

Εμπορία ανθρώπων: 773 ενήλικες και 108 παιδιά θύματα το 2025 στην Ελλάδα

22:38

Τραμπ: Το Ιράν κάνει «πολύ μεγάλες παραχωρήσεις»

22:27

Μήνυμα ενότητας από ηγέτες ΕΕ για ενίσχυση του ευρωπαϊκού ΝΑΤΟ

22:15

Ουκρανία: Δύο υπάλληλοι νορβηγικής ΜΚΟ σκοτώθηκαν κι άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα στη Χερσώνα

22:00

Νόμος Κατσέλη: Δίμηνη προθεσμία στις τράπεζες για τα δάνεια - Οι βελτιώσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή

21:42

«Βουτιά» 4% για το πετρέλαιο - Έχασε για λίγο και τα 70 δολ. το WTI

21:29

Κάλυψη της Alter Ego από Edison: Τιμή - στόχος στα 7,1 ευρώ

21:27

Μητσοτάκης: «Τα γκάζια είναι για τις πίστες και όχι για τον δρόμο» - Θεσμός ιδιαίτερης βαρύτητας το Ράλλυ Ακρόπολις

21:12

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ δεν θα κάνουν τίποτα που να υπονομεύει την ασφάλεια των συμμάχων τους στον Κόλπο

21:10

Σε χαμηλό άνω των 7 μηνών ο χρυσός - «Παρέδωσε» τα 4.000 δολάρια

21:03

Τραμπ: Αρνείται να υπογράψει νόμο για τη στέγαση όσο η Γερουσία δεν εγκρίνει ένα νομοσχέδιο για τις εκλογές

20:50

Τέλος η απεργία πείνας για τα Προσφυγικά

20:39

Μάχη με τη λειψυδρία: Τα 10 έργα νερού που χρηματοδοτούνται σε 9 νησιά

20:26

Deal άνω των 700 εκατ. δολαρίων για Τραμπ - Ερντογάν: Κινητήρες των ΗΠΑ σε τουρκικά μαχητικά

20:14

Οι κρυφές ασυμμετρίες της αγοράς κατοικίας από Uniko - 2 νέες υπηρεσίες

20:00

Η Wall Street φοβήθηκε για λίγο το AI - Και μετά αγόρασε ξανά

19:54

Νέο ψήφισμα του Δήμου Αθηναίων για τα Προσφυγικά: «Να εξευρεθούν συναινετικές λύσεις»

19:52

Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της Naftogaz

19:49

Βιοτέρ: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 68 εκατ. ευρώ και ΑΜΚ έως 2 εκατ. ευρώ

19:46

Άρειος Πάγος: Ορίστηκαν νέοι εντεταλμένοι ευρωεισαγγελείς έπειτα από αίτημα Κοβέσι

19:34

Σε μεικτό έδαφος οι ευρωαγορές - «Βουτιά» 18,5% η Rheinmetall

19:28

Wendy’s όπως GameStop: Γίνεται νέα «meme stock»; - Ράλι έως 42% για τη μετοχή

19:16

Κατς: Δεν υπάρχει «αμερικανικό αίτημα» για αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον Λίβανο

19:04

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρό μέρισμα 0,388 ευρώ ανά μετοχή - 7 Ιουλίου η καταβολή

18:53

Ρούτε: «500 αμερικανικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τις αμερικανικές βάσεις στην Ιταλία»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider