Έξι ανατρεπτικά αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι ανατρεπτικά αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ
Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση, ότι στην επόμενη ταινία του θα οδηγεί ο Πράκτορας 007 μία ηλεκτρική Aston Martin. Ωστόσο στο παρελθόν είχε καθίσει ο Τζέιμς Μποντ στο τιμόνι και άλλων ανατρεπτικών μοντέλων.

O Tζέιμς Μποντ λατρεύει τα δυνατά ποτά, τις ωραίες γυναίκες και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Ο μυστικός πράκτορας της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας της Αγγλίας δεν είχε δώσει ποτέ μέχρι σήμερα την εντύπωση του πράσινου οικολόγου, ωστόσο στην επόμενη ταινία του θα οδηγεί –για πρώτη φορά- ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Πρόκειται για μία Aston Martin Rapide E, η οποία αποδίδει 610 ίππους με τη βοήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων και θα παρουσιαστεί στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ θα πωλείται σε τιμές γύρω στις 290.000 ευρώ.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν είναι πάντως ο πρώτος διδάξας, καθώς ο Πράκτορας 007 και η Aston Martin συνδέονται διαχρονικά με στενούς δεσμούς. Ο Σιν Κόνερι είχε οδηγήσει ήδη το 1964 στην ταινία «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος» μία Aston Martin DB5 εξοπλισμένη με πολυβόλα, εκτινασσόμενο κάθισμα, σπρέι λαδιού, οθόνη ραντάρ, κλπ., ενώ από το 2002 και μετά δεν γυρίστηκε ούτε μία ταινία του Τζέιμς Μποντ χωρίς τη συμμετοχή τουλάχιστον μίας Aston Martin. H Rapide E είναι πάντως το πρώτο οικολογικό όχημα του διασημότερου πράκτορα του πλανήτη, ο οποίος έχει καθίσει βεβαίως και στο τιμόνι άλλων μοντέλων με ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, όπως τα έξι που ξεχωρίσαμε.

Το Renault 11 δεν ανήκει στα αυτοκίνητα, που πρέπει να τα θυμάσαι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Ωστόσο ένα τέτοιο μοντέλο έγινε διάσημο συμμετέχοντας σε μία από τις συναρπαστικότερες καταδιώξεις αυτοκινήτων μεταξύ όλων των ταινιών του Πράκτορα 007. Στο τιμόνι του γαλλικού μοντέλου καθόταν ο διάσημος κασκαντέρ Ρεμί Ζουλιέν, ο οποίος είδε πρώτα να χάνει το Renault R11 την οροφή του και αργότερα το πίσω μέρος του αμαξώματος μαζί με τους δύο τροχούς. Ωστόσο, ακόμη και με μισό αυτοκίνητο συνέχισε να καταδιώκει ο οδηγός του την Γκρέις Τζόουνς, που υποδύεται στην ταινία τον ρόλο της κακιάς.

Όταν μιλάς για τον Πράκτορα 007 και τη Lotus, το μυαλό σου πηγαίνει αυτόματα στη λευκή Esprit, που συμπρωταγωνίστησε στην ταινία «Η κατάσκοπος που με αγάπησε» και είχε την ικανότητα να καταδύεται σαν υποβρύχιο μέσα στο νερό. Αυτό αδικεί ωστόσο τη ρουμπινί Lotus Esprit Turbo με τα πέδιλα του σκι στο πίσω μέρος της, η οποία περιλαμβάνεται στα αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ με το εντυπωσιακότερο στυλ.

Το σεληνιακό όχημα Moon Buggy αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ξεχωριστά στην ιστορία όλων των ταινιών του Τζέιμς Μποντ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον βοήθησε σαν όχημα διαφυγής, ενώ εξίσου εντυπωσιακό με το φουτουριστικό όχημα ήταν το σεληνιακό τοπίο, που δημιούργησαν οι σκηνογράφοι.

Το σοκαριστικό δεν ήταν μόνον το γεγονός, ότι ένας Βρετανός μυστικός πράκτορας κάθισε στο τιμόνι ενός αμερικανικού Muscler Car. Πολύ χειρότερο ήταν το λάθος, που έγινε από τον σκηνοθέτη κατά το μοντάζ της ταινίας. Συγκεκριμένα, η Mustang Mach 1 προσπαθεί κάποια στιγμή να ξεφύγει από την Αστυνομία του Λας Βέγκας, ανασηκώνεται στους δύο δεξιούς τροχούς της, για να περάσει μέσα από ένα πολύ στενό δρομάκι και βγαίνοντας από αυτό εξακολουθεί να στηρίζεται μόνον σε δύο τροχούς, αλλά αυτή τη φορά στους αριστερούς της!

Ιστορία έγραψαν οι καταδιώξεις του Πράκτορα 007 στην ινδική πόλη Ουνταϊπούρ με την αναβαθμισμένη έκδοση ενός τρίκυκλου ταξί. Το όχημα ανήκε στον ντόπιο πράκτορα Βιγιάι, που βοηθούσε τον Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Οκτόπουσσι» στις περιπέτειές του επί ινδικού εδάφους, ενώ το συγκεκριμένο τρίκυκλο διέθετε καινοτόμα τεχνολογία, εξελιγμένη από τον αντίστοιχο μίστερ «Q» της Ινδίας.

Ελληνικού ενδιαφέροντος ήταν το κίτρινο Citroen 2CV, με το οποίο επιδόθηκε ο Ρότζερ Μουρ ακόμη και σε χαμηλές πτήσεις στα γυρίσματα της ταινίας «Για τα μάτια σου μόνο», στην Κέρκυρα. Για τις εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης είχε εφοδιαστεί το γαλλικό μοντελάκι με ενισχυμένο κινητήρα 54 ίππων από τη Citroen GS, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε μία ειδική εργοστασιακή έκδοση του 2CV σε κίτρινο χρώμα, με το σήμα του 007 και τρύπες στο αμάξωμα, οι οποίες  –υποτίθεται ότι- προέρχονταν από σφαίρες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:02

Νέες απώλειες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας - Σε χαμηλά 3,5 μηνών ο Γενικός Δείκτης

10:59

CrediaBank: Στόχος επαναλαμβανόμενο RoTE άνω του 18% και δάνεια πάνω από 14 δισ. ευρώ

10:56

Με βουτιά 1.000 μονάδων αντέδρασε στο πετρέλαιο η Wall Street

10:55

ΕΣΕΕ: Ευάλωτη σε παρατεταμένη ένταση η ευρωζώνη και το λιανικό εμπόριο

10:45

Δίκη Χρυσής Αυγής: Όχι στα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι εισηγήθηκε η εισαγγελέας

10:41

Πτώση άνω του 2% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

10:30

Νέο ενιαίο σύστημα επισιτιστικής βοήθειας - 400 εκατ. ευρώ απευθείας στα νοικοκυριά μέσω vouchers

10:30

Alpha Bank: Μειωμένο σταθερό επιτόκιο στο 2% για την απόκτηση Α΄ κατοικίας

10:25

Alumil: Χρηματοδότηση €13,7 εκατ. από την EBRD - Ανθεκτική λειτουργία της θυγατρικής στα ΗΑΕ

10:21

Άλμα σχεδόν 30% για την τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου

10:10

H Hotels Collection: Δυναμική η παρουσία του ομίλου στην Επετειακή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin 2026

10:01

SIPRI: Οι παγκόσμιες εξαγωγές όπλων απογειώθηκαν (+9,2%) την τελευταία 5ετία

09:58

Helleniq Energy: Έναρξη εμπορικής λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων στη Ρουμανία

09:55

Γερμανία: Απογοήτευσαν τα στοιχεία για τη βιομηχανία στην αρχή του έτους

09:45

Τι σηματοδοτούν οι διοικητικές αλλαγές στην Ελληνικά Οινοποιεία

09:35

Dimand: Σημαντική αύξηση των λειτουργικών κερδών, διεύρυνση της επενδυτικής δραστηριότητας

09:35

Γερμανία: Πλήγμα για τον Μερτς μετά τη νίκη των Πρασίνων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

09:21

Η Τουρκία έστειλε έξι F-16 στα Kατεχόμενα

09:10

Παγκόσμιες τάσεις & καινοτομίες του F&B κλάδου σε μία διεθνή έκθεση

09:05

«Συζητάμε στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή»

08:53

Στην Κύπρο σήμερα Μητσοτάκης και Μακρόν - Συνάντηση με Χριστοδουλίδη

08:47

Goldman Sachs: Ισχυρή και ανθεκτική η Ελλάδα σε ενεργειακά σοκ

08:42

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η πρόταση της εισαγγελέα για τα ελαφρυντικά

08:39

Πόλεμος, ενέργεια και τιμές: Πώς η νέα γεωπολιτική κρίση δοκιμάζει το Green Deal της Ευρώπης

08:35

myRAAEY: Πώς υποβάλλονται καταγγελίες για τα απόβλητα

08:34

Σε Eurogroup και G7 ο Πιερρακάκης: Επί τάπητος η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και η επίπτωση σε τιμές και πληθωρισμό

08:26

Τέσσερα έργα τέχνης έφεραν απόδοση 3.500% σε επενδυτή

08:22

Ευρωπαϊκή Ένωση: Το άρθρο 42.7 και το αναγκαίο επόμενο βήμα

08:06

Κορυφαία επιλογή της Citi η Πειραιώς - Αυξάνει στα 11,85 ευρώ την τιμή στόχο

08:00

Δέκατη μέρα πολέμου: Ομοβροντία ιρανικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider