Έξι ανατρεπτικά αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι ανατρεπτικά αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ
Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση, ότι στην επόμενη ταινία του θα οδηγεί ο Πράκτορας 007 μία ηλεκτρική Aston Martin. Ωστόσο στο παρελθόν είχε καθίσει ο Τζέιμς Μποντ στο τιμόνι και άλλων ανατρεπτικών μοντέλων.

O Tζέιμς Μποντ λατρεύει τα δυνατά ποτά, τις ωραίες γυναίκες και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Ο μυστικός πράκτορας της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας της Αγγλίας δεν είχε δώσει ποτέ μέχρι σήμερα την εντύπωση του πράσινου οικολόγου, ωστόσο στην επόμενη ταινία του θα οδηγεί –για πρώτη φορά- ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Πρόκειται για μία Aston Martin Rapide E, η οποία αποδίδει 610 ίππους με τη βοήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων και θα παρουσιαστεί στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ θα πωλείται σε τιμές γύρω στις 290.000 ευρώ.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν είναι πάντως ο πρώτος διδάξας, καθώς ο Πράκτορας 007 και η Aston Martin συνδέονται διαχρονικά με στενούς δεσμούς. Ο Σιν Κόνερι είχε οδηγήσει ήδη το 1964 στην ταινία «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος» μία Aston Martin DB5 εξοπλισμένη με πολυβόλα, εκτινασσόμενο κάθισμα, σπρέι λαδιού, οθόνη ραντάρ, κλπ., ενώ από το 2002 και μετά δεν γυρίστηκε ούτε μία ταινία του Τζέιμς Μποντ χωρίς τη συμμετοχή τουλάχιστον μίας Aston Martin. H Rapide E είναι πάντως το πρώτο οικολογικό όχημα του διασημότερου πράκτορα του πλανήτη, ο οποίος έχει καθίσει βεβαίως και στο τιμόνι άλλων μοντέλων με ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, όπως τα έξι που ξεχωρίσαμε.

Το Renault 11 δεν ανήκει στα αυτοκίνητα, που πρέπει να τα θυμάσαι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Ωστόσο ένα τέτοιο μοντέλο έγινε διάσημο συμμετέχοντας σε μία από τις συναρπαστικότερες καταδιώξεις αυτοκινήτων μεταξύ όλων των ταινιών του Πράκτορα 007. Στο τιμόνι του γαλλικού μοντέλου καθόταν ο διάσημος κασκαντέρ Ρεμί Ζουλιέν, ο οποίος είδε πρώτα να χάνει το Renault R11 την οροφή του και αργότερα το πίσω μέρος του αμαξώματος μαζί με τους δύο τροχούς. Ωστόσο, ακόμη και με μισό αυτοκίνητο συνέχισε να καταδιώκει ο οδηγός του την Γκρέις Τζόουνς, που υποδύεται στην ταινία τον ρόλο της κακιάς.

Όταν μιλάς για τον Πράκτορα 007 και τη Lotus, το μυαλό σου πηγαίνει αυτόματα στη λευκή Esprit, που συμπρωταγωνίστησε στην ταινία «Η κατάσκοπος που με αγάπησε» και είχε την ικανότητα να καταδύεται σαν υποβρύχιο μέσα στο νερό. Αυτό αδικεί ωστόσο τη ρουμπινί Lotus Esprit Turbo με τα πέδιλα του σκι στο πίσω μέρος της, η οποία περιλαμβάνεται στα αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ με το εντυπωσιακότερο στυλ.

Το σεληνιακό όχημα Moon Buggy αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ξεχωριστά στην ιστορία όλων των ταινιών του Τζέιμς Μποντ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον βοήθησε σαν όχημα διαφυγής, ενώ εξίσου εντυπωσιακό με το φουτουριστικό όχημα ήταν το σεληνιακό τοπίο, που δημιούργησαν οι σκηνογράφοι.

Το σοκαριστικό δεν ήταν μόνον το γεγονός, ότι ένας Βρετανός μυστικός πράκτορας κάθισε στο τιμόνι ενός αμερικανικού Muscler Car. Πολύ χειρότερο ήταν το λάθος, που έγινε από τον σκηνοθέτη κατά το μοντάζ της ταινίας. Συγκεκριμένα, η Mustang Mach 1 προσπαθεί κάποια στιγμή να ξεφύγει από την Αστυνομία του Λας Βέγκας, ανασηκώνεται στους δύο δεξιούς τροχούς της, για να περάσει μέσα από ένα πολύ στενό δρομάκι και βγαίνοντας από αυτό εξακολουθεί να στηρίζεται μόνον σε δύο τροχούς, αλλά αυτή τη φορά στους αριστερούς της!

Ιστορία έγραψαν οι καταδιώξεις του Πράκτορα 007 στην ινδική πόλη Ουνταϊπούρ με την αναβαθμισμένη έκδοση ενός τρίκυκλου ταξί. Το όχημα ανήκε στον ντόπιο πράκτορα Βιγιάι, που βοηθούσε τον Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Οκτόπουσσι» στις περιπέτειές του επί ινδικού εδάφους, ενώ το συγκεκριμένο τρίκυκλο διέθετε καινοτόμα τεχνολογία, εξελιγμένη από τον αντίστοιχο μίστερ «Q» της Ινδίας.

Ελληνικού ενδιαφέροντος ήταν το κίτρινο Citroen 2CV, με το οποίο επιδόθηκε ο Ρότζερ Μουρ ακόμη και σε χαμηλές πτήσεις στα γυρίσματα της ταινίας «Για τα μάτια σου μόνο», στην Κέρκυρα. Για τις εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης είχε εφοδιαστεί το γαλλικό μοντελάκι με ενισχυμένο κινητήρα 54 ίππων από τη Citroen GS, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε μία ειδική εργοστασιακή έκδοση του 2CV σε κίτρινο χρώμα, με το σήμα του 007 και τρύπες στο αμάξωμα, οι οποίες  –υποτίθεται ότι- προέρχονταν από σφαίρες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:34

Φρένο στην fast fashion βάζει η Γερμανία

13:33

Ανοίγει την Τρίτη 31/3 η πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού

13:26

Κομισιόν: Δημοσιεύει κατευθυντήριες γραμμές για τη στήριξη της εφαρμογής των νέων κανόνων για τις συσκευασίες

13:13

Έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία Erminio - Ποιες περιοχές θα πλήξει

13:13

Η Νορβηγία μειώνει προσωρινά τον φόρο στα καύσιμα λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

13:10

ΕΣΠ: Η μεταρρύθμιση χρειάζεται ισορροπία- όχι απομάκρυνση από την αγορά

13:05

Youth Pass: Ανοίγει την 1η Απριλίου η πλατφόρμα για αιτήσεις

12:57

Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών ο François-Louis Michaud

12:56

Παπαθανάσης: Νέες παρεμβάσεις σε δήμους της Δυτικής Μακεδονίας

12:51

ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια μείωση 1,7% για τον δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία

12:47

Πιτσιλής: Οι πέντε τομείς συνεργασίας με τα τουρκικά τελωνεία - Συνάντηση με Υφ. Εμπορίου της Τουρκίας

12:41

Η απειλή του στασιμοπληθωρισμού - Το κακό και το χειρότερο σενάριο για την οικονομία

12:38

Ισραήλ: Πλήγμα σε διυλιστήριο της Χάιφα, το μεγαλύτερο στη χώρα

12:25

WSJ: Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρει το ουράνιο του Ιράν με ένοπλες δυνάμεις

12:17

Γερμανία: «Σημαντικά περισσότερες» εταιρείες σχεδιάζουν αύξηση τιμών λόγω του πολέμου

12:15

Τσιάρας από Βρυξέλλες: Το ενεργειακό κόστος, μεγάλο ζητούμενο για τους αλιείς

12:12

Ποια χώρα έχει το καλύτερο σύστημα για τη δημιουργία οικογένειας

12:12

Ρωσικό πετρελαιοφόρο έφθασε στην Κούβα

12:11

Ενεργειακή κρίση: Η Γαλλία επεκτείνει τη στήριξη για επιπλέον 700.000 νοικοκυριά

12:01

Επενδύσεις 19,5 δισ. ευρώ από το δανειακό σκέλος του ΤΑΑ μέσω τραπεζών

11:56

Η Ισπανία κλείνει τον εναέριο χώρο σε αεροσκάφη των ΗΠΑ που επιχειρούν κατά του Ιράν

11:54

Θεοδωρικάκος: Χωρίς το πλαφόν η βενζίνη θα είχε φτάσει στα 2,5 ευρώ - Και νέα μέτρα, εφόσον χρειαστεί

11:47

Deloitte: Οι πέντε παγκόσμιες τάσεις που επηρεάζουν τις Οικονομικές Διευθύνσεις

11:47

Βιλερουά ντε Γκαλό: «Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναλάβει δράση για τον πληθωρισμό»

11:38

Η Sofmedica επεκτείνεται στη Σλοβενία

11:32

CrediaBank: Bonus στους Έλληνες μετόχους, νέες ισορροπίες μετά την ΑΜΚ

11:25

Έρευνα: 1 στους 7 εικοσάρηδες δεν εργάζεται, δεν καταρτίζεται, δεν μορφώνεται

11:16

Εντολή Νετανιάχου να επιτραπεί η πρόσβαση στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ

11:14

ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Μ. Τρίτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης σε 5 περιοχές

11:07

Η Πλαστικά Θράκης εξαγόρασε το 100% της BHA Holdings

gazzetta
gazzetta reader insider insider