Έξι ανατρεπτικά αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι ανατρεπτικά αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ
Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση, ότι στην επόμενη ταινία του θα οδηγεί ο Πράκτορας 007 μία ηλεκτρική Aston Martin. Ωστόσο στο παρελθόν είχε καθίσει ο Τζέιμς Μποντ στο τιμόνι και άλλων ανατρεπτικών μοντέλων.

O Tζέιμς Μποντ λατρεύει τα δυνατά ποτά, τις ωραίες γυναίκες και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Ο μυστικός πράκτορας της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας της Αγγλίας δεν είχε δώσει ποτέ μέχρι σήμερα την εντύπωση του πράσινου οικολόγου, ωστόσο στην επόμενη ταινία του θα οδηγεί –για πρώτη φορά- ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Πρόκειται για μία Aston Martin Rapide E, η οποία αποδίδει 610 ίππους με τη βοήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων και θα παρουσιαστεί στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ θα πωλείται σε τιμές γύρω στις 290.000 ευρώ.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν είναι πάντως ο πρώτος διδάξας, καθώς ο Πράκτορας 007 και η Aston Martin συνδέονται διαχρονικά με στενούς δεσμούς. Ο Σιν Κόνερι είχε οδηγήσει ήδη το 1964 στην ταινία «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος» μία Aston Martin DB5 εξοπλισμένη με πολυβόλα, εκτινασσόμενο κάθισμα, σπρέι λαδιού, οθόνη ραντάρ, κλπ., ενώ από το 2002 και μετά δεν γυρίστηκε ούτε μία ταινία του Τζέιμς Μποντ χωρίς τη συμμετοχή τουλάχιστον μίας Aston Martin. H Rapide E είναι πάντως το πρώτο οικολογικό όχημα του διασημότερου πράκτορα του πλανήτη, ο οποίος έχει καθίσει βεβαίως και στο τιμόνι άλλων μοντέλων με ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, όπως τα έξι που ξεχωρίσαμε.

Το Renault 11 δεν ανήκει στα αυτοκίνητα, που πρέπει να τα θυμάσαι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Ωστόσο ένα τέτοιο μοντέλο έγινε διάσημο συμμετέχοντας σε μία από τις συναρπαστικότερες καταδιώξεις αυτοκινήτων μεταξύ όλων των ταινιών του Πράκτορα 007. Στο τιμόνι του γαλλικού μοντέλου καθόταν ο διάσημος κασκαντέρ Ρεμί Ζουλιέν, ο οποίος είδε πρώτα να χάνει το Renault R11 την οροφή του και αργότερα το πίσω μέρος του αμαξώματος μαζί με τους δύο τροχούς. Ωστόσο, ακόμη και με μισό αυτοκίνητο συνέχισε να καταδιώκει ο οδηγός του την Γκρέις Τζόουνς, που υποδύεται στην ταινία τον ρόλο της κακιάς.

Όταν μιλάς για τον Πράκτορα 007 και τη Lotus, το μυαλό σου πηγαίνει αυτόματα στη λευκή Esprit, που συμπρωταγωνίστησε στην ταινία «Η κατάσκοπος που με αγάπησε» και είχε την ικανότητα να καταδύεται σαν υποβρύχιο μέσα στο νερό. Αυτό αδικεί ωστόσο τη ρουμπινί Lotus Esprit Turbo με τα πέδιλα του σκι στο πίσω μέρος της, η οποία περιλαμβάνεται στα αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ με το εντυπωσιακότερο στυλ.

Το σεληνιακό όχημα Moon Buggy αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ξεχωριστά στην ιστορία όλων των ταινιών του Τζέιμς Μποντ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον βοήθησε σαν όχημα διαφυγής, ενώ εξίσου εντυπωσιακό με το φουτουριστικό όχημα ήταν το σεληνιακό τοπίο, που δημιούργησαν οι σκηνογράφοι.

Το σοκαριστικό δεν ήταν μόνον το γεγονός, ότι ένας Βρετανός μυστικός πράκτορας κάθισε στο τιμόνι ενός αμερικανικού Muscler Car. Πολύ χειρότερο ήταν το λάθος, που έγινε από τον σκηνοθέτη κατά το μοντάζ της ταινίας. Συγκεκριμένα, η Mustang Mach 1 προσπαθεί κάποια στιγμή να ξεφύγει από την Αστυνομία του Λας Βέγκας, ανασηκώνεται στους δύο δεξιούς τροχούς της, για να περάσει μέσα από ένα πολύ στενό δρομάκι και βγαίνοντας από αυτό εξακολουθεί να στηρίζεται μόνον σε δύο τροχούς, αλλά αυτή τη φορά στους αριστερούς της!

Ιστορία έγραψαν οι καταδιώξεις του Πράκτορα 007 στην ινδική πόλη Ουνταϊπούρ με την αναβαθμισμένη έκδοση ενός τρίκυκλου ταξί. Το όχημα ανήκε στον ντόπιο πράκτορα Βιγιάι, που βοηθούσε τον Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Οκτόπουσσι» στις περιπέτειές του επί ινδικού εδάφους, ενώ το συγκεκριμένο τρίκυκλο διέθετε καινοτόμα τεχνολογία, εξελιγμένη από τον αντίστοιχο μίστερ «Q» της Ινδίας.

Ελληνικού ενδιαφέροντος ήταν το κίτρινο Citroen 2CV, με το οποίο επιδόθηκε ο Ρότζερ Μουρ ακόμη και σε χαμηλές πτήσεις στα γυρίσματα της ταινίας «Για τα μάτια σου μόνο», στην Κέρκυρα. Για τις εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης είχε εφοδιαστεί το γαλλικό μοντελάκι με ενισχυμένο κινητήρα 54 ίππων από τη Citroen GS, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε μία ειδική εργοστασιακή έκδοση του 2CV σε κίτρινο χρώμα, με το σήμα του 007 και τρύπες στο αμάξωμα, οι οποίες  –υποτίθεται ότι- προέρχονταν από σφαίρες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:18

Ευρωαγορές: Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

19:10

ΥΠΑΑΤ: Παρατείνεται η διάθεση 79 στρατιωτικών κτηνιάτρων για την ευλογιά και τον αφθώδη πυρετό

19:03

Έπεσαν οι υπογραφές για το μνημόνιο κατανόησης ΗΠΑ - Ιράν

18:45

Την Τρίτη θα επισκεφθεί τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ο Μητσοτάκης

18:40

HELLENiQ ENERGY: Επεκτείνει τη στρατηγική συνεργασία της με τη Chevron και στο "Block 10"

18:37

Γεραπετρίτης - Χαφτάρ: Ελλάδα και Ανατολική Λιβύη ενισχύουν τη συνεργασία τους

18:34

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Σκόπελο και Δυτική Αχαΐα

18:16

Νέο κόμμα για να ενώσει τους εξόριστους Ρώσους ιδρύει ο Γιάσιν

18:05

Χρηματιστήριο: Νέα άνοδος με αυξημένο τζίρο - Τριήμερο άλμα 7,12% στις τράπεζες

18:00

Ένας νεκρός από ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο - Πρώτη θανατηφόρα επίθεση μετά την ανακοίνωση συμφωνίας

17:55

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Χαφτάρ, υπαρχηγό Γενικής Διοίκησης Λιβυκού Εθνικού Στρατού

17:50

Σε ΦΕΚ η παράταση καθαρισμού και δήλωσης οικοπέδων έως τις 22 Ιουνίου 2026

17:37

Βρετανία: Το Εφετείο επικύρωσε την απαγόρευση της Palestine Action

17:32

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Από 26 έως 29 Ιουνίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών

17:22

Ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό συνετρίβη σε εκπαιδευτική πτήση στη Σιβηρία - Επέζησε το πλήρωμα

17:15

Έρευνα Public και Truberries: 85% των Ελλήνων στρέφονται στα βιβλία για να αποδράσουν από την καθημερινότητα

17:13

ΝΒΑ: Πόσα χρήματα θα κερδίσει κάθε παίκτης των Νικς για την κατάκτηση του τίτλου

16:58

Wall Street: Ρεκόρ χτυπά ο Dow Jones με «καύσιμο» από Ιράν - Άλμα 8% για SpaceX

16:50

Κεραμέως: Τα 10 πιο σημαντικά ορόσημα της διετίας στο υπουργείο Εργασίας

16:43

Maersk: Χαιρετίζει συμφωνία Ιράν-ΗΠΑ, χωρίς όμως αλλαγές στις δραστηριότητες στη Μέση Ανατολή

16:43

Βρετανία: Ένοχος Ουκρανός για εμπρηστικές επιθέσεις σε κατοικία που σχετίζεται με τον Στάρμερ

16:40

Θεοδωρικάκος: Δύο χρόνια δημιουργικού έργου με αποτελέσματα - 915 επενδύσεις, 15.000 νέες θέσεις εργασίας

16:36

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

16:29

Μιχαηλίδου: Στα 525 ευρώ το μήνα το επίδομα αναδοχής παιδιού έως την ενηλικίωση

16:26

ENOTHTA: Πάνω από 27% η παραβατικότητα στην εφαρμογή ψηφιακής κάρτας εργασίας

16:25

Εγκρίθηκαν τα αιτήματα Chevron - HELLENiQ ENERGY για το Block 10

16:20

Επόμενος κοινοτικός προϋπολογισμός: Το «πώς» το ξέρουμε, το «πόσα» συζητάμε

16:19

Γερμανία: Συγκρατημένη αισιοδοξία για πολιτικούς και επιχειρήσεις μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

16:16

Τραμπ: Πλοία με πετρέλαιο βγαίνουν από Στενά του Ορμούζ - Τι επιδιώκει η Τεχεράνη

16:14

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ χαιρετίζει το μνημόνιο κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider