Έξι ανατρεπτικά αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι ανατρεπτικά αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ
Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση, ότι στην επόμενη ταινία του θα οδηγεί ο Πράκτορας 007 μία ηλεκτρική Aston Martin. Ωστόσο στο παρελθόν είχε καθίσει ο Τζέιμς Μποντ στο τιμόνι και άλλων ανατρεπτικών μοντέλων.

O Tζέιμς Μποντ λατρεύει τα δυνατά ποτά, τις ωραίες γυναίκες και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Ο μυστικός πράκτορας της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας της Αγγλίας δεν είχε δώσει ποτέ μέχρι σήμερα την εντύπωση του πράσινου οικολόγου, ωστόσο στην επόμενη ταινία του θα οδηγεί –για πρώτη φορά- ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Πρόκειται για μία Aston Martin Rapide E, η οποία αποδίδει 610 ίππους με τη βοήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων και θα παρουσιαστεί στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ θα πωλείται σε τιμές γύρω στις 290.000 ευρώ.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν είναι πάντως ο πρώτος διδάξας, καθώς ο Πράκτορας 007 και η Aston Martin συνδέονται διαχρονικά με στενούς δεσμούς. Ο Σιν Κόνερι είχε οδηγήσει ήδη το 1964 στην ταινία «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος» μία Aston Martin DB5 εξοπλισμένη με πολυβόλα, εκτινασσόμενο κάθισμα, σπρέι λαδιού, οθόνη ραντάρ, κλπ., ενώ από το 2002 και μετά δεν γυρίστηκε ούτε μία ταινία του Τζέιμς Μποντ χωρίς τη συμμετοχή τουλάχιστον μίας Aston Martin. H Rapide E είναι πάντως το πρώτο οικολογικό όχημα του διασημότερου πράκτορα του πλανήτη, ο οποίος έχει καθίσει βεβαίως και στο τιμόνι άλλων μοντέλων με ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, όπως τα έξι που ξεχωρίσαμε.

Το Renault 11 δεν ανήκει στα αυτοκίνητα, που πρέπει να τα θυμάσαι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Ωστόσο ένα τέτοιο μοντέλο έγινε διάσημο συμμετέχοντας σε μία από τις συναρπαστικότερες καταδιώξεις αυτοκινήτων μεταξύ όλων των ταινιών του Πράκτορα 007. Στο τιμόνι του γαλλικού μοντέλου καθόταν ο διάσημος κασκαντέρ Ρεμί Ζουλιέν, ο οποίος είδε πρώτα να χάνει το Renault R11 την οροφή του και αργότερα το πίσω μέρος του αμαξώματος μαζί με τους δύο τροχούς. Ωστόσο, ακόμη και με μισό αυτοκίνητο συνέχισε να καταδιώκει ο οδηγός του την Γκρέις Τζόουνς, που υποδύεται στην ταινία τον ρόλο της κακιάς.

Όταν μιλάς για τον Πράκτορα 007 και τη Lotus, το μυαλό σου πηγαίνει αυτόματα στη λευκή Esprit, που συμπρωταγωνίστησε στην ταινία «Η κατάσκοπος που με αγάπησε» και είχε την ικανότητα να καταδύεται σαν υποβρύχιο μέσα στο νερό. Αυτό αδικεί ωστόσο τη ρουμπινί Lotus Esprit Turbo με τα πέδιλα του σκι στο πίσω μέρος της, η οποία περιλαμβάνεται στα αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ με το εντυπωσιακότερο στυλ.

Το σεληνιακό όχημα Moon Buggy αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ξεχωριστά στην ιστορία όλων των ταινιών του Τζέιμς Μποντ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον βοήθησε σαν όχημα διαφυγής, ενώ εξίσου εντυπωσιακό με το φουτουριστικό όχημα ήταν το σεληνιακό τοπίο, που δημιούργησαν οι σκηνογράφοι.

Το σοκαριστικό δεν ήταν μόνον το γεγονός, ότι ένας Βρετανός μυστικός πράκτορας κάθισε στο τιμόνι ενός αμερικανικού Muscler Car. Πολύ χειρότερο ήταν το λάθος, που έγινε από τον σκηνοθέτη κατά το μοντάζ της ταινίας. Συγκεκριμένα, η Mustang Mach 1 προσπαθεί κάποια στιγμή να ξεφύγει από την Αστυνομία του Λας Βέγκας, ανασηκώνεται στους δύο δεξιούς τροχούς της, για να περάσει μέσα από ένα πολύ στενό δρομάκι και βγαίνοντας από αυτό εξακολουθεί να στηρίζεται μόνον σε δύο τροχούς, αλλά αυτή τη φορά στους αριστερούς της!

Ιστορία έγραψαν οι καταδιώξεις του Πράκτορα 007 στην ινδική πόλη Ουνταϊπούρ με την αναβαθμισμένη έκδοση ενός τρίκυκλου ταξί. Το όχημα ανήκε στον ντόπιο πράκτορα Βιγιάι, που βοηθούσε τον Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Οκτόπουσσι» στις περιπέτειές του επί ινδικού εδάφους, ενώ το συγκεκριμένο τρίκυκλο διέθετε καινοτόμα τεχνολογία, εξελιγμένη από τον αντίστοιχο μίστερ «Q» της Ινδίας.

Ελληνικού ενδιαφέροντος ήταν το κίτρινο Citroen 2CV, με το οποίο επιδόθηκε ο Ρότζερ Μουρ ακόμη και σε χαμηλές πτήσεις στα γυρίσματα της ταινίας «Για τα μάτια σου μόνο», στην Κέρκυρα. Για τις εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης είχε εφοδιαστεί το γαλλικό μοντελάκι με ενισχυμένο κινητήρα 54 ίππων από τη Citroen GS, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε μία ειδική εργοστασιακή έκδοση του 2CV σε κίτρινο χρώμα, με το σήμα του 007 και τρύπες στο αμάξωμα, οι οποίες  –υποτίθεται ότι- προέρχονταν από σφαίρες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:24

Συνελήφθη 76χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια στο Αμόνι Κορινθίας

17:17

Οι ΗΠΑ επεκτείνουν την απαγόρευση εισαγωγών κινεζικού τεχνολογικού εξοπλισμού

17:00

Τα τρία σενάρια της UBS για τις αγορές

16:43

Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Σταμάτα Αττικής

16:22

Αυστρία: Να φέρουμε την Anthropic στην Ευρωπαϊκή Ένωση

16:11

Πάπας Λέων: Προσευχήθηκε για τα θύματα των σεισμών της Βενεζουέλας- Η ΕΕ στέλνει επείγουσα βοήθεια

15:55

Ισραήλ: Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων

15:34

Αίγυπτος: Προς ιδιωτικοποίηση οδεύουν τέσσερις κρατικές εταιρείες

15:17

VW: Πρόταση να σταματήσει την παραγωγή στη Κίνα για να σώσει θέσεις εργασίας στη Γερμανία

15:05

Γαλλία: 11 νεκροί από συντριβή μικρού αεροσκάφους

14:46

Αραγτσί: Οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαχείριση των Στενών του Ορμούζ θέτει τον κίνδυνο αύξησης της έντασης

14:39

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Πευκάλι Κορινθίας -Μήνυμα από το 112

14:32

Χατζηδάκης: Δεν θα μπούμε σε διαγωνισμό παροχολογίας με την αντιπολίτευση

14:19

Γερμανία: Ο καύσωνας φεύγει - Καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι έρχονται

14:12

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικό πλήγμα στον νότο

14:00

ΠΟΜΙΔΑ για τον νέο Αυτοδιοικητικό Κώδικα: Οι βασικές αλλαγές που αφορούν τα ακίνητα και τους ιδιοκτήτες

13:46

Σκέρτσος: Δεύτερη Φορά Αριστερά - Δεύτερη φορά «ηθικό πλεονέκτημα»

13:38

Θεσσαλονίκη: Εικοσάχρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να κλέβει ρεύμα από στύλο ηλεκτροδότησης

13:30

Οι καύσωνες στην Ευρώπη δημιουργούν ευκαιρίες για τους επενδυτές

13:00

Ακίνητα - ΤτΕ: «Κόβει» ρυθμό η δυναμική - Επενδύσεις μισό δισ. στις αρχές 2026 και στεγαστικό πρόβλημα

12:53

Γεωργιάδης: Καλύφθηκαν οι 962 από τις 1171 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί για το ΕΣΥ

12:35

Καύσωνας στην Ευρώπη: Επηρεάστηκαν τουλάχιστον 193 εκατομμύρια άνθρωποι

12:16

Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Ερυθραία

12:11

Τσουκαλάς: Μια επταετία, μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα και τον λαό

12:04

Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, παρουσία του ΥΦΥΠΕΞ Χάρη Θεοχάρη

11:56

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για υπερβολική ταχύτητα και μέθη στην περιφερειακή οδό

11:49

Αντίστροφη μέτρηση για την απογραφή των ανελκυστήρων

11:38

Κίνα: Δηλώνει ότι μπορεί να αντέξει επιδείνωση ή και πάγωμα εμπορικών σχέσεων με την ΕΕ

11:27

Διώρυγα Κορίνθου: Η επιστροφή του στρατηγικού περάσματος της Μεσογείου

11:13

Η Google επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση του Gemini από τη Meta


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider