Άνοιγμα με πτώση για τις ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοιγμα με πτώση για τις ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 1,5% στις 346,27 μονάδες.

Με πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο των ανακοινώσεων για την ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού στην Γηραιά Ήπειρο και εν όψει των αμερικανικών εκλογών και της αβεβαιότητας που τους συνοδεύει.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 1,5% στις 346,27 μονάδες, με αρνητικό πρωταγωνιστή τις αυτοκινητοβιομηχανίες που χάνουν 2,7%.

Ο δείκτης CAC του Παρισιού καταγράφει πτώση 2,64% στις 4.605 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης 2,46% στις 11.751 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 1,77% στις 5.627 μονάδες.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι εξακολουθούν να αυξάνονται σε Ευρώπη και ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, φέρνοντας νέα περιοριστικά μέτρα σε πολλές χώρες.

Πληροφορίες θέλουν τη Γαλλία να κατευθύνεται προς εθνικό lockdown σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την αναζωπύρωση του ιού, ενώ η Γερμανία μελετά το κλείσιμο της εστίασης.

Η Κίνα ανακοίνωσε επίσης τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων σε διάστημα άνω των δύο μηνών, ενώ οι ΗΠΑ καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων σε μέρος των μεσοδυτικών πολιτειών.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider