Δεν έδειξαν να εμποδίζονται από τα απογοητευτικά μάκρο οι επενδυτές την Πέμπτη στη Wall Street λαμβάνοντας ώθηση από τις δηλώσεις της πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι για το «πακέτο Τραμπ».

Συγκεκριμένα, τα 3,28 εκατομμυρία έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα o αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για ένταξη στο ταμείο ανεργίας, καθώς τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού έχουν σταματήσει την οικονομία, προκαλώντας μαζικές απολύσεις.

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας είναι πιθανό να αυξήθηκαν κατά 1 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Μαρτίου, αριθμός σαφώς μεγαλύτερος από το ρεκόρ των 695.000 που είχε καταγραφεί σε διάστημα μίας εβδομάδας το 1982.

Πακέτο ύψους 2 τρισ. δολαρίων

Παράλληλα όπως αναφέρουν διεθνή μέσα το πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων περιλαμβάνει περίπου 500 δισ. δολάρια για την εγγύηση δανείων και βοήθεια προς τις επιχειρήσεις, εκ των οποίων 50 δισ. δολαρίων θα δωθούν για υποστήριξη στις αεροπορικές εταιρείες

Παράλληλα πάνω από 350 δισ. δολάρια θα διοχετευτούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συνολικά 150 δισ. δολάρια θα ενισχύσουν το υγειονομικό σύστημα και τα νοσοκομεία. Στα μέτρα έχει γίνει ειδική διευκρίνιση ώστε όσες επιχειρήσεις λάβουν δανειοδοτήσεις να μην μπορούν να προβαίνουν για ένα χρόνο σε επαναγορές μετοχών.

Σήμα από την Πελόζι

Η ισχυρή γυναίκα του «στρατοπέδου» των Δημοκρατικών και πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανέφερε σε διεθνή μέσα πως σήμερα, Πέμπτη θα σημειωθεί μια μεγάλη νίκη, αναφερόμενη στο δημοσιονομικό πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων του Λευκού Οίκου.

Δείκτες

Την Πέμπτη ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 6,38% στις 22.522 μονάδες, κατά 6,24% ενισχύθηκε ο S&P 500 στις 2.630 μονάδες, ενώ άνοδο 5,6% κατέγραψε ο Nasdaq στις 7.797μονάδες.