Μετά την έντονη νευρικότητα που κυριάρχησε στην έναρξη της συνεδρίασης οι δείκτες της Wall Street «πάτησαν γκάζι» με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση από την ιστορική συμφωνία στο Κογκρέσο.

Συγκεκριμένα, το Κογκρέσο ενέκρινε πακέτο «μαμούθ» ύψους 2 τρισ. δολαρίων για την αντιμετώπιηση του κορονοϊόυ. Μετά την έγκριση του Κογκρέσου αναμένεται η υποστήριξη στα μέτρα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και έπειτα η υπογραφή από τον Αμερικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα το πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων περιλαμβάνει περίπου 500 δισ. δολάρια για την εγγύηση δανείων και βοήθεια προς τις επιχειρήσεις, εκ των οποίων 50 δισ. δολαρίων θα δωθούν για υποστήριξη στις αεροπορικές εταιρείες

Παράλληλα πάνω από 350 δισ. δολάρια θα διοχετευτούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συνολικά 150 δισ. δολάρια θα ενισχύσουν το υγειονομικό σύστημα και τα νοσοκομεία.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones κέρδίζει 668 μονάδες, κατά 3,24% στις 21.358 μονάδες, κατά 1,35% ενισχύεται ο S&P 500 στις 2.481 μονάδες, ενώ άνοδο 0,40% καταγράφει ο Nasdaq στις 7.451 μονάδες.