JP Morgan: Ποιες είναι οι πιο κερδοφόρες επενδύσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Ποιες είναι οι πιο κερδοφόρες επενδύσεις
«Ψηφίζει» Ευρώπη η JP Morgan. Τι συστήνει για τις μετοχές.

Τις πιο κερδοφόρες επενδύσεις στις διεθνείς αγορές αναζητά η JP Morgan.

«Σε ένα διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από χαμηλή ανάπτυξη, μία είναι η ορθή επενδυτική στρατηγική: Αναζητήστε μετοχές εταιρειών που εμφανίζουν ισχυρές προοπτικές για ταχεία ανάπτυξη», συστήνει, μιλώντας στο CNBC, ο Eduardo Lecubarri, στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan.

Όπως επισημαίνει, μετοχές εταιρειών που αυξάνουν διαρκώς την κερδοφορία τους μπορούν να αποδειχθούν σημαντικές ευκαιρίες για τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Τέτοιες εταιρείες μπορούν να αναζητηθούν στον τεχνολογικό κλάδο, ή ακόμη και στον κλάδο των φαρμακευτικών. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μετοχή της Apple, εξηγεί ο ίδιος.

Όπως προσθέτει, σε μερικά χρόνια από σήμερα, τα κέρδη θα βρίσκονται σε συγκεκριμένες περιοχές ή σε συγκεκριμένους κλάδους. «Για το 2020, όμως, οι ευκαιρίες κρύβονται σε μεμονωμένες μετοχές, ανεξαρτήτως κλάδου ή περιοχής», σπεύδει να διευκρινίσει.

«Εστιάστε σε εταιρείες που παρουσιάζουν στόχους εφικτούς και όχι απαιτητικές αποτιμήσεις. Μην αναλώνεστε σε επιχειρήσεις που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία του μακροοικονομικού περιβάλλοντος», εξηγεί ο Eduardo Lecubarri.

«Ψηφίζει» Ευρώπη η JP Morgan

Παρά το γεγονός πως βασική στόχευση των επενδυτών θα πρέπει να είναι οι μεμονωμένες μετοχές, ο αναλυτής της JP Morgan εμφανίζεται θετικός για τις ευρωπαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «βλέπει προοπτική σε Ιρλανδία, Ιταλία και Πορτογαλία».

«Η ιρλανδική αγορά θα μπορούσε να δρέψει πολλά οφέλη προσεχώς, στη μετά Brexit εποχή, ενώ η Πορτογαλία έχει υιοθετήσει αρκετά εξυπηρετικές φορολογικές πολιτικές. Οι πρόσφατες αλλαγές στην ιταλική νομοθεσία μπορεί να αυξήσουν τον αριθμό των επενδυτών που θα στραφούν στην ιταλική χρηματιστηριακή αγορά», αναφέρει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider