Απώλειες στη Wall με το εμπόριο στο επίκεντρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στη Wall με το εμπόριο στο επίκεντρο
Πτώση στη Wall τη Δευτέρα, μετά το «ράλι» της Παρασκευής.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η Wall Street την Δευτέρα, με τους επενδυτές να προβαίνουν σε ήπιες ρευστοποιήσεις λίγο πριν τις κρίσιμες αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.

Οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ αλλά και της Fed αναμένεται να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην πορεία που θα χαράξουν οι αγορές από το 2020, με τα σενάρια για ένα νέο γύρο sell-off πριν τα τέλη του έτους, ολοένα και φουντώνουν.

Παράλληλα, η Fed έχει ήδη προβεί σε τρεις μειώσεις των επιτοκίων για το 2019, τηρώντας μία γραμμή προσαρμογής στο μέσο του κύκλου, ενώ πλέον καλείται στη διήμερη συνάντηση των αξιωματούχων της στις 11 και 12 Δεκεμβρίου να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα από το εμπόριο.

Η εβδομάδα που ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα, αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμη μιας και στις 15 Δεκεμβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αποφασίσει αν θα θέσει σε ισχύ τους δασμούς για κινεζικά προϊόντα αξίας 160 δισ. δολαρίων.

Τη Δευτέρα, o Dow Jones διολίσθησε 0,37% στις 27.910,72, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,32% στις 3.135,95 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,4% στις 8.621,83 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider