Διόρθωση στη Wall μετά τις δηλώσεις Πάουελ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διόρθωση στη Wall μετά τις δηλώσεις Πάουελ
Χάνουν την επαφή τους με τα ρεκόρ οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη.

Οριακές απώλειες καταγράφονται στη Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα όσα δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ στην οικονομική επιτροπή στο Κογκρέσο.

Ο πρόεδρος της Fed δεν άφησε περιθώρια για νέα μείωση των επιτοκίων, τονίζοντας πως όσο η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με τους τρέχοντες ρυθμούς, δεν χρειάζεται μεταβολή της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Μιλώντας στην Οικονομική Επιτροπή του Κογκρέσου, ο Πάουελ επανέλαβε ότι η κίνηση της Fed για μια χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής συνέβαλε στην υποστήριξη της οικονομίας που συνεχίζει να αναπτύσσεται. Σημείωσε ότι οι κινήσεις της Fed τείνουν να καθυστερήσουν για να δημιουργηθεί ένας θετικός αντίκτυπος στην αγορά, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί χρόνος.

«Θεωρούμε ότι η τρέχουσα κατάσταση της νομισματικής πολιτικής είναι πιθανό να παραμείνει η ίδια, όσο οι προσδοκίες για την οικονομία παραμένουν σε γενικές γραμμές συνεπείς με τις προοπτικές μας μέτριας ανάπτυξης, μιας ισχυρής αγοράς εργασίας και ενός πληθωρισμού κοντά στο συμμετρικό μας στόχο του 2%» δήλωσε ο Πάουελ.

Οι δείκτες στη Wall Street καταγράφουν οριακές απώλειες με τον Dow Jones (-0,04%) στις 27.680,66 τον S&P 500 να σημειώνει απώλειες 0,18% στις 3.087,78 και το Nasdaq διολισθαίνει 0,26% στις 8.467,35.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider