Διστακτική άνοδος στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διστακτική άνοδος στη Wall Street
Οι αγορές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τόσο τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, όσο και τα μηνύματα από τη Fed.

Διστακτική άνοδος καταγράφεται την Πέμπτη στη Wall Street, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναλύσουν και να απορροφήσουν τις ανακοινώσεις που έκανε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Οι ανησυχίες επανέρχονται στις αγορές, μετά και την διατήρηση εκ μέρους της ΕΚΤ, αμετάβλητων επιτοκίων μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Στο πεδίο των εμπορικών διενέξεων των ΗΠΑ με Κίνα και Μεξικό δε διαφαίνεται «λευκός καπνός», με ξένα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για πιθανό αδιέξοδο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι θα μπορούσε να επιβάλλει πρόσθετους δασμούς και σε άλλα κινεζικά προϊόντα, αξίας 300 δισ. δολαρίων. Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται με την Κίνα όσον αφορά το εμπόριο, ενώ, όπως είπε, πίστευε ότι το Πεκίνο ήθελε να κλείσει συμφωνία.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης, λίγα λεπτά μετά τις 17:00, o δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,10% φτάνοντας τις 2.828.96 μονάδες. Ο Dow Jones κερδίζει 29,63 μονάδες (+0,12%) στις 25.571.92 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,14% φτάνοντας τις 7.564.94 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider