Σημαντική θέση long στη ΔΕΗ από ιταλικό fund - Ποιο είναι

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντική θέση long στη ΔΕΗ από ιταλικό fund - Ποιο είναι
Σημαντική θέση long κατέχει στη μετοχή της ΔΕΗ το ιταλικό fund Helikon Investments. Short θέση από το Lansdowne Partners στις ελληνικές τράπεζες.

Σημαντική θετική καθαρή θέση στη ΔΕΗ κατέχει το ιταλικό hedge fund Helikon Investments, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που έχει στη διάθεση του το insider.gr.

Το ιταλικό fund Hellikon εμφανίζεται να στηρίζει τη μετοχή της ΔΕΗ κατέχοντας θέση long στο 5%, με την αρχική ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να κάνει λόγο για θέση short, κάτι που διορθώθηκε στη συνέχεια.

Ποιο είναι το Hellikon Investments

Το Hellikon Investments ιδρύθηκε το 2019 από στελέχη του Kairos και της Julius Baer. Πρόκειται για τους Federico Riggio, Michele Fiumara, David Grazzini, Vittorio Villa, και Flavio Russo. Το Hellikon έχει κεφάλαια υπό διαχείριση (AUM) 500 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με τα στοιχεία του προηγούμενου έτους και έχει έδρα στο Μιλάνο και στο Λονδίνο.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά fund το Lansdowne, διατηρεί θέσεις short στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών κατέχοντας 1% Alpha Bank, 0,9% στην Eurobank, 2,57% στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και 0,77% στην Cairo Mezz 0,77% (προήλθε από την τιτλοποίηση Cairo της Eurobank - Οι μέτοχοι της Eurobank θα λάβουν 1 μετοχή της Cairo Mezz δωρεάν για κάθε 12 μετοχές της Eurobank που κατέχουν). Το βρετανικό fund διατηρεί θέση short 1,59% και στη μετοχή της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider