Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Πτωτικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, εν μέσω νέων ρευστοποιήσεων σε τίτλους των τραπεζών.

Οι ανακοινώσεις για τη συμμετοχή anchor investors (IFC και EBRD) στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών δεν ήταν αρκετή για να περιορίσει την πτώση του κλαδικού δείκτη των τραπεζών ο οποίος υποχώρησε κατά 7,62% στις 157 μονάδες.

Στο επίκεντρο των πωλήσεων βρέθηκε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η οποία έκλεισε στα χαμηλά ημέρας των 0,39 ευρώ με απώλειες 13,3%. Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε με πτώση 3,75% στα 0,077 ευρώ, ενώ με μηδενική μεταβολή έκλεισε η Eurobank κρατώντας τα 0,026 ευρώ. Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, καταγράφοντας κέρδη 4,4% στα 0,047 ευρώ.

Η συνεδρίαση της Παρασκευής θεωρείται κρίσιμη για τον τραπεζικό κλάδο, καθώς τυχόν διάσπαση των 155 μονάδων, θα ερμηνευτεί ως πολύ αρνητική ένδειξη από την αγορά

Αναλυτές επισημαίνουν πως το να βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερα διαφορετικά βιβλία προσφορών έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά, καθώς οι επενδυτές πωλούν άλλες μετοχές για να βρουν ρευστότητα να μπουν στις τραπεζικές αυξήσεις.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 659 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,30%. Σημειώνεται πως η επόμενη καθοδική τεχνική στήριξη εντοπίζεται στις 655 μονάδες και η επομένη ανοδική στις 670 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 43,9 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν ανοδικά έκλεισαν 33, πτωτικά 54, ενώ αμετάβλητες παρέμειναν 23 μετοχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider