Χρηματιστήριο: Οι δασμοί του Τραμπ έφτασαν μέχρι τη Λεωφόρο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Οι δασμοί του Τραμπ έφτασαν μέχρι τη Λεωφόρο Αθηνών
Το ελληνικό χρηματιστήριο υποκύπτει στο διεθνές αρνητικό κλίμα. Τα ξένα χρηματιστήρια υποχωρούν μετά και τις νέες προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου για την επιβολή δασμών σε κινέζικα προϊόντα.

Πιέσεις δέχεται την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το νευρικό άνοιγμα των διεθνών αγορών.

Τα ξένα χρηματιστήρια υποχωρούν μετά και τις νέες προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου για την επιβολή δασμών σε κινέζικα προϊόντα.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Τραμπ, θα προχωρήσει στην επιβολή νέων δασμών 10%, από την 1η Σεπτεμβρίου, σε κινεζικά αγαθά αξίας 300 δισ. δολαρίων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 883,14 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,33%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,55 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 10 μετοχές, 49 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης οριακή άνοδο σημειώνει μόνο η μετοχή της ΕΧΑΕ(+0,10%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ(-3,98%), του ΟΛΠ(-3,83%), της Πειραιώς (-3,59%), της Alpha Βank (-3,22%) και της ΔΕΗ (-2,70%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,35%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,16%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Πλαστικά Θράκης+2,22% και Καράτζη+1,25%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Περσεύς-10,00% και Unibios-7,44%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider