Ασταμάτητη η πτώση της τιμής του πετρελαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ασταμάτητη η πτώση της τιμής του πετρελαίου

Βουτιά 7% σε χαμηλό έτους, λίγο πάνω από τα 55 δολάρια το βαρέλι, σημείωσε την Τρίτη η τιμή του πετρελαίου, συνεχίζοντας για 12η ημέρα την κατρακύλα-ρεκόρ που προκαλεί η ανησυχία για ανισορροπία στην παγκόσμια προσφορά και ζήτηση.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate έκλεισε στα 55,69 δολάρια το βαρέλι με πτώση 7,1% δολάρια. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσμο από τις 16 Νοεμβρίου του 2017.

Το Μπρεντ υποχώρησε 6,1% στα 65,84 δολάρια το βαρέλι, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο τιμής από τον περασμένο Μάρτιο.

Η τελευταία πτώση έρχεται στον απόηχο της προειδοποίησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τη Σαουδική Αραβία και τον ΟΠΕΚ να μην προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής τους.

«Ελπίζω, η Σαουδική Αραβία και ο ΟΠΕΚ να μην προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Οι τιμές θα έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερες με βάση την προσφορά!», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος Τραμπ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας το Σαββατοκύριακο ότι σχεδιάζει να μειώσει τις εξαγωγές της κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider