Κάτω από τα 60 δολάρια το αργό με ρεκόρ 11 πτωτικών συνεδριάσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από τα 60 δολάρια το αργό με ρεκόρ 11 πτωτικών συνεδριάσεων
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα, παρά τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα,  και διαμορφώθηκαν κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα, παρά τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα, και διαμορφώθηκαν κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο.

Επρόκειτο για την 11η συνεχή πτωτική συνεδρίαση - ένα ρεκόρ που για να βρει κανείς αντίστοιχό του πρέπει να πάει πίσω στο 1983.

Νωρίτερα, το αργό είχε κινηθεί ανοδικά στον απόηχο της ανακοίνωσης της Σαουδικής Αραβίας ότι θα μειώσει την παραγωγή της το Δεκέμβριο προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρόσφατη κατρακύλα των τιμών.

Εντούτοις, το κακό κλίμα στη Wall Street και ένα tweet του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο ευχόταν να μην μειώσει την παραγωγήτ ου ΟΠΕΚ, άλλαξαν εντελώς το κλίμα.

«Ελπίζω, η Σαουδική Αραβία και ο ΟΠΕΚ να μην προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Οι τιμές θα έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερα με βάση την προσφορά!», έγραψε στο twitter ο Τραμπ.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του αργού έχασε 0,4% στα 59,93 δολάρια το βαρέλι που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider