Η τιμή του πετρελαίου συντρίβει τα έσοδα των παραγωγών της Μέσης Ανατολής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η τιμή του πετρελαίου συντρίβει τα έσοδα των παραγωγών της Μέσης Ανατολής
Η τιμή του πετρελαίου συντρίβει τα έσοδα των παραγωγών της Μέσης Ανατολής 270 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου και η περικοπή της παραγωγής με αφορμή την πανδημία θα πλήξουν τους εξαγωγείς πετρελαίου στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (MENA), με το συνδυασμένο εισόδημα από πετρέλαιο για τις χώρες αυτές να αναμένεται να μειωθεί κατά 270 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος σε σύγκριση με το 2019, δήλωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τη Δευτέρα.

Η απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου νωρίτερα αυτό το έτος προσθέτει περαιτέρω αντιξοότητες στις οικονομίες των παραγωγών πετρελαίου της Μέσης Ανατολής, πέρα ​​από τις συρρικνούμενες οικονομίες λόγω του lockdown.

Οι μεγαλύτερες από το αναμενόμενο περικοπές παραγωγής που συνεπάγεται η συμφωνία του ΟΠΕΚ + μαζί με τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις εξαγωγές. Αυτοί οι παράγοντες έχουν οδηγήσει σε ισχυρότερη από την αναμενόμενη επίπτωση στη δραστηριότητα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ η ανάκαμψη προβλέπεται να είναι πιο σταδιακή από ό, τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως, εκτιμά το ΔΝΤ.

Η οικονομία στις χώρες της περιοχής MENA φαίνεται τώρα να καταγράφει πτώση κατά 7,3% φέτος, ενώ η οικονομική ανάπτυξη για το επόμενο έτος αναθεωρήθηκε κατά 0,8 εκατοστιαίες μονάδες σε 3,9 %.

Μόνο οι οικονομίες στον Κόλπο θα βιώσουν μια συνδυασμένη συρρίκνωση 7,6% φέτος λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του ΔΝΤ.

«Ο τομέας του πετρελαίου θα συρρικνωθεί απότομα κατά περίπου 7% και θα συνοδευτεί από μια πτώση σε άλλους τομείς», δήλωσε ο Jihad Azour, διευθυντής του τμήματος της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε διαδικτυακό σεμινάριο. αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider