Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο
Την Δευτέρα το πρωί το αργό διαπραγματεύεται στα 40,22 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,81% και το μπρεντ στα 42,95 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,67%.

Πτωτικά κινείται η διεθνής τιμή του πετρελαίου την Δευτέρα, καθώς οι έμποροι έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στον ΟΠΕΚ και στις εκτιμήσεις ότι το καρτέλ θα προτείνει χαλάρωση στις περικοπές που έχουν υιοθετηθεί για να στηριχθούν οι τιμές.

Οι αυστηρότεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχουν επιβάλλει πολλές πολιτείες των ΗΠΑ λόγω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων κορονοϊού θα μπορούσαν να περιορίσουν την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου για το μεγαλύτερο καταναλωτή στον κόσμο.

Ωστόσο, οι τιμές αυξήθηκαν περισσότερο από 2% την Παρασκευή μετά από ανοδική αναθεώρηση από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας για τη ζήτηση πετρελαίου το 2020 κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ανακάμψει απότομα από τα χαμηλά επίπεδα πολλών δεκαετιών τον Απρίλιο, αφού ο ΟΠΕΚ +, μείωσε την παραγωγή κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για τρεις μήνες από τον Μάιο.

Την Δευτέρα το πρωί (10.35 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 40,22 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,81% και το μπρεντ στα 42,95 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,67%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider