Ισχυρή πτώση για το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της ζήτησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή πτώση για το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της ζήτησης
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για δεύτερη μέρα την Τρίτη.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για δεύτερη μέρα την Τρίτη, καθώς οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη επισκίασαν τα σημάδια «απόψυξης» των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Οι τιμές κατέγραψαν σημαντική άνοδο την περασμένη εβδομάδα εν μέσω κάμψης των αποθεμάτων στις Η.Π.Α. και των σημαδιών χαλάρωσης στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά οι ανησυχίες της Δευτέρας για την εξασθένηση της οικονομικής ανάπτυξης αντιστάθμισαν τις ελπίδες για αύξηση της ζήτησης πετρελαίου, ακόμη και αν οι εμπορικές συνομιλίες προχωρήσουν.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στο Cushing της Οκλαχόμα, το σημείο παράδοσης για την WTI, αυξήθηκαν κατά περίπου 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία των χρηματιστηριακών εταιρειών Genscape.

Από την άλλη, όσον αφορά στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, ο Ντόναλντ Τράμπ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναμένεται να υπογράψει ένα σημαντικό μέρος της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα πριν από το χρονοδιάγραμμα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Την Τρίτη το πρωί (10.18 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 55,29 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,93% και το μπρεντ στα 61,14 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,70%.

Με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider