Στα 80 δολάρια «βλέπει» το πετρέλαιο η αγορά το 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 80 δολάρια «βλέπει» το πετρέλαιο η αγορά το 2019
Προβλέψεις για ανάκαμψη παρά την πτώση.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη μετά την αύξηση της αμερικανικής παραγωγής του πετρελαίου που υπερκάλυψε τις ελπίδες των επενδυτών για μείωση της παραγωγής του πετρελαίου στον ΟΠΕΚ.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφονται στα 66,43 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 36 σεντς ή 0,5%. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου σημειώνουν πτώση κατά 23 σεντς ή 0,4% στα 56,97 δολάρια το βαρέλι.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά σχεδόν 25% φέτος, φθάνοντας στα 11,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Οι επενδυτές επιδεικνύουν επιφυλακτικότητα προσπαθώντας να εκτιμήσουν επιπλέον δυνητικούς κινδύνους από την αυξανόμενη παραγωγή από σχιστόλιθο στις ΗΠΑ καθώς και από την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών.

Ο ΟΠΕΚ στην προσπάθεια να αποφύγει την άσχημη εμπειρία του 2014 και την κατακόρυφη πτώση των τιμών αναζητά τις βέλτιστες πολιτικές με τις αποφάσεις να αναμένονται στις 6 Δεκεμβρίου.

«Αναμένουμε ότι ο ΟΠΕΚ θα συμφωνήσει σε μείωση της προσφοράς στην επόμενη επίσημη συνάντησή του στις 6 Δεκεμβρίου», δήλωσε η γαλλική τράπεζα BNP Paribas. Παράλληλα, η τράπεζα εκτιμά ότι το brent θα ανακάμψει στα 80 δολάρια το βαρέλι πριν από το τέλος του έτους. «Το 2019, αναμένουμε ότι το αμερικανικό αργό θα κινηθεί κατά μέσο όρο στα 69 δολάρια το βαρέλι και το brent 76 δολάρια το βαρέλι», δήλωσε η BNP.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider