Πανικός στη Wall Street: Βουτιά 830 μονάδων για τον Dow Jones

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πανικός στη Wall Street: Βουτιά 830 μονάδων για τον Dow Jones
Τη χειρότερη ημέρα εδώ και τουλάχιστον οκτώ μήνες έζησε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την αγορά να βυθίζεται εν μέσω ανησυχιών για τις συνέπειες των αυξανόμενων αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. 

Ο Dow Jones υποχώρησε πάνω από 830 μονάδες και είχε τη χειρότερη επίδοση από τις 8 Φεβρουαρίου. Το μεγαλύτερο πλήγμα, όμως, δέχτηκε ο Nasdaq, ο οποίος έχασε 316 μονάδες και είχε τη χειρότερη συνεδρίαση από τις 24 Ιουνίου του 2016.

Το αρνητικό κλίμα αντικατοπτρίστηκε και στον ευρύτερο δείκτη S&P 500, που είχε επίσης τη χειρότερη ημέρα από το Φεβρουάριο. Και οι 11 κλάδοι του δείκτη έκλεισαν στο κόκκινο, με τις απώλειες να είναι πάνω από 3% στις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια και τα καταναλωτικά αγαθά.

Ακόμα και η ισχυρή μετοχή της Amazon σημείωσε πτώση 6,2% ολοκληρώνοντας τη χειρότερη ημέρα της από το 2016.

Ειδικότερα ο Dow Jones έχασε 831 μονάδες ή 3,15% στις 25.598,74 μονάδες, ο S&P 500 είχε πτώση 94 μονάδες ή 3,29% στις 2.785,68 μονάδες, και ο Nasdaq είχε απώλειες 315 μονάδων ή 4,08% στις 7.442,05 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύθηκε 1,8 μονάδες βάσης στο 3,23%, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011. Παράλληλα, η απόδοση του διετούς τίτλου κινείται σε υψηλό από το 2008.

Οι επενδυτές βρίσκονται σε αναμονή για την έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Οι εκτιμήσεις μιλούν για καλή πορεία της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, που αναμένεται να παράσχει κάποια στήριξη και στην χρηματιστηριακή αγορά.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο, μετά την αναπάντεχη πτώση τον Αύγουστο. Εξαιρουμένων των τροφίμων, της ενέργειας και των εμπορικών υπηρεσιών, ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 0,4% υψηλότερα τον περασμένο μήνα.

Το αρνητικό κλίμα δεν άφησε ανεπηρέαστες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο γερμανικός DAX έκλεισε με απώλειες 2,21% στις 11.712 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,27% στις 7.145 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 2,11% στις 5.206 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με πτώση 1,71% στις 19.719 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε απώλειες 1,05% στις 9.162 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κτηματολόγιο: Τι αλλάζει τους επόμενους μήνες για τους πολίτες

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Υψηλή παραβατικότητα και διοικητικές κυρώσεις σε 4 νέους κλάδους από Νοέμβριο

Σε τροχιά ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού μπαίνει η Αθήνα - Game changer το Tae Kwon Do

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider