Στο κόκκινο βρίσκεται την Πέμπτη η Wall Street καθώς οι νέες απειλές της κυβέρνησης Τραμπ για εμπορικούς δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές προκαλεί και πάλι ανησυχία στους επενδυτές.
Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,40% στις 25.229 μονάδες και ο S&P 500 χάνει 0,11% στις 2.810 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,20% στις 7.722 μονάδες, κυρίως λόγω της Apple.
Στο κόκκινο βρίσκονται και οι ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,98% στις 7.578 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 1,45% στις 12.552 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει απώλειες 0,62% στις 5.464 μονάδες.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ ζήτησε από τον εκπρόσωπο εμπορίου της χώρας να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των δασμών που θα επιβληθούν σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολαρίων από το 10% που εξετάζεται στο 25%.
Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας απάντησε με ανακοίνωση του στην οποία αναφέρει: «Η Κίνα είναι πλήρως προετοιμασμένη και θα πρέπει ανταποδώσει για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια της χώρας και τα συμφέροντα των κατοίκων της και ακόμη για να υπερασπιστεί το ελεύθερο εμπόριο και το κοινό συμφέρον όλων των χωρών».
Στο ταμπλό, τις μεγαλύτερες απώλειες τις καταγράφουν οι μεγάλοι εξαγωγείς με την Caterpillar και την Boeing να υποχωρούν κατά 0,4% και 1,1% αντίστοιχα.