Με μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις εξελίξεις στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και των εμπορικών τους εταίρων, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται και οι ανακοινώσεις των εισηγμένων για τις επιδόσεις του στο β' τρίμηνο του 2025.
Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε υψηλότερα κατά 179 μονάδες ή 0,40% και διαμορφώθηκε στις 44.502 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 πέτυχε ακόμα ένα ιστορικό υψηλό μετά από αυτό της Δευτέρας, κλείνοντας στα επίπεδα των 6.309 μονάδων με κέρδη 0,06%. Στον αντίποδα, με απώλειες 0,39% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στις 20.892 μονάδες.
Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες 11% σημείωσε η μετοχή της Lockheed Martin, αφού τα έσοδα της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ομοίως, η Philip Morris έχασε πάνω από 7%, αφού τα έσοδα της καπνοβιομηχανίας για το δεύτερο τρίμηνο ήταν επίσης χαμηλότερα από τις προσδοκίες.
Πιέσεις και για τους τεχνολογικούς κολοσσούς του κλάδου των τσιπ, με την Broadcom να χάνει περίπου 3%, την Nvidia να υποχωρεί άνω του 2%, όπως και η TSMC.
Νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξή του ο Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ επιτέθηκε ξανά στην Fed και στην αναθεώρηση των λειτουργιών της που πρέπει να προχωρήσει, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει ότι ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, πρέπει να παραιτηθεί τώρα άμεσα. «Δεν υπάρχει τίποτα που να μου λέει ότι πρέπει να παραιτηθεί άμεσα», δήλωσε στο δίκτυο Fox. «Η θητεία του λήγει τον Μάιο, αν θέλει να την ολοκληρώσει νομίζω ότι πρέπει να το κάνει. Αν θέλει να φύγει νωρίτερα, επίσης νομίζω ότι πρέπει» τόνισε, σε αντίθεση με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που έχει δηλώσει ότι ελπίζει ότι ο Πάουελ θα παραιτηθεί και έχει σκεφτεί να τον απομακρύνει.
Στα επιχειρηματικά νέα, σε επιβεβαίωση του guidance για το 2025 προχώρησε η General Motors καθώς οικονομικά της μεγέθη για το β' τρίμηνο, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα από τους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ στα αυτοκίνητα. Ειδικότερα, η GM ανακοίνωσε προσαρμοσμένη κέρδη ανά μετοχή 2,53 δολάρια έναντι πρόβλεψης για 2,44 δολ/μτχ με έσοδα 47,12 δισ. δολάρια, πάνω από την εκτίμηση για 46,28 δισ. δολάρια. Το γεγονός ωστόσο ότι επιμένει στις υποβαθμισμένες προβλέψεις για το σύνολο του έτους, όπως τις είχε ανακοινώσει τον Μάιο, δεν φαίνεται να ενθουσιάζει τους επενδυτές, με την μετοχή να υποχωρεί σχεδόν 8%.
Μέχρι στιγμής, 88 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, με περισσότερο από το 82% αυτών να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. Αύριο Τετάρτη μετά τη λήξη της συνεδρίασης, αναμένονται οι ανακοινώσεις της Alphabet και της Tesla, οι πρώτες εκ των "Magnificent Seven" της τεχνολογίας που θα δώσουν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα β' τριμήνου.