Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές - Τεχνολογικό «γκάζι» από την Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές - Τεχνολογικό «γκάζι» από την Nvidia
Ελαφρά ανοδικά κινήθηκαν την Πέμπτη οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ελαφρά ανοδικά κινήθηκαν την Πέμπτη οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών μονοπώλησαν τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, όπου καταγράφηκε για μία ακόμη φορά η ανησυχία των μελών της σχετικά με την έλλειψη προόδου του πληθωρισμού αλλά και τα νέα οικονομικά δεδομένα από την ζώνη του ευρώ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στο +0,06% και τις 521,49 μονάδες ενώ οι επιμέρους κλάδοι παρουσίασαν μεικτά πρόσημα. Οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν άλμα 1,08%, με ώθηση από την Nvidia, η οποία παρουσίασε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της Wall Street την Τετάρτη. Ο Eurostoxx 50 κατέγραψε άνοδο 0,23% στις 5.036 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε 0,40% στις 8.336 μονάδες, στον απόηχο της ανακοίνωσης πρόωρων εκλογών στις 4 Ιουλίου από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, η οποία έβαλε τέλος σε μήνες εικασιών σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής εθνικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το Εργατικό Κόμμα μπαίνει στην σύντομη προεκλογική εκστρατεία ως φαβορί για να επιστρέψει στην εξουσία έπειτα από μία 14ετία συνεχούς διακυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου από τους Τόρις.

Στους υπόλοιπους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κέρδισε 0,09% στις 18.699 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε στις 8.102 μονάδες με 0,13% άνοδο. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε οριακά 0,02% στις 34.469 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 11.311 μονάδες με πτώση 0,16%.

Στο ταμπλό η μετοχή της βρετανικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου National Grid κατρακύλησε άνω του 10% μετά την ανακοίνωση ενός επενδυτικού σχεδίου ύψους 60 δισ. λιρών (76,3 δισ. δολαρίων), παρασύροντας και τον κλάδο των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας 2,78% κάτω.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό τον Μάιο εδώ και περίπου έναν χρόνο, παίρνοντας ώθηση από την ανάκαμψη του κλάδου των υπηρεσιών, ενώ και ο μεταποιητικός τομέας έδειξε σημάδια ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης Υπεύθυνων Παραγγελιών των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (Purchasing Managers’ Index – PMI) της HCOB που συμπληρώνει η S&P Global, ενισχύθηκε στο 52,3 αυτόν τον μήνα από 51,7 τον Απρίλιο, ενώ οι οικονομολόγοι του Reuters ανέμεναν μία περισσότερο ήπια άνοδο στο 52.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider