Χρυσός: Κέρδη με «άρωμα» Μέσης Ανατολής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Κέρδη με «άρωμα» Μέσης Ανατολής
Επέστρεψε στα κέρδη ο χρυσός την Πέμπτη, παρά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ που αύξησαν τις προοπτικές για λιγότερες μειώσεις των επιτοκίων, καθώς η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή ενίσχυσε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.

Επέστρεψε στα κέρδη ο χρυσός την Πέμπτη, παρά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ που αύξησαν τις προοπτικές για λιγότερες μειώσεις των επιτοκίων, καθώς η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή ενίσχυσε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου. Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού σημείωσε άνοδο σχεδόν 1% στα 2.383,59 δολάρια η ουγγιά. Η τιμή spot του ασημιού κέρδισε 0,5% στα 28,36 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα παρέμεινε αμετάβλητη στα 938,15 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 0,8% στα 1.034,50 δολάρια.

«Όταν υπάρχουν γεωπολιτικές εντάσεις, η φυσική αντίδραση των επενδυτών είναι να καταφεύγουν στον χρυσό, κάτι που συμβαίνει τώρα. Εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί περαιτέρω, οι τιμές θα μπορούσαν να φτάσουν έως τα 2.500-2.600 δολάρια, ενώ εάν υπάρξει κατάπαυση του πυρός, τότε θα μπορούσαν να πέσουν στα 2.200 δολάρια» τονίζει ο Έβερετ Μίλμαν, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Gainesville Coins, προσθέτοντας πως: «οι αγορές των κεντρικών τραπεζών ενισχύουν επίσης τις τιμές».

Aπό την πλευρά του, ο αναλυτής της Bank of China International (BOCI), Ξάο Φου επισημαίνει ότι με τις προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων από τη Fed να μειώνονται και με τη φυσική αποκόμιση κερδών που έρχεται όταν οι τιμές ανεβαίνουν γρήγορα, μπορεί να υπάρξει κάποια πίεση στον χρυσό, αλλά μια απότομη πτώση είναι απίθανη.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί άνοδος του μετάλλου ήρθε παρά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητες σε χαμηλά επίπεδα την περασμένη εβδομάδα. Τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και η «γερακίσια» ρητορική των αξιωματούχων της Fed έχουν ωθήσει τους επενδυτές να επανεξετάσουν δραστικά τις πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων σύντομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Νέα άνοδος για ΝΔ - Εδραιώνεται στη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Autohellas: Ενέκρινε μέρισμα 0,665 ευρώ ανά μετοχή

ΑΑΔΕ: E-mail σε πρατήρια καυσίμων για υποβολή αρχείων λόγω δέουσας επιμέλειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider