Χάνει τα αρχικά κέρδη η Wall Street - Ράλι 10% για την Truth Social

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάνει τα αρχικά κέρδη η Wall Street - Ράλι 10% για την Truth Social
Οι δείκτες προσπαθούν να ανακάμψουν από το τριήμερο πτωτικό σερί

Τελευταία ενημέρωση: 20:34

Μοιάζουν να χάνουν τα αρχικά κέρδη οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, στην προσπάθεια της αμερικανικής αγοράς να συνέλθει από το τριήμερο πτωτικό σερί που προκάλεσε η ανησυχία για γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή μετά το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ το Σάββατο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο νέος γύρος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones πλέον υποχωρεί κατά 24,26 μονάδες ή 0,06% στις 37.774 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί 0,46% στις 5.027 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται επίσης πτωτικά κατά 0,88% ή 140 μονάδες, στις 15.724 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «άλμα» 15% σημειώνει η μετοχή της United Airlines, καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδα στο α' τρίμηνο, ενώ κέρδη 14% σημειώνει και η μετοχή της Truth Media του Ντόναλντ Τραμπ ανακάμπτοντας μερικώς από τις ισχυρές απώλειες των προηγούμενων ημερών.

H μετοχή της Tesla υποχωρεί περίπου 0,16%, στον απόηχο της είδησης πως η εταιρεία θα ζητήσει την επαναφορά του πακέτου αμοιβής ύψους 56 δισ. δολαρίων του Έλον Μάσκ από τους μετόχους, το οποίο ένας δικαστής του Ντέλαγουερ ακύρωσε νωρίτερα αυτό το έτος, αφού έκρινε ότι η συμφωνία αποζημίωσης ρεκόρ ήταν «βαθιά εσφαλμένη».

Στον αντίποδα, ισχυρή πτώση 8% σημειώνει ο τίτλος της J.B. Hunt Transport Services, καθώς η εταιρεία μεταφορών και logistics δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις επιδόσεις της στο α' τρίμηνο.

Χθες Τρίτη, ο Dow κατάφερε να σπάσει το 6ήμερο πτωτικό του σερί, ωθούμενος από το «ράλι» της United Health που ανακοίνωσε εξαιρετικά αποτελέσματα α' τριμήνου. Ωστόσο για τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite η Τρίτη σηματοδότησε την τρίτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.

Περαιτέρω αστάθεια στην αγορά έφεραν χθες και οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ ο οποίος ανέφερε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα πρέπει να δει μεγαλύτερη πρόοδο στο μέτωπο του πληθωρισμού πρωτού αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Το σχόλιο αυτό δεν κατεύνασε και ιδιαίτερα τις ανησυχίες των επενδυτών.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, παρ' όλο που λιγότερο από 10% των εισηγμένων στον S&P 500 εταιρειών έχουν ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, περισσότερες από τρεις στις τέσσερις έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street.

Την ίδια στιγμή έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ για την επίθεση του Σαββάτου, με τον διοικητή του πολεμικού ναυτικού του Ιράν Σαχράμ Ιρανί, να ανακοινώνει ότι συνοδεύει τα εμπορικά πλοία της χώρας στην Ερυθρά Θάλασσα. Η Ερυθρά θάλασσα αποτελεί την πιο σύντομη εμπορική οδό μεταξύ Ευρώπης και Ασίας-Ειρηνικού, η οποία έχει διακοπεί τους τελευταίους μήνες από θαλάσσιες επιθέσεις που διαπράττουν οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι της Υεμένης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider