United Airlines: Τα προβλήματα της Boeing μας κόστισαν 200 εκατ. δολάρια στα κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
United Airlines: Τα προβλήματα της Boeing μας κόστισαν 200 εκατ. δολάρια στα κέρδη
Την Boeing κατηγορεί ως υπεύθυνη η United Airlines για το πλήγμα ύψους 200 εκατ. δολαρίων που δέχθηκαν τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο του 2024. 

Την Boeing κατηγορεί ως υπεύθυνη η United Airlines για το πλήγμα ύψους 200 εκατ. δολαρίων που δέχθηκαν τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Όπως αναφέρει η United Airlines η καθήλωση του στόλου των Boeing 737 MAX 9 για τρεις εβδομάδες μετά από έκρηξη στην καμπίνα στον αέρα σε πτήση της Alaska Airlines τον Ιανουάριο, προκάλεσε ζημία προ φόρων ύψους 164 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο.

Η United, η οποία χρειάστηκε να ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις, δήλωσε ότι θα είχε αναφέρει τριμηνιαία κέρδη χωρίς το disruption που είχε προκληθεί.

Ωστόσο, η απώλεια ήταν μικρότερη από ό,τι περίμενε η Wall Street και οι μετοχές της United σημειώνουν άνοδο σχεδόν 10% μετά την ανακοίνωση.

Η United Airlines ανακοίνωσε ζημία 15 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 57 σεντς της πρόβλεψης και τα 59 ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 9,7% φτάνοντας τα 12,54 δισ. δολάρια, κερδίζοντας τις προβλέψεις που ήταν 12,4 δισ., ενώ ανακοίνωσε ρευστότητα 16,9 δισ.δολάρια.

Η United Airlines επανέλαβε τις προσδοκίες για προσαρμοσμένα κέρδη για ολόκληρο το 2024 της τάξης των 9 έως 11 δολαρίων ανά μετοχή έναντι εκτιμήσεων 9,67 δολάρια ανά μετοχή.

Η United έχει 79 Boeing 737 MAX 9 στο στόλο της, περισσότερα από οποιονδήποτε από τους αντιπάλους της, και δεύτερη μόνο μετά την Alaska Airlines.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

SKY express: Αύξηση 15% στην επιβατική κίνηση και 26% στα έσοδα το 1ο τρίμηνο

Adidas: Αναβάθμισε απροσδόκητα το guidance για το 2024 - Ράλι 8% για τη μετοχή

Εξαπλώνεται σαν «δασική πυρκαγιά» το Telegram - Οδεύει προς 1 δισ. ενεργούς χρήστες

gazzetta
gazzetta reader insider insider