Tesla: Ζητά από τους μετόχους να ψηφίσουν ξανά για την αμοιβή 56 δισ. του Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Tesla: Ζητά από τους μετόχους να ψηφίσουν ξανά για την αμοιβή 56 δισ. του Μασκ
Την επαναφορά του πακέτου αμοιβής ύψους 56 δισ. δολαρίων του Έλον Μάσκ θα ζητήσει η Tesla από τους μετόχους, το οποίο ένας δικαστής του Ντέλαγουερ ακύρωσε νωρίτερα αυτό το έτος, αφού έκρινε ότι η συμφωνία αποζημίωσης ρεκόρ ήταν «βαθιά εσφαλμένη».

Την επαναφορά του πακέτου αμοιβής ύψους 56 δισ. δολαρίων του Έλον Μάσκ θα ζητήσει η Tesla από τους μετόχους, το οποίο ένας δικαστής του Ντέλαγουερ ακύρωσε νωρίτερα αυτό το έτος, αφού έκρινε ότι η συμφωνία αποζημίωσης ρεκόρ ήταν «βαθιά εσφαλμένη».

Η Tesla δήλωσε επίσης την Τετάρτη ότι θα ζητήσει από τους μετόχους να εγκρίνουν τη μεταφορά της σύστασης της εταιρείας από το Ντέλαγουερ στο Τέξας. Ο Μασκ είχε προτείνει την κίνηση αυτή αφού το πακέτο αποδοχών του κρίθηκε παράνομο. Η ανακοίνωση ήρθε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Tesla ότι θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 10%, όπως αναφέρει το CNBC

Η Tesla ανακοίνωσε ότι η δικαστική απόφαση δημιούργησε ένα «θεμελιώδες πρόβλημα για την εταιρεία». Η Tesla είχε ζητήσει για πρώτη φορά το 2018 από τους μετόχους να ψηφίσουν το πακέτο αποδοχών του Μασκ, το οποίο ακυρώθηκε μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει ο μέτοχος Ρίτσαρντ Τορνέτα.

Τον Ιανουάριο η δικαστής Κάθαλιν ΜακΚόρμικ είχε αποφασίσει ότι η έγκριση της συμφωνίας αμοιβής από το ΔΣ της Tesla ήταν «βαθιά προβληματική», διαπιστώνοντας ότι ο Μασκ, και όχι το διοικητικό συμβούλιο της Tesla, έλεγχε την εταιρεία και ότι η επιτροπή αποζημιώσεων του διοικητικού συμβουλίου, αντί να διαπραγματευτεί με τον Μασκ για τους όρους της συμφωνίας, «εργάστηκε μαζί του, σχεδόν ως συμβουλευτικό σώμα».

Η απόφαση «Tornetta» όπως είχε ονομαστεί, ώθησε τον Μασκ να πει: «Μην ενσωματώνετε ποτέ την εταιρεία σας στην πολιτεία του Delaware».

Η ΜακΚόρμικ ήταν επίσης ο προεδρεύων δικαστής στη νομική αγωγή που εξανάγκασε τον Μασκ να αγοράσει το Twitter, το οποίο μετονόμασε.

Η Tesla, στην κατάθεσή της την Τετάρτη, αμφισβήτησε την απόφαση της ΜακΚόρμικ. «Η Εταιρεία και το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύουν ότι η απόφαση στην Tornetta αγνόησε τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη και ότι το Δικαστήριο του Ντέλαγουερ έκανε λάθη στην πραγματικότητα και εσφαλμένα νομικά συμπεράσματα», δήλωσε η Tesla.

Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι «δεκάδες θεσμικοί μέτοχοι» ανέφεραν στην Tesla ότι διαφωνούν με την απόφαση Tornetta.

Το Ντέλαγουερ είναι εδώ και πολύ καιρό μία πόλη που προτιμούν οι εταιρείες - περισσότερο από το 60% του Fortune 500 ενσωματώνεται εκεί - επειδή η πολιτεία διαθέτει ισχυρό νομικό πλαίσιο και δικαστικό σύστημα αφιερωμένο στην επίλυση εταιρικών ζητημάτων.

H μετοχή της Tesla σήμερα στην Wall Street υποχωρεί πάνω από 1,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Ύποπτα» μισθωτήρια με χαμηλά ενοίκια στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ - Πώς θα γίνουν οι διασταυρώσεις

Βγάλτε εκπροσώπους κι ελάτε - Κι ο Βελόπουλος στα Μάλγαρα - Κυρανάκης παντού - Μιλάει η Wharton

Πού ανοίγουν νέα καταστήματα Sinsay

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider