Ευρωαγορές: Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η εβδομάδα
Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε μετά τα θετικά νέα πως η χώρα φαίνεται να επιστρέφει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ελαφρώς υψηλότερα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν αναλύουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενώ σήμερα πήραν στα χέρια τους νέα μάκρο στοιχεία από τις οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με ήπια άνοδο 0,14%, με τους περισσότερους κλάδους να ολοκληρώνουν σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές εξόρυξης ήταν 2,4% υψηλότερα ενώ τα αυτοκίνητα διολίσθησαν 1,3%. Ο Eurostoxx 50 βρέθηκε στις 4.954 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,25%.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 0,91% στις 7.995 μονάδες, μετά τα θετικά νέα πως η χώρα φαίνεται να επιστρέφει σε αναπτυξιακή τροχιά για δεύτερο διαδοχικό μήνα ενισχύοντας τις ελπίδες πως εξέρχεται από το έδαφος της τεχνικής ύφεσης σημειώνοντας ρυθμό ανάπτυξης 0,1 τον Φεβρουάριο.

Αντίθετα ο DAX απώλεσε 0,28% στις 17.904 μονάδες, αφού ο πληθωρισμός στη Γερμανία βρίσκεται σε χαμηλό σχεδόν τριών ετών υποχωρώντας περισσότερο τον Μάρτιο.

Στους υπόλοιπους δείκτες, στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 έχασε 0,16% στις 8.010 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στο +0,18% στις 33.774 μονάδες και στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 κατέγραψε κέρδη 0,31% στις 10.682 μονάδες.

    Την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε σταθερά τα επιτόκια για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση και έδωσε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα για επερχόμενη μείωση επιτοκίων παρά την αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

    Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως ο πληθωρισμός συνεχίζει να αποκλιμακώνεται, από το 2,6% του Φεβρουαρίου στο 2,4% το Μάρτιο και παρ' ότι ο δρόμος δε θα είναι ομαλός, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προσαρμόσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να διασφαλίσει την επιστροφή του πληθωρισμού στο 2%.

    Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    Διαβάστε ακόμη

    Σε υψηλό 22 μηνών «σκαρφαλώνει» ο χαλκός

    Πετρέλαιο: Οι φόβοι για επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ έστειλαν το αργό πάνω από τα 87 δολάρια

    Στο κόκκινο το Χρηματιστήριο - Φόβοι για ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή

    gazzetta
    gazzetta reader insider insider